Dobrý deň moja skoro 12 mesačná dcérka má axialny hypotonus,dokáže si sadnúť neudrží rovnováhu a ani nevie sa postaviť na nôžky máme cvičiť Vojtovku dali nám cvik aby si sadla moja otázka znie kedy sa vášmu dieťatku podarilo postaviť na nôžky pri hypotonuse ďakujem
Dcérke žiaľ až v 11 mesiacoch zistili hypotonus a diastazu na brušku teraz bude mať rok a je to veľmi náročné snou cvičiť..dcérka sa snaží aj postaviť na nôžky ale nejde jej to bohužiaľ ma slabé svalstvo
@tanula28 To verím, ja som mala problém ju udržať v pozícii už od 9m 😕. Na základe vlastnej skúsenosti veľmi odporúčam nájsť si v okoli nejaké skupinové baby cvičenie, dcérku to podľa mňa nakoplo najlepšie. Deti a zábavná zaujímavá forma ju potiahli a zrazu sa začalo dariť (teda prvé tri lekcie komplet preplakala, všetko jej bolo namáhavé, ale potom sa spevnila a teraz v skoro 2 rokoch lieta ako drak 😁)…Ideálne, ak cvičiteľky budú mať aj nejaký kurz manipulácie s bábätkom alebo fyzio.
@tanula28 To bude narocne ale urcite cvicte. Inak bude kopenzovat a zapajat nespravne svaly.
Skus si pozriet osteopatiu. Je to forma fyzioterapie, ktoru deti ovela lahsie znasaju a je velmi ucinna na hypotonus. My sme cvicili od 2 do 6 mesiaca. Vtedy sa zacal stavat na nohy.
@andreatytler ďakujem vyskúšam veľmi ma to trápi že má také problemi chudiatko,keby aspoň sedí pekne ale stále ju okyva a aj postaviť by sa chcela ale nedá sa jej
Moja dcérka mala od narodenia diastázu a mierny hypotonus. Dva dni po prvých narodeninách začala štvornožkovať, v priebehu mesiaca si sadla, postavila sa a začala obchádzať nábytok. V 15m urobila prvé krôčiky do priestoru sama 🙂. Neuro aj rehabilitačná doktorka hovorili, že s chôdzou má čas do 18m. Vojtovku sme cvičili cca od 2m, plus chodili na baby plávanie a baby cvičenie.