Dobrý den maminy, mám 14 hypotonickou dcerku. Do roku bylo vse ok.I čtvornoskuje i se plazi, jen se nám jakosi nechttěla postavit na nožky tak nás poslali na neurologii a tam zjistili že má hypotonicky syndrom dolních končetin. Chodíme rehabilitovat ale zatím nic moc výsledky. Měli jste některá podobnou skusenost? Jako to u vás probíhalo? Děkuji za vaše příspěvky.Přeju pěkný den.Zuzka
My sme mali hypotoniu ale od narodenia. Malá bola slabá a nevedela držať hlavičku. Cvičili sme asi 4 mesiace potom sa to upravilo a teraz je už moc aktívna. Takže mi sme už ok. Držím palce aby to tak bolo aj u vás. Každé dieťatko ma svoje tempo. Možno vás onedlho prekvapí a pricupita sama 🙂
My jen toho Bobaty či jako se to volá. Asi jsme na vojtu velcí. Vám je kolik mesačiku?
@zutera nám hypotonus diagnostikovali ešte v pôrodnici.Nič sa však nedialo, chodili sme len na kontroly na neurológiu. Ja som malú od polroka prihlásila na plávanie a cvičenie na loptách (dosť nám to pomohlo) ale keď sa ešte ani v 8 mesiaci nepretáčala nakázali nám Vojtovku. Zajtra máme rok a chodíme okolo nábytku bez problémov. 🙂
Nám na to bohuzel přišli dost pozdě. Až když se nám v 13 měsících nestavěla.☹.Takže cvičime jen měsíc.Všechny jste cvičili jen Vojtovku?
@zutera Bobath je lepšia alternatíva, môžeš byť rada že máš takú možnosť, necvičí sa však všade. Ja by som napríklad musela dochádzať 50 km. Dieťatko pri nej neplače ako pri Vojtovke a čo sa týka účinnosti myslím že je to tak narovnako.
Super.Měla jsem chvilku pocit že bud vojta nebo nic😉.A jako je to s plavanim?
@zutera ja si myslím že plávanie nám pomohlo, lebo aj keď sme začali cvičiť Vojtovku malá sa na druhý deň pretočila a myslím si že až taká zázračná tá Vojtova metóda nie je 😅 😅 😅 Osobne si myslím že akýkoľvek pohyb je prospešný, ide predsa o posilnenie ochabnutého svalstva a to sa inak ako pohybom nedá.
Jinak děkuji moc děvčata. Bydlím na vesnici a ty otázky,, bože vy ještě nechodite?" mě úplně vysiluji.Včera jsem přišla z procházky domů z pláčem. Aspoň vím že nejme samy. 🙂
@zutera nič si z toho nerob, jedným uchom dnu a druhým von. Ak budete posilovať svalstvo aj chodenie príde. Škoda že vám lekári určili diagnózu až teraz. Nič však nie je stratené. Držím palce aby sa vám darilo 🙂
Díky holky, já vím že to přejde jen je to člověku líto. Vím že bude dobře.
@marcelatje ako ste dopadli po rokoch?
@kythos21 Emka ma 10, rozdiel oproti inym detom nepoznat, plava, lyzuje, korculuje, normalne cvici, ale prave sme boli u neurologicky a z jej pohladu je stale mierne hypotonicka, nijako sa vsak od rovesnikoov nelisi. Chodit samostatne zacala cca v 18 mesiacoch, ale to uz bola ista chodza, bez padov.
@marcelatje dakujej pekne
Zaostávala aj mentálne ?
@kythos21 😅 tak je stvrtacka, doma sa vibec neuci, ale znamky ma velmi dobre 👍 staci jej pocuvat v skole, to si pamata. V porovnani s bratom ale zacala rozpravat neskor.
@zutera ahoj ja ma hypotonicke dietatko tiez cvicime vojtovku a vidim velke pokroky pred mesiacom leziace dieta dnes si podsuva nozicky pod zadok super co cvicite vy?