Ahojte baby prosím Vás myslíte si že ide o svrab? Ďakujem.
no pozeram, ze tu je aj nieco podobne. medzi jednotlovymi pupakmi by mali byt vidiet chodbicky, co roztoc robi. no ak sa hygiena dodrziava, nemusia byt viditelne,elbo v takom rpipade sa roztoc zabrta hlbsie.
@majamat Neviem sa toho zbaviť. Periem, používam sírovu masť. Hygienu samozrejme dodržiavam.
@maminka1988 a to mas Dg od kozneho?
este je doleite aj zahiat veci na vysoku teplotu - zehlenim, susenim v susicke a pod. , tiez sa musia vycistit matrace, sedacka, vsetko calunenie, este aj koberce a pod, vsetko, kde by sa mohol drzat. samozrejme aj vankuse, paplony...
ja som raz neico anchytala v praci, v tom obodbi sme mali viacere koelgyne priznaky a vyskytol sa u nas aj svrab,a le teda my ostatni sme potvrdeny svrab nemali, no preventivne sme boli prelieceni. u nas to prebiehalo tak, ze len par pupakov na tele sme mali napr, jeden na stehne, druhy na ruke, treti na bruchu a pod. fakt som ich mala dokppy 5. no priserne to svrbelo, rano som sa udila v posteli s tym, ze ma priserne svrbi cele telo. trvalo to mesiace. bola som aj an koznom, ked som bola v nemocke po potrate a tam nic. upozornila som ich an to, ze je to mozno nieco infekcne. potom asi o2m som teda bola znova, ked v praci svrab potvrdili a to mi brala vzorku,a le nic sa nenaslo, dostala som sirovu mas, len som prala a zehlila a tak dookola. no preslo to, ale aj tak na chodidlach som citila niekedy take neprijemne svrbenie, co vyzeralo rovnako ako predtym. zohnala som si Infektoscab mast a natrela som sa nou. a potom mit o uz preslo. z tej sirovej maste sa mi tak yvsusila pokozka, ze asi po mesiaci som zacala mat rpobelmy z rozsiahlym ekzemom na celom tele. som bola ako v ohni, ako ma koza palila a to som mala 6m. po Infektoscabe nic. dr. mi vtedy povedala, ze tych roztocov je strasne vela druhov.
@maminka1988 ahoj, mne to tiez nepripada ako svrab, co som ja videla, tak zacal na rukach, cervene chrasty a svrbelo to. Po predpisanej masti to preslo.
Nemam to potvrdene este doktorom ale je mi divne to ze prve vyrazky sa mi zacali tvorit asi pred mesiacom uz a nikto to odo mna nechytil no aj tak je mi divne mastim to a nemizne to.
Co asi keby bol svrab tak by to urcite niekto dostal odo mna nie?
@maminka1988 pri dostatocnej hygiene je sice mozne chytit svrab, ale je to asi tazsie, pripadne sa moze dlhsie odolavat. a je tu aj ta moznost, ze pri svrabe nebude moc vysyp. ja som to mala dlhsie a u nas to chytil aj mm aj dcera. no asi o dost neskor ako ja. a kto vie, kolko trvalo, nez som to chytila ja. kolko ubehlo od prveho kontaktu.
kazdopadneje zbytocne patrat a spekulovat, treba ist na kozne. tam netreba VL a ak mas podozrenie na svrab, tak by ta mali zobrat aj prednostne. nemala by si cakat, lebo je to nakazlive.
@maminka1988 este by ma zaujimalo. bola s niekym v kontakte kto ma svrab?
@heln ja som na rukach nemala. skor na tele. ruky si casto v robote umyvam, aj dezimfikujem, tak tma sa mi moc nedrzal., obcas sa vyskytol nejaky pupak niekde aj na ruke, ale nebolo to tak, ze by sa to sustredovalo prevazne na ruky, svrb byva casto aj v ohyboch a takych zakutiach a fakt moze byt nenapadny, moja kolegyna tak mesiace chodila na kozne, ze ju priserne svrbi pokozka. a az potom prisli na to, ze naozaj ma svrab.
ja som teda zrejme mala tiez, alebo podbneho roztoca. som alergicka a aj bezne mavam svrbenie pokozky niekedy zihlavku ( to su len take obdobia raz za par rokov ) a teda s tym beznym svrbenim koze sa to neda porovnat. od svrabuje to svrbenie fakt vlemi neprijemne a zvlast v noci v zohriatej posteli, to ma anjviac svrbelo pod prsiami, na brucu, okolo pasa apod. a toto mi potvrdili aj kolegyne. svrbenie je asi taky navyznamnejsi priznak.
@majamat Praveze ja sa v posteli malokedy skriabem.
@maminka1988 nie je to svrab, ak by ste mali svrab, mali by to aj ľudia okolo aj všetci ostatní vo vašej domácnosti, aj zvieratá. toto bude niečo iné.
@marytesss Ďakujem to ste ma ukľudnili veď práve to mi je na tom celé čudné že nikto to odo mňa nechytil.
@majamat A neviem o tom že by som bola v kontakte s niekým kto má svrab.
@maminka1988 zrejme to svrab nebude,a le kozne by to chcelo.
@marytesss nemusia to mat vsetci, polovica mojich kolegyn to nechytila a na dalsich pracoviskach kolegyne to nemali vobec, hoci sme sa stretavali. mm a dcera to sice chytili, ale az o dost neskor. moja mama a sestra to tiez enchytili, hoci som s nimi bola v kontakte.
@marytesss je to rozmazane. a teda vsak ak je dobra hygiena, chodbicky nevidno, lebo ich robi hlboko.
z fotky sa fakt neda urcit, ci to svrab je, na niektorych foto, co som dala vyssie sa to aj trochu podoba,a le je to rozmazane, no priznaky otm tiez moc nenasvedcuju, preto si tiez myslim, ze to skor svrab nebude.
Vyzera to ako psoriaza.
fotka je rozmazana tak dobre nevidim,a le nepride ni to ako svrab, su tam mapy suchych az takych ekzematickych miest *( tie vacsie zacervenale suce plochy.