Idiopatická trombocytopenická purpura u dvojročného

kissovak83
17. jún 2017

Ahojte! ;)
Prosím je tu niekto,koho dieťatko sa lieči na ITP? Môjmu synovi (2r) ju diagnostikovali pred mesiacom,odvtedy sme ako na hojdačke,liečba zaberá na chvíľu a trombocyty opäť závratné klesajú. Potrebovala by som aj skúsenosti a radu iných mamiciek ,možno by sme si vedeli poradiť. Ďakujem 🙂

kikus48
17. jún 2017

@kissovak83 itp u deti casto prebieha akutne. Trombocyty su extremne nizke ale samo/resp po liecbe IVIG alebo kortikoidmi rychlo stupaju. 2r nie je velmi typicky vek ani toto nie je uplne typicky priebeh. Ale moze prebiehat aj takto. Zrejme uz mal robene vysetrenie kostnej drene ktore itp potvrdilo.

kissovak83
autor
18. jún 2017

@kikus48 Nie, vyšetrenie kostnej drene robené ešte nebolo...prvá liečba bola IVIG, púšťali nás s trombocytmi 53 000 ,pri zistení ich bolo 1000. Do týždňa sme boli späť, opäť trombocyty klesli na 2000. Tentokrát dostal korrtikoidy. Zabrali prepúšťali nás po 3dnoch s hodnotou 90 000. Do týždňa opäť 2000. 😖😞😢
Teraz dostal Prednison- v tabletkách 15mg denne,s tým že týždenne bude sledovaný ambulantne,aby trombocyty stúpli aspoň na 20 000.
Diagnóza bola stanovená z odberov krvi a prietokovej cytometrie,kde nebola nájdená ďalšia patoligia . Bojím sa toho odberu. Zatiaľ to odkladajú.
Myslis, že sa mám obávať,alebo je šanca,že by to mohlo nabrať ten správny smer?

kikus48
18. jún 2017

@kissovak83 vysetreniu kostnej drene sa zrejme nevyhnete. Ono to ma taky priebeh lebo je malicky. Urcite to naberie spravny smer. Zatial stale spadate do akutnej itp. A itp sa da liecit i ked v malom percente pripadov to ide trosku tazsie. Hlavne pozor na urazy a lieky ktore by zvysili krvacavost.

kikus48
18. jún 2017

@kikus48 ale verim.ze sa bojis. Musi to byt hrozne. Velmi drzim palce.

kissovak83
autor
18. jún 2017

Ďakujem za povzbudenie. Info mimo lekárov človek nájde ťažko. Aj keď sa snažia pomôcť,človek premýšľa aj nad inými sposobmi. Z tvojich odpovedí mám pocit,že sa asi vyznas a pracuješ v zdravotníctve. Každopádne ti ďakujem za reakciu,si milá ❤
Naďalej budem dúfať,že sa to obráti k lepšiemu.

kissovak83
autor
18. jún 2017

@kikus48 😍

lenuliatko
18. jún 2017

Asi ti velmi nepomôžem, ale aspoň vyjadrím podporu. Viem, co prezivas, pred vyse dvoma rokmi som aj ja zúfalo hladala info ohladne itp, je toho malo a ani od lekarov som sa vela nedozvedela. My sme mali stastie, zabrala hned prva liečba imunoglobulinom a viac sa to nevrátilo, klop, klop, klop. Presli uz dva roky a osem mesiacov. Ale tych stresov, co dom si užila este par mesiacov po tom... Kazda modrina ma vydesila, kazdy odber krvi bol pre mna peklo, co ak... U nas to začalo modrinami, ale nic zle som si nepripúšťala a zrazu sme v priebehu 3 hodin skončili na onkológii v KE. Na noc dostala infúziu, rano trombocyty stúpli,, dalsi den zas a sli sme domov. Viem, akurat, ze ak sa to stale vracia, v najhoršom pripade sa vybera slezina. Sice sa trochu zníži imunita, ale clovek funguje. U niekoho to prejde do chronického štádia a viac ci menej pravidelne sa to opakuje. Citala som aj o pripade, ked dieta takto dva roky bolo takmer neustale v nemocnici. Treba verit,, ze sa to spravi, ze liečba zaberie. Teraz fakt len pozor na úrazy. Drzim palce a pevne nervy, bude dobre 🙂

