ahojte zaujimalo by ma , ci ide kazde babatko na chvilku do inkubatora a kolko po porode , po prevezeni na izbu vam babtko doniesli k sebe ?
dakujem , aj prosim aka nemocnica
Pokial viem tak moj nebol v inkubatore, vsetko bolo ok. Banska bystrica
Moja nebola v inkubatore vobec. Hned, co som ju porodila, som ju mala na sebe, potom na dve minutky pomerat, povazit, skontrolovat a opat pri mne. Potom ju brali obliect, mna na izbu a za 5 min uz bola pri mne. A je pri mne odvtedy. Nedavala som ju sestrickam na jedenie, ani na noc. Proste cely cas s vynimkou tych par minut som ju mala pri sebe
piestanska porodnica, babatko som si z porodnej saly brala hned so sebou na izbu. iba ju zmerali, umyli a obliekli a uz som ju mala stale pri sebe. v inkubatore nebola
Nie preco?
Ani moji synovia neboli...preco by mali?..bolo vsetko ok...nebol dovod
nie, určite nejdú všetky novorodeniatka do inkubátora, len tie, pre ktoré to je potrebné.
Nie. Nejde. Väčšina detí to nepotrebuje.
Ani moji neboli ani jeden, dokonca jeden bol predcasniatko, ani toho nedali. Inak niektore dostali neskor zltacku a v inkubatore boli, ale rovno na izbe s mamickami.
Podla mna mala cast novorodencov ide do inkubatora.
Moji si obaja narodeny v 37 tyzdni, ale ani jeden nemusel byt v inkubatore nastastie. Iba dceru zobrali prec druhy den na 24 hodin svietit kvoli zltacke, potom mi ju zas vratili .
Môj nebol, narodený 41+5, od začiatku som ho mala pri sebe až dokým nás neposlali domov. LV pôrodnica
Rodila som v TN, ani jedna dcéra v inkubátore nebola. Staršiu som mala na izbe hneď, mladšiu po dvoch hodinách, lebo neboli voľné izby, tak až keď prepustili matky a dali ma na inú izbu, mi ju doniesli. Ale každú chvíľu ma chodili o nej informovať.
BA nebol v inkubátore, porodila som na obed a zo sály išiel súbežne so mnou na svojom vozíčku/postieľke, ja na prevoznej posteli, neviem síce prečo lebo bez problémov by som odkráčala, ale tak v nemocnici sú všetci patologicki, tak asi preto sa ku nám nesprávajú ako ku zdravým rodičkam a zdravým bábätkám 🙄
V inkubatore bola len najmladsia a to 2,5 tyzdna...ostatne deti nenosili nikam... pomerali, odvazili, oplachli ked trebalo, nikam nenosili.
Nedavaju deti do inkubatora, len, ked je daky problem
Moji asi ani neboli. Nemam o tom vedomost. A napr dcerka sa narodila 20:20. Dve hodiny sme boli spolu. Tak som ja isla na izbu. A ju prvu noc brali na novorodenecke. S tym ze skoro rano mi ju priniesli a uz sme boli nonstop spolu.
A treti sa narodil doobedu 10:25. 2hodky spolu. Takze cca o jednej som isla na svoju izbu. Doniesli mi obed a potom asi okolo 17:00 mi ho doniesli. (Medzitym som ho bola pozriet na novorodeneckom. Spinkal tak som ho nechala tam ze ked sa zobudi ci by mi ho mohli priniest. Prisli po neho az vecer cca o 22:00. Na noc ho vzali aby som si oddychla a skoro rano priniesli a uz bol so mnou.
Urcite nejde kazde babo do inkubatora. Starsi syn, teraz 4rocny, temperamentny, zivy, sikovny a hlavne vdaka Bohu zdravy chlapcek, bol pri porode tahany kliestami, lebo sa zasekol v porodnych cestach, vytiahli ho, bol modry, nedychal, Appgar nizky, napriek tomu nesiel do inkubatora. Po stabilizacii stavu, predychani na porodnej sale, siel potom na novorodenecke na vyhrevne lozko, monitorovali ho, dali nam ho az po 2 hodinach, este kym som bola na sale, ale len na chvilku. Narodil sa 17:45, noc stravil na novorodeneckom a doniesli mi ho rano kolo 6-7. Porodnica Sp.N.Ves
moje deti isto neboli v inkubátore....
dokonca ocinka som poslala pozrieť našu slečnu - tak som ho poslala za sestričkami že nech mu ukážu dieťa.... dcéra mala asi 2 hodiny a sestrička dala bábo do náručia môjmu chlapovi - ktorého nikdy nevidela - a zatvorila za ním dvere že ona ide na obed.... nemocnica bola otvorená, okná pootvárané, leto - keby chcel tak odíde aj s deckom preč... a tak prišiel celý zhrozený za mnou na izbu aj s dieťaťom....
všetky pôrody Martin
Jasne ze nejde každé dieta do inkubátora😀
Mne syna cca na 2 hoďky zobrali a dali na výhrevné lôžko, ale bolo to asi aj lebo som mala ešte ležať po epidurálke, takže by som sa oňho nemohla postarať, keby dačo. Lebo inak bolo všetko v poriadku, mali sme po pôrode 2 h bonding a až potom ho zobrali na novorodenecké na tie ďalšie cca 2 h, ja som sa zatiaľ najedla, potom sprcha a potom už mi ho doniesli natrvalo.
