Hypotónia u 9 mesačného dieťaťa

katerink
3. mar 2019

Ahojte maminky chcela by som si vymenit radostiaaj starosti a spytat sa ci je tu niekto kto ma dietatko s hypotoniou, Ja mam zachvilku 9 mesacneho syna cvicime Vojtovu metodu 3x denne a vdaka Bohu napredujeme, a robime pokroky. U nas je zial hypotonia spojena s problemami s papanim vssetko viac menej na svoj vek musi mat uplne rozmixovane na kasu lebo ho to napina, a musim ho zabavat aby bol odreagovany a napapal sa. Presli ste si aj vy niecim takymto ? dakujem za kazdu radu 🙂

katrin21
3. mar 2019

je tu skupina Vojtovka, najdi si ju, tam su baby co ti poradia, ale ano, su s tym spojene aj taketo problemy.. ak je velmi hypotonicky, mozes sa pytat aj na rehab pobyt s nim, tie su super , napr. v Dunajskej Lužnej, alebo Martine

pribinak
3. mar 2019

Hm, moj syn nebol hypotonicky a tiez som mu vsetko mixovala na uplne hladkú kasicku, proste inu konzistenciu nechcel. Az po 1. roku začal papat kúsky. Robi to tak vela deti

mariah0307
3. mar 2019

@pribinak my tak isto, babo zdrave a ked ma vela kusockou ju napina, a aj svagrina mixovala detom do roka lebo inak ich zduvalo ... To nesúvisí s hypotoniou podla mna

katerink
autor
3. mar 2019

@katrin21 dakujem uz som nasla aj sa tam pridala, my sme boli v Dunajskej Luznej na 7 dni a mooooc nam pomohli mna naucili nove cviky a syn sa mi naucil sediet a uz najnovsie az stvornoskujeme. Praveze on neni moc hypotonicky on ma len lahku hypotoniu ..... chodime aj na detsku gastroentrologiu ....

katerink
autor
3. mar 2019

@pribinak
@mariah0307 nas ma hypotoniu ale len slabu, cvicim s nim 3x denne, robi pokroky pomaha mu.... len to papanie je kriz a moje brucha bolenie. Kedy ste zacali davat jedla s kuskami ? zacali ste postupne ? ze boli len malinke kusocky a potom ste menej a menej mixovali az ste presli na tuhu potravu s kuskami ?

pribinak
3. mar 2019

@katerink mal vyše roka, 8 zubov. Mne to nevadilo, no co, pomixovala som. Cez leto mu chutili jahôdky a maliny. Take kúsky si dával do pusiny, rožok do ruky u nas velmi nefungoval. Zato mu chutilo vajíčko. Tak ako som ho osupala ho papal cele.
Neboj, kym pojde do skoly, tak sa naučí jesť

katrin21
3. mar 2019

@mariah0307 kamoska ma hypo syna a veru mal dlho problemy prehltat kusocky ,mal tazsiu hypotoniu... ono tie deti casto napr. Nevladzu sat ked sa narodia.. nie vzdy , ale stava sa..
Super ,ze zacal svornozkovat a sediet, dolezite je ale nepolavit, nejde totiz len k to ci dieta sedi a stvornozkuje, ale aj to AKO to robi/ pevny trup, vzpriamena nepredsunuta hlava, postavenie chodiel, nohy v sede vystrete, nie do W atd../ drzim palce, nech pekne napreduje.

mariah0307
3. mar 2019

@katerink tak ja postupne pridavam kusocky... Ale tak nasa ma 9mes... A ako napr chlebik na "vojacikov" spapa, aj ked sa nudi pri tom :D.. a zeleninu mixujem a pridam na malinke kusocky masko.... Neriesim... Aj svokra mixovala do roka aj švagriná... Zdrave deti.. takze ja by som co sa tyka jedenia z toho tragediu nerobila...

yanni
4. mar 2019

.