kikus48
19. jún 2017

@kissovak83 no hej som lekarka 🙂 . ITP vidim casto. I ked nie u tak malych deti, pretoze oni sa prijimaju na hematologiu alebo aro podla stavu co je prirodzene. Drzte sa

tvojezlatko
22. jún 2017

Pridávam sa ku konverzácii. Mám 5ročnú, boli sme stvrtykrat v nemocnici s touto diagnozou, teda prvykrat purpura a teraz je to sekundarna trombocytopenia a pod. Uz som zufala, minule mala petechie po celom predkoleni a trombocytov 148tis teraz len modriny a trombocytov 75tis. Bola som u dvoch hematologov s dvomi dalsimi konzultovala..ale oni v tom problem nevidia, vraj staci sledovat zrazanlivost a vyhnut sa urazu hlavy, brucha. Akoze aj ja som uz zufala z tych odberov..z toho ako ti co to poznaju uz neberu tak vazne ale ako vysvetlit malej, ze sa nesmie udriet, ze proste je to na prd..

kissovak83
autor
22. jún 2017

@tvojezlatko presne viem o čom píšeš..nám sa to vrátilo 3x v priebehu mesiaca. Ale trombocyty 2000 ;( teraz berie kortikoidy Prednison a behom týždňa mu stúpli z tých 2000 na 332 000. Teraz znížili dávky uvidí sa,ako nato zareaguje. Či zas neklesnú. Máme strach, stále si vravím že lepšie chodiť týždenne na odbery ako byť v nemocnici...😔 je to ťažké ... Ja teraz skúšam aj stravu meniť, vitamín C vo vyšších dávkach, odstavujem cviklu, čučoriedky,čierne ríbezle,dávam mu to pit, lebo inak mi to nezje. Takisto špenát, brokolicou,všetko zelené, menej sladkého a neviem či si počula o bulharských probiotikach Daflorn,tak do toho chcem ísť. Prosteskusit to aj na tejto báze,lebo tie kortikoidy,to je svinstvo. Má to kopec nežiadúcich účinkov,ale zatiaľ jediné zaberajú. Takisto som bola na konzultácii u Prof.Lipsica, on je hematolog ale v podstate len súhlasil s liečbou,ktorú teraz dostáva. Ostáva len dúfať . Môj mal naposledy iba pár modrín a možno 5petechii a 2000 trombocytov,ostatné krvné zložky boli tiež ok. A nechodiť na slnko,dávať pozor nech nespadne. No vysvetlite to 2-rocnemu, čo sa všade chce trepať...😔

tvojezlatko
22. jún 2017

@kissovak83 ved toto, moja zatial ascorutin, vitaminy, cebion. Zatial dobre reagovala na IVIG takze v pripadne krvacaveho stavu do nemocnice..ale akoze uz som zufala. Uz som citala vselico, ale ako nahle dostane nejake silne antibiotika..vzdy sa jej polepsi..ale vo vyteroch nema nic, crp negativne....:( takze zas davat jej atb len tak bez priciny??!! No a mne hematolog povedal, ze on by nedaval este kortikoidy lebo, ze ked placem teraz tak potom nevie co by som robila...

kissovak83
autor
22. jún 2017

Ale ako to myslel ten hematolog?
Prečo by si plakala?
Nám IVIG zabral a do týždňa sme boli na 2000 trombocytoch,takže veľmi krátkodobo 😔
Nie som nadšená z tých kortikoidov,ale som rada že nemusíme byť v nemocnici.

tvojezlatko
22. jún 2017

poslem ip

tvojezlatko
18. jan 2018

Nejaké novinky?

