neviem si rady a lekarku nechcem menit. ide o to, ze dieta sa narodilo ako hypotroficke, k tomu ma druh hypotrofie s horsou prognozou ako iny druh, nakolko su dva druhy. tato hypotrofia sa vyznacuje mensim odvodom hlavicky co je sprievodny jav mozneho poskodenia CNS v prenatalnom obdobi... lekarku mame staru, stara skola, sleduje sa mi zda hlavne prospievanie, priberani, rast. ale ona rastie, pribera, to je ok, len proste hypotrofia ostava, tento druh je taky, ze deti to nedobehnu, postihuje to mozog, je to symetricka hypotrofia, ved to musi vediet, som uplne znepokojena, chcela by som ist neurologovi a vediet ako na tom je s mozgom...ale ona, ze aaa ze naco, vsetko je dobre atd... k neurologovi potrebujem odporucenie od nej vsak? neviem ako to mam riesit. myslim, ze vzhlaom k diagnoze by to bolo na mieste, neuro vysetrenie. dakujem za rady.
skus sa objednat za poplatok bez vymenneho listka
tiez si myslim ze ak ma takuto diagnozu (kto ju potvrdil a stanovil?) tak by mala byt mala sledovana v neurologickej ambulancii s pravidelnymi kontrolami... nas posielala k neurologovi aj s takou "hlupostou" ako je skrateny krcny sval z coho sa maly pozbieral sam, s vasou diagnozou by som asi necakala a sla od lekarky prec ked nieje ochotna ved ide o tvoje dieta a nie o to aby si s nou bola zadobre 😉
Nas vzali na neurologii aj bez listku, mala som pocit, ze maly je hypertonicky, nasej pediatricke sa nezdalo, tak som ju obisla a isla sama. 🙂 Bol to sukromny, platila som tusim 20 eur, ale za ten klud to stalo! Vzali by ma asi aj inde, ale bol problem aj s terminom. Obvolaj si to a niekde ta urcite vezmu, s vasou diagnozou urcite! Divim sa vasej pediatricke, taketo veci by sa nemali podcenovat...
Povedz pediatricke ked u nej budes, ze bez vymenneho listku sa odtial nepohnes.
@deny1983 neviem syna nevysetrovala kvoli mozgu ale kvoli tomu ze mal skrateny krcny sval, len som tym chcela poukazat na to ze aj s takouto hlupostou vacsinou lekari posielaju na vysetrenia preto sa cudujem ze vas s vasou nechce poslat nikam, urcite by som sla hoc ako baby pisu za poplatok
nechapem tu lekarku, ved ked mate takuto diagnozu, hned na prvej poradni vas mala poslat za neurologom. Skus zajst za nejakou neurogickou, ci by vas nezobrala, alebo zmen lekarku.