Imunita - rady

nella130
12. okt 2023

Ahojte, uz si neviem rady, ani lekari. Dcerka 7r. mi je neustale chora, pride do skoly a po 3 dnoch ju uz boli hrdlo, ma hlieny, pokasliava, brali sme Brocho vaxom, Isoprinosine...nic nezabera. Zabera len ak nie je v kolektive, inak stale dookola choroby. Ja tiez, akonahle sa donesie domov choroba, mam ju aj ja. Cize tak casto ako dcerka. Ani mne Brocho vaxom nepomaha. Berieme aj vitaminy, skusali sme aj imunoglukan, reishi, cordyceps, aj sa prechadzame, cvicime, neviem co este spravit aby sme stale neboli chore. Prosim ak mate nejaku naozaj ucinnu radu budem vdacna. Dakujem vopred.

nikpa
12. okt 2023

@nella130 v škôlke bola ako na tom, tiež takto stále chorá?

nella130
autor
12. okt 2023

@nikpa v podstate ano, raz vydrzala mesiac zdrava, inak to bolo takmer kazde 2 tyzdne

nikpa
12. okt 2023

@nella130 fu tak to je extrém keď už od škôlky sa to ťahá. Som myslela, že či jej stres zo školy k tomu nepomáha ale v tomto prípade to nebude z toho. Ak mala vyšetrenu imunitu a má ju v poriadku tak asi len čas to chce.

nella130
autor
12. okt 2023

@nikpa chodime imuno alergologicke, zatial jej vysetrovali len alergie, na imunitu dali tie lieky co som spominala

nikpa
12. okt 2023

@nella130 u nás v meste je pre takého deti, často chorlave, detské sanatórium, kde majú solnu jaskyňu, saunu, liečivý bázen. Je to ale škôlka, klasicky fungujú len tam denne majú plus takéto procedúry. V jej veku možno niečo ako kúpele, skús sa na to opýtať pediatričky.

kr058
12. okt 2023

Brávate aj antibiotiká? Ten Bronchovaxom zvyšuje imunitu voči bakteriálnym infekciám, nie proti vírusom. Skúste nasadiť Colostrum, našim vcelku dobre zaberá to kozie a skúste Virostop (striekať do nosa aj do úst). Pozrite ich web www.virostop.info - najmä časť blog, či to sedí s vašimi chorobami.

Prípadne sa venujem tejto téme aj na svojom blogu: https://budmezdravi.sk/ako-dostat-nos-do-formy-...

nella130
autor
12. okt 2023

@nikpa to by bolo fajn keby sme aj my mali

nella130
autor
12. okt 2023

@kr058 virostop sme zacali davat, ale velmi nas stipe. Teraz sme mali kuru antibiotik na zlte hlieny, u mna (neviem odkial som to mala) ruky nohy usta, dost zle to bolo, dokopy s anginou, tak penicilin. Uz je to 3 ti tyzden a neviem sa z toho dostat. Dcerka bola 2 t doma, a ako pisem uz zas po 3 dnoch ma hlieny a hrdlo ju rano boli. Ale ja som za posledne 3 roky pojedla tolko antb co mi moja uz byvala lekarka furt davala...ako nikdy. Skusime to kozie colostrum ak teda ako pises zabera, dakujem.

janickazaryb258
12. okt 2023

Ahoj mamičky, pri dcérke som tiež riešila zníženú imunitu. Bola prakticky stále chorá. Často chýbala v škole, potom mi kamarátka poradila, aby som pre ňu kúpila liek Wobenzym, ktorý je už konečne zase dostupný. Je tam iné dávkovanie ako u dospelého, samozrejme, ale je to v pohode. Tak sme to skúsili a musím povedať, že jej imunita je od tej doby, čo liek Wobenzym berie, oveľa lepšia. Povedala by som, že je teraz chorá napríklad len tak štvrtku toho čo predtým. K tomu sa snažíme imunitu zlepšovať aj otužovaním a vitamínmi. Tak skús tiež.