fiorrella
18. jan 2018

@kissovak83 dobrý deň, môžem sa vás opýtať ako ste nakoniec dopadli? Je už všetko v poriadku? Pozerám že už istý čas prešiel. Dcérke tiež identifikovali túto chorobu teraz pred vianocami. Skončili sme v nemocnici lebo mala len 2000 trombocytov. Dostala dva dni imunoglobuliny. Zabralo a stúplo jej to na 250 tis. To nás prepustili. Ale neprešli ani dva týždne a zase jej to kleslo na 14 tis. To mala aj zopár petechii. Na základe toho sme radšej šli na kontrolu. Tak jej nasadili prednison. O týždeň zas kontrola stúplo jej to na 79 tis. čo som sa potešila. Reku lieky zaberajú. Po týždni opäť kontrola a zas pokles na 29 tis :( po dvoch týždňoch užívania lieku. Už som z toho na nervy, nerozumiem tomu. Ešte týždeň ho máme brať s tým že sa postupne znižujú dávky. Tak neviem čo môžem čakať. Potom príde asi na rad odber kostnej drene čoho sa bojím. Teda ak to nezaberie. Dcérka ma tiež 2 roky a 4 mesiace. Môžem ešte dúfať že sa to zlepší? Lebo v hlave už mám katastrofické scenáre :( Ďakujem pekne za odpovede a dúfam že sa vám to zlepšilo. @ kikus48 vedeli by ste sa k tomu vyjadriť ak vy? Ďakujem krásne

mysicka753
18. jan 2018

Ahojte dievcata ja som Vas tu len teraz nasla. Aj my mame ITP. Diag. v takmer 2 rokoch. Dnes ma 6. Sledovani na detskej hemato v Martine. Vecer dam dieta spat rano na nohach modriny. Petechie boli uz aj pred tym len mi to nejak uniklo. Zistili sme pri pocte 48. Nasadeny prednison, a hodnoty stupli a potom to behalo hore dolu. V Martine nam povedali ze pri takejto hodnote hormony dok. nedava ak su neni ine krvavave prejavy a po zvazeni spolu s rodicmi necha este sledovat. Prednison sme postupne vysadili. Po roku stupania a klesania sme s 8 tis. skoncili na IVIG. Zabralo hned. Potom zase ako ma koliske ale relativne dobre hodnoty. Dlho sme mali v poho a teraz zase kleslo na 68. Ale bez krvacavych prejavov. Tak sledujeme. Kazda infekcia, viroza moze sposobit pokles. U nas je to uz chronicke a autoimunne ochorenie. Ked sme k tomu prisli, nedalo sa k nicomu dopatrat, malo info, ziadne mamy so skusenostami.

tvojezlatko
18. jan 2018

Vraj toto ochorenie ma jeden clovek zo 100000...ale ako tak sledujem uz dost ludi celkom sa nazbieralo....nechapem co sa to deje, bola som u jedneho liecitela, vraj autoimunitne ochorenia su ochorenia pečene. Na tú vraj západná medicína nepomáha. Držím nám mamicky palce aby sme to zvladli..lebo ja som pri kazdej modrine hotová...

mysicka753
18. jan 2018

@fiorrella nam dr vravela zo do pol roka max roka moze z toho vyrast ide o akutnu ITP, ak je dlhsie co sme my tak je to uz nafurt. Nam prednison vobec nezarucil ziadne vysledky, bol celkom zbytocny. Odber kostnej sa robi len v krajnom pripade ak su aj ine parametre z krvi v neporiadku. Sono bruska Vam robili? Slezinu sleduju ci nie je zvacsena. Aj ta s tym ma docinenia. My s tym zijeme 4 roky a takmer 2 je stabilizovany. Je to ale o drzku, ja z kazdou modrinou a bodkou trpnem. Ale ak nema ziadne ine krvacave prejavy je to zatial dobre. A ziadnu katastrofu bude to ok. Cim budu vacsie tym ich imunita bude lepsia a bude menej chorob a viac krvnych dosticiek. Treba to trosku tou stravou podporit ak sa da.

