Imazol na zapareniny

19. dec 2023

Ahojte ako dlho používať Imazol na zapareniny?

ema0000000
19. dec 2023

Dobrý deň,
S mojej skúsenosti s deťmi (som pediatrická sestra) je krem vhodný užívať bez konzultácie s lekárom maximálne 4 týždne.
Vhodne varianty sú napr zásyp alebo existuje Nivea na zapareniny ktorá sa dá kúpiť aj v bežných drogeriach 🙂

anavixy
19. dec 2023

Odporucam Spiridea krempastu na zapareniny, ak uz netreba Imazol. Imazol pouzivat kym sa zapareniny nevyliecia, pokial su dodrziavane opatrenia proti vzniku zaparenin a dava sa Imazol a napriek tomu sa zaparenina nelepsi, treba konzultovat s lekarom (imazol je na kvasinky a nie vzdy je potrebny resp. nie vzdy pomoze). Imazol sa nepouziva ako prevencia, len ako liecba, na prevenciu je plno inych a vybornych kremov a past ako spomenuta spiridea, rybilka, bepanthen, za mna nie Sudocrem ani nic parfumovane.

autor
19. dec 2023

@anavixy lebo v letáčiky je napísané minimálne dva týždne ale pre bábätko sa mi to zdá moc. A ten kremíka na zapareniny Bioderma ABC intensif nemáte skúsenost či je dobrý?

autor
19. dec 2023

@ema0000000 v lekárni mi odporučili tento krém ale mám aj ten Bioderma tak neviem ktorý a ten imazol len dvakrát denne len neviem ako dlho mi nepovedala či aulj dlhšie ako týždeň

ema0000000
19. dec 2023

Rybacia pasta je fajn, avšak by som skúsila bežný Aviril zásyp, našim pacientom vždy pomohol keď malo ich dieťatko zapareniny nič samozrejme nepokazíte rybacím krémom

anavixy
19. dec 2023

Mozes kludne pouzivat Imazol aj dva tyzdne aj viac, nie je na tom nic zle. Rybilka je skvela, s Biodermou na zapareniny skusenost nemam, ale Biodermu ako znacku mam rada. Kazdopadne tieto kremy beznych znaciek su ochranne- preventivne, nie na liecbu, pokial tam ta zaparenina uz je a je skareda cervena mokvava ci bolava, treba pokracovat s Imazolom alebo aj tou Rybilkou kludne, tam je napr. zinok (zinkova mast). Odporucam aj kupat v hypermangane (alebo urobit roztok a namocenou gazou/plienkou potupkat postihnute miesta).