ahoj..chcem sa spýtať,či má niekto z vás alebo z vášho okolia s niečim takýmto skúsenosti...ide o dievčatko z UK,je to susedka mojej sestry...v Uk jej nevedia pomocť a tak sa snaží hľadať nejaké mastičky,krémiky,roztoky a skúša čokoľvek...je na tom stále horšie a horšie..diagnoza v uk je herpes,ale vieme,ako to tam chodí..bola by ochotná prísť aj na SVK...tak čakám na každú skromnú odpoveď....
@stepanka274 dala som aj fotku toho trička...celé od krvi...ľudia jej nejaké maste posielajú a tak to na malých kúskoch kože skúšajú..ja mám jeden malý herpes a sa idem zblázniť od bolesti..chúďa malé... 😢
@marketa1304 nie som lekar, ale mne to pride ako "sladke chrasty" alebo impetigo. http://detskechoroby.rodinka.sk/detske-choroby/...
ale ako hovorim, nie som lekar. mozno by stalo za to, skonzultovat to aspon s fotografiou s nejakym lekarom, ktory sa tomu rozumie.
pripadne skutocne ziadat vysetrenie u druheho lekara - poradit sa s niekym, kto zije v UK ako to chodi, ked chce clovek druhu mienku ci vysetrenie u odbornika.
lebo predpokladam, ze ju nepustia do lietadla s takto vyzerajucim dietatom...ale to si tiez musi overit u leteckej spolocnosti.
Fuuu, poradiť neviem, ale to musi sakra boliet. Chúďatko male
@bubelko no celkom zaujímavé...skúsim im to poslať...a tiež ma to napadlo,že to ukázať lekárovi...ale ešte ma zaujímali názory tu na MK..ďakujem krásne za link 🙂
To ma iba na tvaricke?Alebo sa to vyskytuje aj inde?
popravde,nemám známeho lekára,ktorému by som to ukázala..a len tak s nejakou fotkou ísť k lekárovi,ktorý ma v živote nevidel...tiež nič moc....ak má niekto z vás známeho,rodinu alebo kohokoľvek,ktorý by to vedel z fotky usúdiť..a ak by vás to neobťažovalo,tak by som mu bola veľmi povďačná..veľmi...ak sa nikto neozve,tak budem musieť skúsiť lekárov u nás..jednoducho mi to nedá... 😢
@viera už to má aj po tele...začalo sa to šíriť bohužiaľ
@marketa1304
ja som raz videla takú reláciu na podobnú diagnozu
https://www.slovenskypacient.sk/choroba-motylic...
netuším č je to to,ale treba skúšať možné aj nemožné
@marketa1304 skús tuto, určite poradia https://www.modrykonik.cz/group/6098/
@dominika6 ona chudinka skúša všetko..každú jednu mastičku,kto jej čo pošle...ďakujem za link 🙂
Je to ekzém, sama som to mala rovnaké, treba poštudovať čo s tým, upraviť stravu a možno aj navštíviť bulharské more...
no a určite nie kortikoidné masti
Je toho fakt milión čo o tom treba povedať no všetko sa dá nájsť na internete.
@marketa1304
nooo toto je asi doživotný problém,takže sa chuda natrápi a dieťatko ešte viac
Ma to namokvane…Evidentne si to aj skriabe a preto sa to aj roznasa…Ja si myslim, ze je to nieco ako bubelko hovori…Na styl impetigo.Aj ja som to mala…Zabije sa to antibitikami…Ono by bolo fajn ist niekomu, kto urobi vyter nosa,vyter hrdla a odoberie krv.Aj z toho sa da urcit presne co ma.Mastit by som ju nemastila…A uz vobec nie s hocicim, moze sa jej to len zhorsit...Podla mna toto je na antibiotika…Ma to hrozneeeee….
môžem sa spýtať kde je možné poslať na vyskúšanie masť pre to dievčatko?
