Máte skúsenosti s hypotoniou od narodenia?
@iwettka30 ahoj, aj môj syn mal hypotoniu. Nedokázal udržať hlavičku, mal ju vačšinou v predklone, ako bábätko sa začal aj neskoro prevalovat z boku na bok, aj neskôr lozit po štyroch. Chodili sme na rehabilitáciu a cvičili aj Vojtovu metódu. Teraz ma štyri a pol a vôbec to nie je poznať. Na rehabilitáciu sme chodili vyše roka.
Ahoj, aj moja ju mala, intenzivne sme cvicili vojtovu metodu rok a teraz ma tri roky a je uplne ok 🙂 Treba babatku pomoct cvicenim a ono sa to rozbehne a napravi 😉
My jsme měli hypotonii, cvičili jsme dva a půl roku intenzívně Bobatha a dnes má malá 6 a je úplně v pohodě
@iwettka30 ak nam diagnostikovali hypotoniu, cvicili sme a hlavne sme plavali v mori, teraz ma 2roky a vsetko ok.hlavicku zacala dvihat az v 4-5mesiacov, chodit 14mesiacov, nasa hypotonia bola sposobena predcasnym porodom 34tt.drzim palce a urcite to zvladnete, chce to len trpezlivost
@iwettka30 moja mala hypertonus na koncatinach a hypotoniu na chrbatiku a brusku (to bol taky zmiesany stav). Mala to zrejme kvoli predcasnemu narodeniu v 33tt ale stava sa to aj terminovym detom, nie je to nic vynimocne ani u nich. Treba proste len cvicit a verit ze vsetko bude dobre, presli si tym stovky, ak nie tisice deti 🙂
mala dcéra...dostali sme to po očkovaní....museli sme pomerne dosť dlho cvičiť vojtovku...Fyzicky je Ok, horšie je to po mentálnej stránke...
@deti95060810 a čo je to za očkovanie a kedy sa to ockuje?
sú tu mamičky, ktorých detičky majú hypotóniu spojenú aj s oneskoreným mentálnym vývojom?
@lentvoja máme tento problém...
@ewcurik asi mesiac a pol mal malý. Teraz ma 10 mesiacov postaví sa sam uz sa aj pusti a chvíľu aj sam postoji všetko teda dobehol čiže pokiaľ budete doma poctivo ale ozaj poctivo cvičiť tak bez obáv uz ani nechodíme na rehabilitačné. Jedine co nam ostalo je ptoza viečka ale to uz je ina dlhšia cesta.
@ewcurik po narodení málo hybala končatinami, tak nám odporučili kontrolu na neurologii a tam stanovila doktorka diagnózu globálna hypotonia. No minulého týždňa vzali dcére krv na rozbor a zistilo sa, že má metabolické ochorenie kde hypotonia je len príznak tohto ochorenia. Takže nastupujeme do nemocnice na odborné vyšetrenia
@deti95060810 ako sa vám to prejavuje?...Koľko máte?
@lentvoja napíšem večer IP
@iwettka30 ano bohuzial mame doma predcasniatko (27 tt) a ma od narodenia hypotoniu ale co poznam viacere predcasniatka tak je to u vacsiny..no casom sa priznaky zmiernuju..cvicili sme 1.5 roka vojtovku presli sme na bobatha no od toho prechodu akoby sa posunul dozadu resp. nevidim ziaden progress..ma 2 roky o mesiac a stale nechodi len stvornozkuje uz vyse roka..nerozprava..vlastne ani neblaboce a vraj hypotonia moze byt aj na jazycku preto sa detickam s touto diagnozou vraj tazsie zacina rozpravat nam bolo povedane ..mate niektora s takymto nazorom skusenost?
@iwettka30
Ahoj syn mal vrodenu hypotoniu teraz ma 8 mesiacov a pravidelnym cvicenim sme sa dopracovali na normalny svalovy tonus. Necvicime bobatovu ani vojtovku chodime na detske FRO