Dobrý deň moja 15 mesačná dcérka ma hypotoniu ale v akom štádiu to neviem, to nám nepovedali ešte nechodí,ale vie sa postaviť aj prejsť okolo nábytku ale dlho nevie stáť na nohach ma ich slabe a ani sa neudrží bez držania,a aj keď ju chcem postaviť tak nechce sa postaviť na nohy myslíte že bude chodiť veľmi sa bojím že nie máte stým skúsenosti? Ďakujem
Smer rehabilitácie a čím skôr
@nahodnemeno my sme rehabilitovali aj sme chodievali cvičiť,teraz cvičíme na fitlopte,a chodíme aj na neurologiu a tam povedali že to je geneticka hypotonia len neviem kto z rodiny bol hypotonik lebo ja ani manžel niesme
@tanula28 nie je to take jednoduche s tou ,,genetickou,, hypotoniou...vela sa o tom este nevie, kazdopadne len treba sledovat , ci sa neobjavia ine priznaky a ci z toho nebude syndrom...ak nie, tak tzv. benigna hypotonia...treba rehabilitovat a dat pozor aby sa nerozvinuli ine nasledky hypotonie, napr. aj ploche nohy z toho su a pod.
cvičiť, cvičiť a ešte raz cvičiť...
to vám na neuro. nepovedali? nám dcéru postavili na nohy za 2 mesiace a predtým sme cvičili v Mt rok a bez akýchkoľvek výsledkov...takže je dôležité nielen či cvičíte, ale aj či správne cvičíte...
@nahodnemeno aká je to benigna hypotonia? A aké iné následky by to mohlo mať?
@deti95060810 nie to nam nepovedali že treba stále cvičiť,chodili sme aj na rehabilitácie ale už sme skončili a žiadne cviky nám nedali na cvičenie jedine fitloptu na spevnenie
mala by pomoct rehabilitacia, ale tu ste mali zacat uz skor...dalsia vec, zacat vystrenia a vylucit aspon najcastejsie priciny hypotonie...cize metabolicke, endokrinologia, neurologia...ak vie prejst okolo nabytku, tak chodit by sa mala vediet naucit, len este to chvilu potrva...