Ahojte mamicky.chcem si ist po radu dost neskoro nam zistili centralny hypotonicky syndrom az v13tich mesiacoch.zacali sme chodit na rehabky (vojtova metoda) a teraz som sa docitala ze to ma suvis aj s papanim moja mi od narodenia odmietala prsnik davala som umele ale preslo to do fazy ze jedine striekackou do nej dostanem vodu alebo caj a to v malych mnozstvach a teraz uz aj umele co vypije max 150ml za cely den mlieka.jest mi tiez slabo je.zacala mi aj vraciat sem tam mlieko..ma niektora mamicka taketo dietatko
@ico1308 Nam nastastie zistili hypotonus v 4 mesiacoch a tiez sme mali problem s kojenim. Chodili sme na osteopatiu a o 3 mesiace s cvicenim sa to vyriesilo aj ked kojenie sa uz nikdy poriadne nerozbehlo. Viem o dobrej osteopatke na vychode Slovenska. S vojtovkou mozno budete mat problemy uz v takom veku. Urcite skus aj osteopatiu... Budes potrebovat kazdu pomoc, ktora sa da zohnat.
https://www.dotykkuzdraveniu.sk/#osteodynamika
Ano, je to bezne u hypo detoch. Tiez sme bojovali, ale teda, my to vieme od narodenia. Odporucam si pozriet video na orofacialnu stimulaciu a robit tieto cvicenia pred kazdym jedlom. My sme dojcenie sice nezvladli, ale s flaskou problem nebol. Az neskor s vacsimi kuskami jedla, ale aj to sme vytrenovali.
Ja poradim hladaj rovno logopedicku, cakacia doba sialena (aj rok, podla toho kde byvate) ak ma problem s jedlom treba rozpohybovat jazyk, cviky nato ti ukaze logopedicka (no nie vsetky beru taketo minideti, treba hladat a vyzbrojit sa trpezlivistou) vojtovka pre tak velke dieta, uvidis ako sa ti s nim bude darit cvicit, skor bobath a kludne aj plavanie pre deti ak mate moznost (nam kombinacia tohoto vsetkeho velmi pomohla)
@kikushaa dakujem za rady co plavanie teraz beda kedze korona a sme zo stredneho slovenska okres zilina
Vojtovku sme zacali tak uvidime co bude dalej spominali aj mozno nejaky pobyt v Martine.ja som dlho upozornovala doktorku ze to nie je ok ale poslala nas az teraz.mala sa zacala aspon plazit tak posun tam je trosku ako taky a s tym jedenim sa len obrnit.uvidime ake budu dalsie vysledky
@kythos21 dobry den v 21mesiaci zacala chodit samostatne po absolvovani pobytu v dunajskej luznej ta nam velmi pomohla.a taktiez canisterapia.a ako pokracujeme chodime samostatne ale vpadnute clenky nohy do x kriva chrbtica slabe brusko a stale krici na nozky ze ju bolia.prejde troska a uz hned sa pyta na ruky.
Rec sa nam pomalucky teraz rozbieha ale iba slova zatial viac jej nerozumiet ako rozumiet..
Pit sa nenaucila doteraz z flasky mlieko iba zo striekacky jedine caj vodu z pohara alebo z rajec flasky ale malinlo popije..tlacim do nej polievky 2x denne az ma tekutiny
áno... poznám .. prežili sme si svoje...s jedením sme sa trápili roky...