Imunita a bezmliečna strava

hviezdicka1213
11. mar 2017

ahojte mamicky,
mame 3 rocneho ztp syna. V novembri sme boli 1x u imunologicky na odporucanie hematologicky pre nizke Igm. Vzala mu krv. V novembri bol niekolko dni aj v skolke. V decembri dostal druhy krat febrilne krce (1x v juli 2016 - pri 6.chorobev- dovtedy nebol chory). V januari mal opat vysoke horucky. Vzdy bol hospitalizovany. Tak som volala imunologicke ako dopadli krvne vysledky. Povedala, ze su zle, ze ma tazku alergiu na kravsku mliecnu bielkovinu a zapal v tenkom creve. Cize nemoze ziadne mliecne vyrobky. Boli sme prekvapeni, nakolko syn z nich nema ziadne problemy. Konzultovali sme to aj na gastro a dr. na tiez povedal, ze by mal pri tom nejake problemy, ci uz hnacky, bolesti brucha atd - takisto aj pri zapale tenkeho creva. Maly je celkovo slaby jedak, ale jogurty,pudingy,kase, kremove polievky a neviem co este - to vsetko nam spapa. A este by mal mat nizkohistaminovu dietu. Neviem co by som mu ine davala jest. Imunologicka mu naordinovala imunor.Mal zatial 3 davky. Mozno prejde na imunoglobulin. Teraz bol od novembra 4dni v skolke. Dostal opat febrilne krce. Opat sme boli hospitaliovany. Vzdy sa jednalo o virusove ochorenie. Ale popri tom mal zapal na prieduskach, tak mu vzdy dali atb.
Chcem sa vas spytat, ci mate niektora s tym skusenost? Ci sa vasmu dietatu zlepsila imunita po nasadeni nemliecnej stravy? Ci ma vobec zmysel to kravske mlieko vysadit? Dakujem vam za rady.

janickacrazy
11. mar 2017

@hviezdicka1213 Moj syn mával časté zápaly uší a to tak, že na ušnom sme boli každý týžden aspon 2krát minimálne, niekedy mu to museli aj prepichovať, bolo to strašné, čo ti poviem. Neskor mu zistili oslabenú imunitu a alergiu na mlieko, tiež nemal nejaké problémy, ked bol bábo, mal ekzém na lícach, ale to trvalo možno pár týždnov a zmizlo mu to. Po nasadení bezmliečnej diety ustúpili zápaly uší, jednoducho prestal bývať chorý. Neverila by som, keby som nezažila. My sme dávali potom sojové a ryžové mlieko, aj jogurty papal sojové, ryžové, teraz sú aj kokosové, takže sa nemusíš báť, že nemože papať kaše alebo pudingy, spravíš s rastlinného mlieka.

maxiva
11. mar 2017

Tak urcite to zmysel ma😐ved ma alergiu,ak nemal doteraz hnacky stale sa mozu objavit...a urcite alergici maju slabsiu imunitu,kym im nezaberie liecba.

esther03
11. mar 2017

@hviezdicka1213 pri BKM nemusi mat len hnacky, moze byt casto chory, mat sopliky aj vodove, bolesti usi, ekzemy, bolesti klbov a co ja viem co este. Sama ma alergiu na BKM a ti poviem, ze ak nahodou zjem nieco trocha mliecne (staci kolac v ktorom je pol hrnceka mlieka) idem mi urvat dutiny, bolia ma klby ako 100 rocnu starenku atd. Ak vam vysla z krvi alergia musite dodrziavat dietu nakolko nevies ci to nebude viest k anafylaktickemu soku (staci k tomu zjest nieco vysoko histaminove).