@martapir máš s tým skúsenosti???moja sestra tam ide teraz na VN ..tak neviem,ak je to niečo z lekárne,tak my by sme jej to kupili..aby si ty nemala náklady..
@viera mne to tiež príde to čo vraví bubelko...a ty si to tiež podobné mala?v detstve alebo teraz?
@marketa1304 Ja som to mala cca pred pol az rokom…Schytila som to od syna zo skoly…Vyzerala som hrozne….Pod nosom, nad perou uplne popraskane, rozozrate…A neustupovalo to…Tiez som si myslela, ze je to herpes…Davala som si zovirax ale nezaberalo to moc…Tak som sla k lekarke a ta hovori, ze impetigo ako vysite…Dostala som antibiotika na cca 9-10dni a kraaasne to zmizlo...
@marketa1304 Robi to Zlatý stafylokok čiže Staphylococcus aureus je baktéria, ktorá je pôvodcom mnohých ochorení. Zlatý stafylokok je vcelku bežným obyvateľom na našom tele a je súčasťou našej mikroflóry. Choroby vyvoláva zlatý stafylokok až potom, čo sa dostane do otvorenej rany, alebo keď máme oslabenú imunitu. Zlatý stafylokok je stále častejšie rezistentný voči bežným antibiotikám….
Stačí však sebemenšia porucha obranyschopnosti organizmu, aby sa z neškodného mikróba stal pôvodca rôznych infekcií od jednoduchých kožných infekcií až po ťažké zápaly vnútorných orgánov so sepsou (otravou krvi). Okrem toho sa môže zlatý stafylokok uplatniť aj ako pôvodca otráv z potravín. Infekcie vyvolané zlatým stafylokokom sú najčastejšie:
Infekce kože ako je folikulitída (hnisavý zápal vlasového vačku), impetigo (vysokonákazlivé kožné ochorenie prejavujúce sa pľuzgierikmi, či veľkými pľuzgiermi, ktoré praskajú a menia sa na chrastu, šíria sa do okolia), hordeolum (jačmenné zrno - zápal viečka spôsobený upchatím jednej z jeho žliazok), paronýchie (zápal nechtového lôžka) a iné.
Ďalšie ochorenia vyvolané zlatým stafylokokom sú ranné infekcie. Zlaté stafylokoky sa do rany, pokiaľ nie je dobre vyčistená a prekrytá, dostávajú ľahko a o to ľahšie, čím je pacient viac oslabený z hľadiska obranyschopnosti - infekcie pooperačných rán. Tieto infekcie sa prejavujú od začervenania s ľahkým mokvaním až po veľmi závažnú infekciu s hlbokým zničením a rozkladom tkaniva (nekrózou).
Ďalej spôsobuje infekcie, ktoré sú tiež spojené s lekárskym zákrokom, a to infekcia umelých chlopní, kĺbových náhrad a iných umelých pomôcok zavedených do nášho tela. Bohužiaľ taká infekcia zlatým stafylokokom dokáže veľmi rýchlo náhradu chlopne prederaviť, zničiť a tým spôsobiť zlyhávanie srdca, náhrady kĺbov sa musia odstraňovať.
@marketa1304zlatý stafylokok - liečba
Liečba stafylokokových infekcií je čím ďalej tým zložitejšia. Ide o to, že stafylokok je veľmi častým pôvodcom ochorenia, preto je tiež často liečený a sám sa dostáva do kontaktu s antibiotikami, ktorými sa ho snažíme z tela chorého zbaviť. Za tie roky a množstvo pokusov si stafylokoky vytvorili veľmi účinné mechanizmy, ako účinok týchto antibiotík obísť, ako liečbu prežiť, čo je horšie, ako túto informáciu odovzdať svojim potomkom. Vďaka tomu sa objavujú čím ďalej tým viac odolné kmene, na ktoré musíme použiť nové a nové, silnejšie antibiotiká a rovnako sa časom vytvorí odolnosť aj proti nim. Je preto veľmi dôležité nepoužívať antibiotiká proti všetkým možným často aj nebakteriálním ochoreniam, aby stafylokoky mali čo najmenej príležitostí si na ne zvyknúť. Tiež je nutné vždy brať antibiotiká podľa odporúčania lekára, aj keď sa zdá, že sme už zdraví, dobrať celú predpísanú dávku.