fiorrella
19. jan 2018

@tvojezlatko to vám verim, že ustriehnuť dieta aby si dávali pozor je takmer nadľudský výkon, šak naša sa furt dakde buchne. A ja potom trpnem či sa krvácanie nespustí alebo čo. A to dávam sakramentsky pozor.. ja tiež pri každej modrina trpnem, alebo bodke, ale niekedy fakt neviem posúdiť či to je z udretia alebo kvôli chorobe. No je to o život. Až 4x ste skončili v nemocnici? To čo vám dávali? Ste mali veľmi nízke hodnoty? To má mrzí, veď to muselo byt hrozné, mne stačilo že sme tam raz boli. Ale keď jej po liečbe prednisonu teraz zas klesli, tak sa už bojím. Ešte týždeň máme brať a vysádzať postupne. Že vraj môžu zas pekne stúpnuť. Chcela by som tomu veriť. Prosím vás a vy sa ako dlho liečite? A aké boli postupy liečby? Brali vám aj odber kostnej drene? Ďakujem

fiorrella
19. jan 2018

@ mysicka753 sono brúska na nerobili, neviem prečo. Iná ju vždy prehmataju na kontrole čo chodíme teraz každý týždeň. Vraj teraz po vysadení prednisonu sa bude len sledovať.. ale spomínala doktorka aj nejaké lieky potom čo pôsobia priamo v kostnej dreni ak som ju správne pochopila. Ostatné hodnoty má dobré tak neviem prečo spomínali odber kostnej drene, znie to strašne. Keď sa liečite už tak dlho, aký ste mali postup liečby? Len ten prednison a ivig a potom len sledovaný? Stravu má pestrú, aj predtým mala, tak neviem. Alebo ako ste mysleli že aj tým to podporiť? My ešte berieme železo lebo že je aj anemicka. Aj keď hemoglobínu má dostatok, ale že transfer je nejaký slabý.. evidentne asi musím počítať s dlhšou dobou liečenia, zrejme to nepôjde tak ľahko, ako som si myslela.. ja som ešte aj tehotná, tak tie stresy mi vôbec nepridávajú na nálade. Už nech je všetko dobré..

mysicka753
21. jan 2018

@fiorrella Nam to podchytili u nas na detskom odd. Tiez sme chodili kazdy tyz. na kontrolne odbery, nasadeny prednison.Tu vsak nie je detsky hematolog a u deti sa ITP posudzuje celkom inac, tak som si dohodla termin v Martine. Tam sme chodili raz mesacne, prednison, pamba, ascorutin a helicid sme dostali. A dosticky aj tak behali prednison vobec nemal ziaden vplyv na liecbu, tiez sme vysadzali postupne. Ja som s tym zacala este skor ako lekarka - potichu 😉. A asi tak v priebehu 4 mes. sme skoncili na ivig, na jis v Martine a tam nam robili to sono asi Vam pre to nie ak sa liecite len ambulantne, ale aj to prehmatavanie bruska je dobre, to si sleduju slezinu, nam tu v Cadci sa tym ani neunuvali. No a po ivig tie hodnoty stale lietali. Ono to chce cas, budte pokojna my sme s 20 tis. boli na dovolenke aj ked iba tu na svk. Ked nal 75 t synovcovi spadol hlavou na betonove schody a primar nas uistil ze vsetko bude ok, nech len sledujem. Ak Vam dietatko nema dalsie krvacave prejavy ako z nosteka samovolne, dasna pri umyvani zubkov tak je to este dobre. Prednison ze vysadili budte rada, tera len sledujte modriny ktore by sa same tvorili a hlavne petechie po tele u nas je do indikator poklesu. My sme uz dva roky bez liecby a za ten cas mal pokoj az teraz sme zas trochu spadli. Ale bol chory a to malo vplyv. V Martine lek. mi povedala ze ak bude mat nad 50 tak nemusim ani volat. A co sa stravy tyka papat taku ktora podporuje krvotvorbu, vsetko zelene, spenat, cvikla a ine. Zo zelezom sme mali aj my problem. A krvny obraz pri zisteni bol na zaplakanie, on tam mal vsetko zle, ale biele krvinky boli v poriadku a to bolo prve co ma zaujimalo. Je to na dlho mozno aj na trvalo, len si sledujte a vobec sa nebojte bude to dobre. A pokial je vsetko ostatne ok neni vobec dovod na odbery. To sa robi len v pripade keby tych dosticiek bolo stale malinko, krvny obraz na figu a aj ine ukazovatele, oni to spomenuli aj mne ale len tak informativne a vobec neplasili. Kolko sa liecite a ake hodnoty mate momentalne? A uzivajte babetko v brusku vsetko bude dobre.