BA Antolska:
1. sa narodila 15⁵⁵, najskor ju brali prec, ak si dobre spominam, nezaplakala, po chvilke mi ju doniesli spat, zial, uz oblecenu a v perinke... potom bola dve hod na mne. A potom mna dali na izbu a dcerku si zobrali sestricky. Doniesli mi ju vecer 22⁰⁰ "na kojenie", ledva som sa spamatala, co mam robit a o 15 min mi ju uz vzali prec na noc. Myslela som, ze to je bezna prax a akosi som nemala energiu odporovat... Dlho som si to vycitala. Bola som sice ubolena, ale aj tak by som ju mala najradsej pri sebe. Celu noc som nespala, az rano cca. 6⁰⁰ mi ju doniesli naspat a moj svet bol konecne v poriadku.
2. Sa narodila 18²⁵ a len ju zobrali povazit, manzela hned volali, nech ide tiez, potom mi ju uz doniesli a uz som ju nedala nikomu ☺️
3. Sa narodil 19³⁸, hned ho brali, manzel chcel ist s nimi, ale stopli ho (syncekovi uz v brusku poslednych minimalne par hodin nebolo dobre, preto aj porod urychlovali a asi potrebovali checknut, ci je v poriadku... Nastastie bol). Po par minutach mi malickeho doniesli iba v plienocke a dve hodiny bol pri mne. Potom ma zaviezli na izbu a opytali sa ma, kedy mi maju babatko doniest.
Moj tiez nebol a to bol narodeny o 3t skor a mal len 2,5kg.
Urcite nejde kazde babatko do inkubatora. Moj syncek nedychal, museli ho rozdychat, co sa uspesne podarilo, ale v inkubatore nebol. Po sekcii priviezli na druhy den popoludni. Kramare.
Moju po pôrode nachvíľu zobrali na výhrevnú podložku kvôli nízkej pôrodnej váhe. Pomerali, odvážili a cca hodinu sme mali bonding. Potom ma previezli na izbu, cca o 4.hodine ráno. Po ranných vizitách som si išla po malú a odvtedy bola so mnou. Levice.
Nie, nie kazde dieta ide do inkubatora. Kosice stara nemocnica, mala isla do inkubatora, lebo ju po porode museli rozdychat. Zobrali ju prec hned ako sa narodila a videla som ju prvy krat o 4 h neskor uz na izbe, na pol hodku a do rana bola potom v inkubatore.
Na druhy den mi ju uz dali na izbu s mojim suhlasom.
Muzovi ju ukazali skor, asi po 3 h od porodu na 5 minut.
Ano, skoro kazde dieta, ktore nejde rovno s matkou na izbu ide do inkubatora sa zohriat 😃
Treba si uvedomit, ze inkubator je len taka vyhriata skrinka, nie nejaka brutalna zivot zachranujuca masina. Pokial tam nepustime kyslik, nenapichneme dietatu kanylu, nenapojime ho na monitor, tak to ze je v inkubatore je uplne bezpredmetne.
Takze ano aj zdrave donosene dieta niekedy ide po prichide zo saly alebo po okupani do inkubatora, lebo je tam vzdy (inkubátor je vzdy v pohotovosti) teplucko a nema to ziaden suvis s jeho zdravotnym stavom. Deti, ktore maju nejaky zdravotny problem alebo stazenu poporodnu adaptaciu su vzdy v inkubatore, pretoze to posledne co potrebuju je aby im bola zima, ale tie realne zivot zachranujuce alebo lieciace ukony sa robia a daju robit aj bez inkubatora.
Syn bol - narodil sa v 36tt cisárskym a nahltal sa plodovej vody (bol na pozorovaní plus bol maličký a k tomu silná žltačka). Bol tam v teplúčku, iné nemal. Narodil sa o 4:00, doniesli mi ho nachvíľu okolo 6:00. Pár dní mi ho nosili len nakŕmiť, tuším až predposledný deň pred prepustením som ho mala u seba po prvýkrát na celý deň (Nitra).
Moja bola na par hodín v inkubátora koli srdiečku ale našťastie je to v poriadku. Ja som mala sekciu a malú mi doniesli ukázať večer okolo 20 ( narodila sa 9 22 ) .
Potom mi ju nosili na kojenie ale neostávala pri mne , ani by som to nezvládla ledva som seba obriadila.
Dolný Kubín