Hypotonie

zutera
21. sep 2013

Dobrý den maminy, mám 14 hypotonickou dcerku. Do roku bylo vse ok.I čtvornoskuje i se plazi, jen se nám jakosi nechttěla postavit na nožky tak nás poslali na neurologii a tam zjistili že má hypotonicky syndrom dolních končetin. Chodíme rehabilitovat ale zatím nic moc výsledky. Měli jste některá podobnou skusenost? Jako to u vás probíhalo? Děkuji za vaše příspěvky.Přeju pěkný den.Zuzka

kacena4
21. sep 2013

@zutera ahoj ja ma hypotonicke dietatko tiez cvicime vojtovku a vidim velke pokroky pred mesiacom leziace dieta dnes si podsuva nozicky pod zadok super co cvicite vy?

jaja018
21. sep 2013

My sme mali hypotoniu ale od narodenia. Malá bola slabá a nevedela držať hlavičku. Cvičili sme asi 4 mesiace potom sa to upravilo a teraz je už moc aktívna. Takže mi sme už ok. Držím palce aby to tak bolo aj u vás. Každé dieťatko ma svoje tempo. Možno vás onedlho prekvapí a pricupita sama 🙂

zutera
autor
21. sep 2013

My jen toho Bobaty či jako se to volá. Asi jsme na vojtu velcí. Vám je kolik mesačiku?

marcelatje
21. sep 2013

@zutera nám hypotonus diagnostikovali ešte v pôrodnici.Nič sa však nedialo, chodili sme len na kontroly na neurológiu. Ja som malú od polroka prihlásila na plávanie a cvičenie na loptách (dosť nám to pomohlo) ale keď sa ešte ani v 8 mesiaci nepretáčala nakázali nám Vojtovku. Zajtra máme rok a chodíme okolo nábytku bez problémov. 🙂

zutera
autor
21. sep 2013

Nám na to bohuzel přišli dost pozdě. Až když se nám v 13 měsících nestavěla.☹.Takže cvičime jen měsíc.Všechny jste cvičili jen Vojtovku?

marcelatje
21. sep 2013

@zutera Bobath je lepšia alternatíva, môžeš byť rada že máš takú možnosť, necvičí sa však všade. Ja by som napríklad musela dochádzať 50 km. Dieťatko pri nej neplače ako pri Vojtovke a čo sa týka účinnosti myslím že je to tak narovnako.

zutera
autor
21. sep 2013

Super.Měla jsem chvilku pocit že bud vojta nebo nic😉.A jako je to s plavanim?

marcelatje
21. sep 2013

@zutera ja si myslím že plávanie nám pomohlo, lebo aj keď sme začali cvičiť Vojtovku malá sa na druhý deň pretočila a myslím si že až taká zázračná tá Vojtova metóda nie je 😅 😅 😅 Osobne si myslím že akýkoľvek pohyb je prospešný, ide predsa o posilnenie ochabnutého svalstva a to sa inak ako pohybom nedá.

zutera
autor
21. sep 2013

Jinak děkuji moc děvčata. Bydlím na vesnici a ty otázky,, bože vy ještě nechodite?" mě úplně vysiluji.Včera jsem přišla z procházky domů z pláčem. Aspoň vím že nejme samy. 🙂

marcelatje
21. sep 2013

@zutera nič si z toho nerob, jedným uchom dnu a druhým von. Ak budete posilovať svalstvo aj chodenie príde. Škoda že vám lekári určili diagnózu až teraz. Nič však nie je stratené. Držím palce aby sa vám darilo 🙂

zutera
autor
21. sep 2013

Díky holky, já vím že to přejde jen je to člověku líto. Vím že bude dobře.

kythos21
13. nov 2022

@zutera ako ste dopadli po rokoch prosím?

kythos21
13. nov 2022

@marcelatje ako ste dopadli po rokoch?

zutera
autor
13. nov 2022

@kythos21 dcerce je 10, běhá,korčuluje,lyžuje...ale problémy s nožkami má pořád, teď řešíme hypetonii

kythos21
14. nov 2022

@zutera a kedy vám začala chodiť samostatne?

marcelatje
14. nov 2022

@kythos21 Emka ma 10, rozdiel oproti inym detom nepoznat, plava, lyzuje, korculuje, normalne cvici, ale prave sme boli u neurologicky a z jej pohladu je stale mierne hypotonicka, nijako sa vsak od rovesnikoov nelisi. Chodit samostatne zacala cca v 18 mesiacoch, ale to uz bola ista chodza, bez padov.

zutera
autor
14. nov 2022

@kythos21 asi v 2 letech

kythos21
14. nov 2022

@zutera a mentálne nezaostáva?

kythos21
14. nov 2022

@marcelatje dakujej pekne
Zaostávala aj mentálne ?

zutera
autor
14. nov 2022

@kythos21 Ale kde, měla odklad takže je v 4 třídě,ale má skoro samé jedničky.Je moc šikovná,je jí nejde hrubá ani jemná motorika takže bojujeme třeba s rýsováním,ale jinak je to hlavička 🙂 rýchlejšie se unaví, nevydrží jako jiné dětičky,ale jinak ani není poznat

kythos21
14. nov 2022

@zutera ďakujem pekne
A keď bola malička komunikačné na tom bola ok? Rozprávala skoro? Resp nenastal oneskorený vývoj reči?

zutera
autor
15. nov 2022

@kythos21 ne, začla mluvit až jako 3letá.Do té doby jsme znakovali.Naučili jsme se baby Singer s a znakovali.To ju mentalně dosť posunulo v té době

kythos21
15. nov 2022

@zutera a vkladacky krúžky a take veci kedy začala vkladať?

marcelatje
15. nov 2022

@kythos21 😅 tak je stvrtacka, doma sa vibec neuci, ale znamky ma velmi dobre 👍 staci jej pocuvat v skole, to si pamata. V porovnani s bratom ale zacala rozpravat neskor.

zutera
autor
15. nov 2022

@kythos21 joj tak to si už nepamatuji

nikkas
8. jún 2023

@zutera ako ste s tým dopadli ako je dieta ôk?