kissovak83
autor
21. jan 2018

@fiorrella Dobry vecer 🙂
V prvom rade Vam ch em dat nadej ;) ja som bola psychicky na dne dlho,lebo tiez katastroficke scenare,ale nakoniec to dopadlo dobre..klop klop..to vzdy budem klopat a modlit nech sa ta pliaga nevrati..u nas to malo podobny pribehh...prvy krat syn mal 2r2m...1000tr...nasadili imunoglobuliny..o tyzden opat 2000tr.nasadi kortikoidy , pi tyzdni opat 2000 tr. Potom sme dostali Prednison v tbl forme na doma. Syn ho mesiac uzival a pitom znizovali davky. Pipri tom som mu davala bulharske probiotika Daflorn z vytazkom Pakostca krvaveho na tvorbu trombocytov 3x denne. Pokual uzival Prednisom trombocyty sa pohybovali okolo 350 000 ale pitom zase klesali... ked klesli zas na 150 000 to uz som bola na nervy lebo Prednisom uz vysadi...ale tie Probiotika pidla mba zabrali..lebo nakoniec sa udrzal na 120 000...naposledy sme boli v novembri na krvi ..mal 170 000 bez liecby,jedine probuotika..takisto som mu davala denne chlorellu a zeleny jacmen na krv. Odvtedy sa drzi..teraz ideme vo februari zbova. Trpnem pri kazdej modrine...je to tazke...ale verim ze deti sa z toho dostanu

tvojezlatko
24. jan 2018

@fiorrella takže u nás sa to objavilo po prekonaní hnisavej angíny a mala aj také upchaté dutiny. Buchla si koleno a mala škaredú čiernu modrinu, potom sa objavili petéchie. Išli sme k doktorke tá hned do nemocky, a tam jej robili KO a trombocytov bolo 5tis. Tak ju hned dali na JIS, stupli jej na 460tis. Tak nas pustili. U hematologa mala okolo 168tis. Potom asi po mesiaci len 48tis. Znova nemocnica, tak jej extrahovali pokazene zuby (6kusov stoliciek) v celkovej anesteze, lebo vraj tadial sa jej dostava virus do tela. Zuby vytrhli...dali IVIG a ascorutin...takto to bolo aj na jis, len ivig a ascorutin. Po kontrolach na hematologii mavala oko 116tis-120tis. Isla som inemu hematologovi ale ani jeden nebol detsky a ten mi povedal, ze ked dobre reaguje na IVIG nedavaju sa kortikoidy, vraj to by som plakala keby mi povedal vedlajsie ucinky. Tak jej pozeral hodnotu KO ze zrazanlivost a kym je ta v norme je jedno kolko ma trombocytov a u neho mala 116tis a povedal, ze na to ze uz ma diagnozu ITP tak je to krasna hodnota. Bol u neho pan co mal 8tis a vraj normalne zije lebo zrazanlivost je dobra. Takze s tym som odchadzala tak viac uspokojena, no a ked v juni prisla domov s plnymi predkoleniami petechii tak som myslela ze umrem, piatok vecer do nemocky, tam mi povedali, ze modlite sa lebo nemame IVIG tak aby mala aspon 30tis. Tak nakoniec mala 138tis. a petechie. Dozvedela som sa, ze teda aj ked su trombocyty vysoke, pri vyssej namahe, pobyt na slnku a malo vody sposobuje petechie. Od juna 2017 sme nikde neboli na kontrole ani KO jej nerobili...ale vzdy ked ma modrinu tak ju ma ciernu, potom vacsinou ochorie tak modrina zozelena, lebo ked su deti chore vraj trombocyty stupaju. Nesmie sa udriet do hlavy, brucha a obliciek, aby vnutorne nezakrvacala. Este mi bolo povedane, ze odber kostnej drene sa robi ako treti v poradi, najprv su IVIG, potom kortikoidy, potom odber a potom splenektomia. Ale pani co tu pisala na fore, tak povedala, ze aj jej rodicom povedali aby jej vybrali slezinu a napisala mi ze to by bolo 30perc. uspechu, ze je rada, ze jej to nedali vybrat. Takze k tomu ani nechcem pristupit. Horsie je, ze pri nespravnych postupoch a ak je to v kostnej dreni sa z toho moze vyvinut leukemia, to strasi najviac mna. Ale tiez sa vela modlím a prosim Pana Boha aby to od nas odvratil. Bojim sa kazdej choroby a modriny, kazdych petechii, boli sme na dovči pri mori, tam mala kompletne vsade petechie, posledny den ochorela ze angina teploty 38, petechie sa stratili a doma nasadili atb a do tyzdna bolo ok. Vobec neviem ako ta choroba napreduje ani v akom je stave, bojim sa, kazdeho vysetrenia co mi povedia, lebo vacsinou mavnu rukou, ze ved ma super vysledky, tak co sa bojim. Snazim sa prestat tolko bat, lebo potom to ani mne neprospieva. Rozmyslam, teraz nad vysetrenim v BB alebo BA, dokonca jedna pani mi pisala aby som skusila Brno, vraj tam je malo takych pacientov. Co chodim k liecitelovi ten mi zatial dal pre malu Auriculariu (medicinska huba) tak ju zatial dva mesiace pije, len musia prejst aspon tri aby to zacalo zaberat. Zje vela zeleniny aj ovocia, naucila sa jest aj cviklu, ale vsetko je to len o pozorovani, stale a stale. Takze uvidim ako si vyberiem kam pojdeme na vysetrenie a uvidim, lebo zatial sme dg. ITP. Ale drzim nam vsetkym palce, lebo vacsina mate mensie deti ja uz mam 6rocnu. a uz je to rok aj mesiac ako sa to objavilo.

