Ibalgin 400 pre 10-ročného

radlucka
23. feb 2023

Ahojte, prosím vás,môžem dať 10 ročnému synovi Ibalgin 400?ma vysokú teplotu a potrebujem po 4 hodinách niečo dať 🙏

tanyag
23. feb 2023

@radlucka v pribalovom letáku píše, že deti od 12 rokov...ja osobne by som nedávala...ale ak nemáte doma nič...zavolate na pohotovosť a opýtajte sa lekára...ja som naposledy volala, keď som nevedela, čo s dcérou a poradili mi...

abbey1
23. feb 2023

Ibalgin nedávam ani sebe. Dieťaťu by som určite nedala.

radlucka
autor
23. feb 2023

@tanyag veď preto sa pýtam, že som čítala pribalovy leták...ani novalgin 500?

tanyag
23. feb 2023

@radlucka neviem, ja novalgin ani nepoznám 🤷‍♀️ vlastne som počula o tom, ale nikdy sme to v rodine nepoužívali. Paralen a nurofén? väčsinou toto striedam dcére pri horúčkach...

radlucka
autor
23. feb 2023

@tanyag ja viem,ale nurofen nemám a teplota 39 po 4 hodinách od paralenu🙁

macekovam
23. feb 2023

@radlucka ibalgin je ako nurofen.. .. Ibuprofen.. ja by som dala.. podla hmotnosti.. ked nie cely tak polovicu...

tanyag
23. feb 2023

@radlucka veď zavolaj na pohotovosť, že nevieš zraziť teplotu... oni ti poradia určite..

radlucka
autor
24. feb 2023

@tanyag volala som 155, čo mám robiť, odpoveď? prečítajte si pribalovy leták 🤔

macekovam
24. feb 2023

@radlucka no tak oni ti nepovedia ano podajte ked je tam napisane ze od 12 rokov... to je uz na tebe len... vies kolko ma kil rak sa rozhodni... niektore deti maju v 12 rokoch hmotnosť dospeleho...a vedlajsie ucinky ma kazdy liek.. tak je to na tebe..alebo skus zrazit teplotu vlaznou sprchou.. vetranim..

tanyag
24. feb 2023

@radlucka tak ja som volala priamo na detskú pohotovosť u nás v nemocnici...a tam mi vždy poradili...tak neviem, koľko má kg? možno mu skús dať polku tabletky...

nelca0510
24. feb 2023

@radlucka tak 155 nevolaj predsa,keď to je RZP a volaj na detskú pohotovosť. Volala som tam už a dobre mi poradili čo treba.

aliaray1
24. feb 2023

@radlucka ahoj, u nasej skoro 11 mes. babatko prepukol covid, rychly nastup, riadny extrem, podali sme nurofen sirup a nasledne o 3 hodiny paralen. Do 30 min napriek tomu horucka cez 40. Zrazali sme vlaznou sprchou, obkladmi na celo a zahlavie a toto v kombinacii s liekmi zabralo. Nasledne sme pokracovali v scheme paralen/nurofen kazde 3 hodiny na preskacku a do 21 hodin od prepuknutia bola bez teplot.

Covid mame 1.raz v zivote, priznaky nastali v nedelu v noci, teploty do 24 sa nam takto podarilo zbavit uplne. Plus sme pridavali stoptussin sirup (preventivne), nasivin, omega pre babatka (rybi olej), D, C, zinok v podobe hovadzieho, thuya occidentalis 30ch 5 granul vo vode, zavodnovat, 2 dni a bolo po nadche a uz aj bez kaslika...kasel nastupil az na zaver ale to ani nebol kasel, vdaka prevencii stoptussinom.

Musi vela aj nasili pit, hydratacia je tema, virus vyplavi totiz mocenim.

Mozes zvazit mu spravit cibulovy caj:
Do hrca s vriacou vodou (1liter) rozstvrt celu srredne velku cibulu aj so supou, so vsetkym. Povar 10 min. Pridaj 1-2 PL majoranky, na 5 min. Sced a pridaj cukor alebo med a nech to vypije.

marianarem
24. feb 2023

@radlucka Mozes mu dat polku tabletky.

kaktusik007
24. feb 2023

@radlucka novalgin je proti bolesti, to s horuckou nema nic a teda toto by som decku nedala ani nahodou

dobre ti poradili, pozri pribalovy letak. Nurofen, ibalgin -- toto je vsetko ibuprofenum, mozes dat dietatu. Akurat tu ide o mnozstvo --- standardne laicky mozes polovicu co davas paracetamolum / to je liecovo v paralene, a inych/.

10 rocne dieta v pohode 500mg paralen, 250mg ibuprofen ---- cize ak mas 400, musis menej. Podla veku sa v pribalovom letaku uz neriad, tam je vekove obmedzenie lebo to nema studie, ale rozdiel medzi 10 a 12 az taky nie je.

blbe je ze ibalgin sa moc polit neda

osobne ---- ak by bolo nutne kvoli obrovkej horucke dat ibalgin 400, dala by som 3/4 tabletky, nejak by som ju rozdelila. je to mensie riziko ako nic nedat.

a do buducna --- maj doma vzdy dva lieky na horucky s rozdielnou latkou prave aby si ich mohla striedat.

zdena1990
24. feb 2023

@radlucka no to je super rada ... Už sa radšej nevyjadrujem ale zas my máme stále doma Paralen skús susedu...

vulka
24. feb 2023

@radlucka Ja dávam 11 ročnej 1/2 Ibalginu.

marca12
24. feb 2023

@radlucka volaj detsku pohotovost,nie 155. 155 je na privolanie rzp,blokujes linku a jasne,ze ta odpinkali. Na detskej pohotovosti ti poradia.

nikha2809
24. feb 2023

Záleží koľko má kg.Mojej 6 ročnej, 30kg kázala dr Nurofen 200, ak má podobne kg daj polku Ibalginu ak má okolo 50kg kľudne cely

marlent
24. feb 2023

@nikha2809 to kazali aj pri mojom 23kg 5rocnom ibalgin 200