Ide o hnačku, ktorá si vyžaduje liečenie?

24. sep 2023

Ahojte. Syn 3-rocny sa posledne dva dni obcas stazuje na bolest brucha. Ma riedku stolicu, raz vyslovene vodnatu, inokedy len menej riedku. Vcera za cely den 5x, dnes zatial len raz. Jest mu chuti, nezvracia, pije vela, hra sa normalne, nie je unaveny. Ide v tomto pripade uz o hnacku, kedy treba nejake specialne opatrenia ci lieky? Ja to zatial nejako specialne neriesim, kedze maly je v pohode, ale muz tvrdi, ze by mal lezat v posteli a dostat nejake lieky.

doriiis
24. sep 2023

Smectou a probiotikami nič nepokazis

deti95060810
24. sep 2023

daj smectu...
ležať v posteli netreba - ak sa dieťa hrá a je na tom relatívne ok
ak bude hnačka pokračovať aj v utorok - zavolala by som lekárke že čo s tým....

viestta
24. sep 2023

Ked sa opakuje riedka stolica 2x za sebou v kratkom odstupe, treba nasadit dietnu stravu a probiotika. Ked sa stav nezlepsi v priebehu 3 dni, alebo sa pridruzia ine priznaky, pripadne sa to zhosuje tak treba to risésit u lekara.

terry658
24. sep 2023

Dieta a probiotiká. Nič viac netreba.

silvike
24. sep 2023

Tak ked ma 5x denne riedku stolicu, stazuje sa na bolesti bruska tak v prvom rade mu treba dat probiotika a nasadit dietu. Asi crevna viroza. Len nezatazovat creva dalsim jedlom. Nech sa najprv upravi mikroflora, zahusti stolica az potom by mohol normalne jest. Dovtedy je fakt zaklad dieta a probiotika.

matiska15
24. sep 2023

Ak je v poriadku a dnes zatial len 1x kakal tak je to ok. Nieco nemselo sadnut a crievka sa potrebovali precistit. Alebo nim cosi prechadza.
Ak sa na nic nestazuje tak sa netrapte.
Dajte probiotika a je to. Treba ovocie zeleninu.

Nedavno som citala clanok prave o brusnycb virozach a o tom ako hned vsetci davaju dietu.
Pani dr vravela, ze prave ak je brusna viroza, alebo teda nejake podobne problemy tak crievkamj prechadzaju tie virusy, creva su v podstate napadnute atd tak ze prave vtedy nie diety, lebo crievka potrebuju nabrat energiu. Cize papat vsetko. Teda zdrave. Ci polievky, ci masko, ovocie zelenina. Vsetko. Okrem sladkosti a takych veci. 🙂
A ked som sa nad tym zamyslela, prislo mi to aj celkom logicke co hovorila pani doktorka.
Vraj ked je crevo takto chore tak potrebuje prave vela zivin a nie ho este odstavit na suchu ryzu.

stanulienkat
24. sep 2023

@matiska15 ale chore crievka su vycerpane, potrebuju oddych a nie ladovat sa. A uz vobec nie supkate ovocie a zelenina, z ktorych ho este prezenie.
Treba setriaca dieta a probiotika a tekutiny.

anavixy
24. sep 2023

Aktualne odporucania

matiska15
24. sep 2023

@stanulienkat ako myslite

maros313
Odpoveď bola odstránená
Zobraz