fiorrella
25. jan 2018

@kissovak83 Ďakujem vám pekne, hneď je človeku lepšie keď číta že sa polepšilo a nabralo to správny smer. Kiežby aj my sme boli taký prípad. Dnes sme boli na kontrole opäť, tak čakáme na výsledky. Veľmi sa modlím aby to stúplo. Petehie nemá, len jednu dve modrinky, ale aj to neviem či sa buchla či to z toho. Ale minulý týždeň tiež nemala len zopár modrín a aj tak klesli trombocyty. :( Vlastne tretí týždeň berie prednison ale už sa znižujú dávky týždeň, teraz ešte kým sa úplne vysadí ešte týždeň zrejme. Som sa pýtala že čo ďalej keby to zas kleslo, tak že budú musieť robiť odber kostnej drene. Až mi zle prislo. Ja som jej nasadila probiotiká infant dophilus tak dúfam že aj to pomôže. Pozerala som aj na tie daflorn, to som sa aj chcela opýtať, že kde ste to kupovali? A aký presne typ? Lebo nenašla som to a na ich stránke je toho veľa. A zrovna presne s tým pakoscom asi nie sú, neviem. A aj ten zelený jačmeň a chlorella odkiaľ ste kupovali? To môžu aj tak malé deti? Asi skúsim aj toto. Ďakujem krásne a držte sa, nech vám to vo februári dobre dopadne 🙂

kissovak83
autor
25. jan 2018

Dakujem pekne ;) dufam,ze aj vam sa polepsi... ;) drzim palce ;) Probiotika som objednavala cez stranku www.bulgaricus proamo od distributora zo Zvolena, je tam uvedene cislo,pani vam vsetko vysvetli a odporici aj davkovanie ;) Moj maly uziva radu Biomilk Antioxidant...
A jacmen a chlorellu som mala tuto ..v pripade dalsich otazok ma kontaktujte ;)

