Imunita po výbere nosnej mandle

milka1978
9. júl 2013

Dobrý deň.

Chcem sa informovať. Mám syna 3,5 ročného, ktorý je po výbere nosnej mandle a operácii oboch uší. Momentálne nesmie veľmi ísť do kolektívu aby bol čo najdlhšie zdravý a ušká sa tak nezaniesli bacilami. Keďže v septembri nastupuje opäť do škôlky, chcela by som mu nejako posilniť jeho imunitu a preto chcem vedieť čo by ste mi odporúčali. Chcem začať už teraz cez prázdniny aby sme v septembri mali čo najmenej starostí s chorobami. Minulý rok sme totižto začali tak, že sme boli 2 týždne v škôlke a týždeň doma a takto dookola až do konca školského roku. Keďže sme konečne boli na vyberaní nosných mandlí tak dúfam, že teraz už nebudeme tak často chorý, no nechcem nič podceniť a preto potrebujem synovi podporiť imunitu. Čo by ste mi odporúčali? Čo sa Vám osvedčilo?

Ďakujem 🙂

milka1978
autor
9. júl 2013

Nikto s týmto nemá skúsenosti? 😕

alena16
9. júl 2013

@milka1978 Ja mám jedine takú skúsenosť, že stačil výber mandle a ďalšie dva roky nebol absolútne chorý, ani len nádchu nemal... Pred vybratím nepomohli žiadne prípravky na imunitu.

saska.t
9. júl 2013

oscillo1x tyzdenne,rakytnik dostat v sirupovej forme, echinaceove kvapky vyborne na imunitu 😉

pingu1
9. júl 2013

nam vyberali 2x a nic nepomohlo, nakoniec museli vziat aj krcne

jonas17
9. júl 2013

@milka1978 skús sa zamyslieť, prečo je malý často chorý, prečo tak malé dieťa prichádza o mandle...tam je začiatok riešenia tvojho problému...nájsť príčinu, prečo ste došli až do takého štádia, že mandle musia von...
http://www.badatel.sk/kpm/mandle-a-imunita-diet...

zuzi0911
10. júl 2013

Nam idu vyberat v septembry koli neustalemu tuberackemu kaslu nez zjavnych pricin...a to aj v septembry nastupujeme do ms tak ja len dufam ze bude len dobre...skus sa v lekarni popytat oni vedia lepsie cim ho posilnit...

tinki
10. júl 2013

@milka1978 Asi ťa nepoteším, tým, že ste vybrali nosnú mandľu, ste nezaručili, že nebude často chorý..
Mandľa sa zväčšuje dôsledkom častého prechladnutia. Ak je telo napadnuté nejakých vírusom, zväčší sa mandla, ktorá je súčasťou imunitného systému. Ak sa tie prechladnutia opakujú, mandla ostane veľká stále. Potom je sťažené dýchanie, nastáva nočné chrápanie, apnoe. To vedie k nedostatočnému vývinu mozgu, niektoré deti sa pomočujú v noci, ráno sú hyperaktívne, lebo sú nevyspaté..
Takže skús zistiť, prečo je často chorí, Môže za tým byť skrytý reflux..Ak máva ráno dusivý kašeľ, časté zápaly priedušiek, alebo pľúc.
Alebo tiež môže mať alergiu na nejakú potravinu, ktorá spôsobuje zahlienenie. U nás je to mlieko. Ak sa podchytia tie základné problémy, potom fakt stačí už len posilniť imunitu, či už hliváčikom, imunoglukánom, alebo vitamínom C.
Tiež nám dosť pomohlo, keď sme sa dali na cestu homeopatie. Ale s homeopatkou, nie sama.
Kým som na toto všetko prišla, tak staršia dcéra mala dvakrát vyberané nosné mandle, aj napriek tomu, že mi všetci vraveli, že metódou ktorou jej vyberali už nenarastú. A predsa narástli. Vybrali sme XY antibiotík, XY posilňovačov imunity a nič..Až toto..reflux v 5.rokoch a alergia na mlieko..A to mi doktorka nechcela veriť, že niečo také má. A aj tak sa to potvrdilo..

ivett1
10. júl 2013

@milka1978 náš synček mal presne to isté- nástup do MŠ, dva týždne doma, dva v MŠ a tak až do konca šk. roka potom mu vybrali nosnú mandľu (je len jedna ...😉) - minulý rok a tento rok zmenšili krčné mandle ... mal ich, vďaka rôznym prekonaným infektom a nesprávnej-alebo nedostatočnej liečbe u našej bývalej pediatričky, enormne zväčšené - a to tak, že nemohol poriadne prehĺtať a skoro každé sústo si potreboval zapiť vodou... mal apnoe, nočné pomočovanie (museli sme si dávať budík, aby sme ho aspoň 3x v noci dávali preventívne cikať...), ráno bol podráždený - nevyspal sa....hrozné obdobie ...ale ... prešlo 5 mesiacov a zatiaľ sa drží... boli sme aj na imunológii - výsledky má negatívne ... našťastie ... u nás jednoznačne "zníženú" imunitu zapríčinili tie mandle ... teraz je priebeh "choroby" (v škôlke sa tomu nevyhneme...vždy tam niečo "koluje"...) - vysoká horúčka jeden - dva dni a na tretí deň je ok ... ale imunitu posilňujeme aj naďalej, len sme teraz vymenili sirupy za čerstvé ovocie ... klasické posilňovače imunity sú hliváček, imunoglukán, vitamín C ... a potom nejaký multivitamín pre deti (len to netreba preháňať, aby sme zasa tie naše deti nepredávkovali...) ...