Tak som premýšľala ,tie deti, ktoré ste nedávali do škôlky, aká bola ich imunita potom pri nástupe do školy? Samozrejme viem ,že deti chodia do kolektívu a určite nie sú od detí stránené, takže niečo nachytajú , ale nemajú také deti nižšiu imunitu ako tie čo chodili do škôlok?
Ďakujem za vaše skúseností 🙂
moja dcéra chodila do škôlky a vôbec nebývala chorá, ja som nevedela čo je to ostať s dieťaťom na OČR.,.a teraz už chodí doé školy a je to iná káva, vkuse chorá..
Ono moze aj nemusi, zalezi aj na politike skolky, ze co toleruju. Niektori netoleruju hlavne skrz personal, ze napr ludia pichaju imunor a musia prec skrz neustale problemy. My sme mali par kolegyn, super zien, nedala to imunita zial. A tiez cim starsie deti, tym lepsia hygiena. Takze mozno sa takto vyhne to dieta par ochoreniam. Ale aj nemusi. Zalezi aj aky je rok skrz pocasie. Lebo vela ochoreni potrebuje nejake podmienky na udrzanie toho
Moj isiel do skolky skoro ako stvorrocny. Na nervy, stale je doma. Neviem kedy to prejde ze vydrzi v skolke dlhsie ako tyzden a nieco. Vzdy tam niekto donesie kaslajuce alebo soplave decko ked uz mam tak povedat. A potom sa cudujme ze do konca tyzdna su v triede piati a neskor skolku az zavru. Ps: hlupa dedina, ziadne zberne triedy pre rodicov ktory aj chodia do prace.
Ps: uz je mi lepsie ked som sa vykecala 😄
Moje dieta bolo v skolke 3 mesiace, ked vychitilo koronove obdobie (a skolky sa pozatvarali u nas) a nastupil az o 2 roky do predskolskej- a nie, nebyva chory. Ale musim k tomu povedat, ze ma surodencov a zatial, celkovo, maju moje deti celkom dobru imunitu- nebyvaju chore. Aj ked boli v skolke kiahne, sarlach, 5.-6.choroba a neviem co ake este chutovky, moje to nedoniesli. Iba vsi sme mali raz🤪🫣🙃
Bola tak isto chorá, keď nastúpila do predškolskej, ale nikto nevie čo by bolo predtým.V 3 r tam bola 3 m s nábehom na astmu a dochádzku som prerusila a išla az do predskolskej
Nas nastupil v 2 rokoch, prvy rok bol chory skoro stale, dalsi rok podstatne lepsie. Tak neviem, cim vsetkym to bolo .
Imunita sa nezískava len kontaktom s chorobou alebo prekonaním ochorenia. Určite sa nájdu aj odolnejšie aj chorľavejšie deti ako medzi absolventmi škôlky, tak aj medzi bezškôlkármi. Záleží aj od genetickej výbavy, životného štýlu, fyzickej kondície, stravovania... Na niekoho skočí každý vírus či bacil, okolo iného len prebehne.
to je teoria MK, ze dieta musi chodit do skolky, aby vychytalo vsetky choroby.moja starsia dcera chodila do skolky 3 roky a za tie 3 roky brala raz atb a spocitam na prstoch jednej ruky, kolkokrat mala sople za tie 3 roky. skolku realne odchodila, nie odmarodila. uz konci ZS a imunitu ma celych 9 rokov ZS ukazkovu. a ma spoluziakov, co celych 9 rokov v skole soplia, kaslu, marodia a atb jedia ako lentilky. a 2 spoluziacky z toho chodili aj do jasli. imunita je proces, ktory treba budovat od narodenia, opakujem budovat. a potom je uplne jedno, ci dieta chodi do skolky alebo nie, chorlave nebude.
Tak keď nezíska imunitu do 5 rokov, tak v povinnej predškolskej získa 😄