kissovak83
autor
25. jan 2018
fiorrella
30. jan 2018

@mysicka753 my sa liecime od polky decembra. Momentálne sa vysadzuje prednison, toho týždňa by s tým už konečne mala skončiť. Minulý týždeň čo sme boli na kontrole tak jej to chvalabohu stúplo, aj keď nie markantne, aj napriek tomu že sa znižovali dávky prednisonu. Mala v rozmedzí 38-41 t robili rôznymi metódami. Máme ísť teraz o dva týždne na kontrolu. Ale neviem či nakoniec nepôjdeme skôr, lebo opäť som jej Nadal petechie :( takže jej to zrejme opäť klesá. Už som myslela že pôjdeme hore, ale asi to zas bude ako na hojdačke :( dosť sa bojím. Povedali nám, že po vysadení liekov sa bude sledovať asi tri mesiace a keď by jej to klesalo hore dole, tak sa bude musieť spraviť obder kostnej drene. Žiadne iné krvavé prejavy nemá, iba modrinka sa sem tam objaví. Tak neviem. Veľmi by som chcela aby sa z toho už dostala, nech sa už netrápi. Už sme objednaní ak má sono brucha koncom februára. Vy ste mali celkom pekne čísla aj keď mala petechie. U nás je to indikátor poklesu, tak preto si myslím, že asi opäť to šlo dole. Ja stále dúfam, verím, ale tá choroba ma nejako nechce vyslysat. Ja som jej na železo teraz nasadila sirup narosan od justu tak uvidím. Lebo maltofer jej nerobil dobre.je to aj na imunitu, ak má krvotvorbu tak uvidím. Mohlo by to pomôcť.

fiorrella
16. mar 2018

@kissovak83 Dobrý deň, chcela som sa opýtať, či tie probiotiká sú vhodné pre deti, lebo keď som si o nich čítala na ich stránke, tak tam bolo uvedené, že deti nie, tak teraz neviem. Ešte som sa nespojila s tou pani, v pondelok jej chcem volať. Vy ste ako dopadli na odberoch vo februári? My sa stále trápime, skončili sme už druhý krát v nemocnici koncom januára, opäť dostala ivig. Stúplo na 136 a na ďalšej kontrole asi o tri týždne to bolo 67. Už síce nebol taký výrazný pokles ako prvý krát, ale bol. Teraz sme boli opäť v stredu na odberoch a mala 64. Takže v podstate ani hore áno dole to nešlo. Aj keď som si myslela že už by to mohlo aj stúpať. Prejavy nemala, keď tak len zopár petechii čo potom ak vymyzli, a modriny jednu, dve ale to vždy niekde spadne. Preto chcem vyskúšať ešte tie probiotiká či pomôže. Ak nie, tak už neviem čo potom..tak rada by som už videla vyššie čísla a aby to už skončilo. Ďakujem pekne za odpoveď.

kissovak83
autor
17. mar 2018

@fiorrella Dobry den ;) probiotika su, vhodne aj pre deti, treba sa skontaktovat s tou pani.. jeDobry tam len ine davkovanie. U nas boli poklesy vzdy na 1000tr. Aj poja Ivigu aj po prednisone. Vo februari sme neboli na odberoch lebo maly ochorel,. Az tento to tyzden a vysledky este nevieme... e naposledy v novembri mal okolo 120 000tr.bez,liecby..iba s probiotikami.

fiorrella
19. mar 2018

@kissovak83 Ďakujem za odpoveď. Už som sa skontaktovala s tou pani, tak mi posiela tu radu biomilk antioxidant. Koľko rokov mal váš synček keď ste mu to dávali? Lebo mi vravela že sa nepamätá, či to užívali aj tak malé deti.. trošku ma vystrašili kvázi vedľajšie účinky, že môže mať aj teplotu, dutiny sople, zapáchajúca stolica, a iné..prejavilo sa niečo u vás? Povedala dávkovanie 10g tak uvidím či to pomôže, a dúfam že neuškodí ešte. Dúfam, že budete mať dobré výsledky ;)

kissovak83
autor
19. mar 2018

Maly mal vtedy 2r 2m...uzival 1lyzicku 3x denne,...pol roka v kusetej..potom uz len 1x denne,..teraz mu to sem tam este dam. Dufam ze zaberie,drzim palce. Neziaduce ucinky neboli ziadne ;)