Ak máte pocit, že by ste Vy, alebo niekto vo Vašom okolí mohli byť týmito ochoreniami ohrození, obráťte sa prosím so žiadosťou o radu na svojho lekára, predovšetkým, ak patríte medzi osoby so zníženou obranyschopnosťou organizmu.
@marketa1304 no práve s touto chorobou nie, i ke´d netušim čo to je,ale mám skúsenosť s jednou masťou z lekárne , ktorá veľmi dobré má účinky pri ekzémoch, psoriáze, rôznych druhoch dermatologických problémov atd. ak by to pomohlo dievčatku rada pomôžem a pošlem Vám ju nech je doručíte☺ napíšte mi svoju adresu súkromne a dohodneme
@viera ďakujem krásne za rady 🙂
@martapir ak je to masť z lekárne,tak my si ju kúpime..kĺudne mi dajte názov..nechcem tu nikoho otravovať... 🙂
@marketa1304 neotravujete , len mám možnosť ju darovať bez kúpy ak to nie je problém☺
na zaklade skusenosti s lekarskou starostlivostou zo zahranicia by som asi ozaj odporucila nejaku ozaj dobru koznu lekarku tu na SK. Tym, ze skusa vselico sa to cele moze este skomplikovat 😒 Pocula som, ze aj cez internet moze lekar poradit, neviem ci to bolo na klik-klinik alebo cosi take... nehovorim, ze stanovia diagnozu ale aspon budu vediet mozno navigovat (nemam s tym osobnu skusenost ale vyskusat treba).a urcite by som dala velikaaaansky pozor na stravu, vlhkost (tak v IE ako aj v UK su byty casto velmi vlhke a moze to mat vplyv na mokvanie ran) chudatko malinko 😔 drzim prsty aby ste nasli nieco co jej pomoze...
@biokozmetika ďakujem 😉
Ja si myslim ze je to herpes, mne to presne takto vyzera, aj ked som bola mala mala som to na pol tvare. Cize kolko ludi tolko nazorov 🙂)
Pomoze jedine riadne vysetrenie... mozno v tom ako si to sucha skrabe je uz aj daaky "bacil". Jednak lekar, jednak imunolog.. dezinfikovat nech je to cokolvek. A vitaminy, Bcko urcite v zvysenej davke. Imunologovia uz na to maju svoje paky... Ma to opakovane? Kadejake maste by som neskusala hala-bala aj ked viem, ze uz musia byt zufali, este je to aj male dieta a teda nic drasticke sa neda dat :/ Skusila by som propolisovu mast, aloe veru a pod.
Ale urcite urcite by som isla k lekarke.. koznej, imunologovi a potom sa pytala dalej. A online poradenstvo lekarske je na slovensku
https://klinika.zdravie.sk/konzultacie/zoznamle...
@simca06022011 no ja s ňou vobec nie som v kontakte...moja sestra síce býva na SVk,ale jej manžel je ešte v UK a táto malá bábika je jeho susedka...moja a sestrina angličtina je tak asi na bode mrazu... 😀 o nej bol aj článok v novinách..pošlem link...ale chcela som len povedať,že po chate nám povedala,že brala už niekolko atb. a 100 mastí a kadejaké vyšetrenia a nič a nič ....
@marketa1304 no a každé ATB jej ničili črevnú mikrofloru a kvasinka aj nesprávnou stravou sa množila..a do toho ako píše "viera" stafylokok...
Chuda malinke, take krasne dievcatko, az mi slzy vyhrkli, zial nemam skusenost,