Ahojte,
mám dilemu. Dlhodobo som dávala dcére Imunoglukan. Minule ma pani v lekarni presviedcala, ze betaglukan ich privátnej znacky ma rovnake zlozenie respektíve ucinky. Už mi pomaly tento betaglukan dochadza a rozmyslam, či sa predsalen vratit ku Imunoglukanu alebo je to uplne jedno.
Chorá bývala teraz viac, ale je to urcite sposobene aj rocným obdobím. Aké máte skúsenosti?
Ďakujem
mne sa mari, ze ked som to riesila pri synovi, dopatrala som sa niekde k info, ze len imunoglukan presiel nejakymi klinickymi skuskami. ale ako pise h2 nado mnou, ak je raz niekde ta ista ucinna latka, malo by to v tele fungovat cca rovnako. samozrejme rozdiel moze byt v podobe tejto latky a nasledne vo vstrebavani, dalsi rozdiel moze byt v pridavnych latkach (napr. v imunog je C-cko a pod.), ktore mozu ucinok zosilnovat alebo podporovat. osobne davam synovi imunoglukan, lebo mu chuti a neprotestuje.
@tinsssss mozno sa zasmejes, ale ja som detom pominule roky davala Imunoglukan, niekedy aj Akut, a ani raz som necitala, ze treba pretrepat pred kazdym uzitim. niekedy "fungovalo" inokedy nie a ja som nechapala preco. od tejto jesene davam zase, ale vzdy flaskou pretrepem a nechapem, ze deti ozaj nie su chore okrem nejakeho sopla. takze u nas imunoglukan bezny alebo akut funguje, ale treba pretrepat :D ine som neskusala, ale megistre v lekarni by som verila, predsalen ma na to skolu vie podla zlozenia povedat, co je rovnake a co nie
Imunoglukan ma tusim chranene zlozenie. A podla mna dost zalezi, kolko toho betaglukanu obsahuje. Takze je to podla mna 50:50 s tym presviedcanim. Ak by som bola spokojna, nemenila by som.
Podstatny je obsah betaglukanu,nie marketingovy nazov,co je Imunoglukan. Zaroven zalezi aj od cistoty betaglukanu a kolko ho realne pripravok obsahuje,taka je aj cena. Ja uz roky s detmi uzivam Natures. Nikdy nesklamal v tomto chorlavom obdobi.
Mne uz vo viacerych lekarniach povedali ze tieto pripravky len tahaju peniaze z ludi. Ze ak chcem, tak mi ponuknu hned 20 pripravkov na podporu imunity ale ze najlepsie co mozem urobit je davat max C, D, ovocie, zeleninu a pobyt na cerstvom vzduchu za kazdeho pocasia. V podstate nas ako deti v 80tich rokov nicim neladovali a ani zdaleka sme neboli tak chori ako dnesne deti, ktore su neustale ladovane chemiou.
@amarilka26 Ja som bola, tiez takto stale chora, cize u nas je to asi aj nejaka geneticka vec. ale vsetko z toho co pises davam, robim 🙂
@tinsssss Imunoglukan je názov jedného konkrétneho výrobku, ktorého účinnou látkou je betaglukán. Možno má nejaký prídavok ďalších látok, ale v podstate tá účinná látka je tá istá, len si to každý výrobca ináč nazve a dá si k tomu svoju cenu. Ak ťa magistra v lekárni presviedča, že je ich výrobok to isté, len lacnejšie, tak je to tak. Niečo ako keď si kúpiš v potravinách nejaký výrobok a pritom ten istý, ale že presne, dokonca aj od toho istého výrobcu, majú pod značkou toho obchodu za zvýhodnenú cenu.