Hypospadia u deti

katka123kst
16. apr 2024

Ahojte, má niekto skúsenosti s operáciou hypospadie? Zaujmalo by ma, s ktorým lekárom( nemocnicou) mate dobre skúsenosti a kde sa to vlastne dá operovať? Okrem Kramarov. A či sa vám operácia aj podarila úspešne?

ijuska1982
17. apr 2024

@katka123kst je tu na to aj skupina. Zavisi aky stupen hypospadie mate. My tu najhorsiu tak bol operovany na 2 doby. Prva v 13.mesiacoch a druha po dvoch zrusenych operaciach az takmer ako 4 rocny. Po druhej dobe komplikacie kde sa nam nova moc.rura zuzovala tak olat zavedeny kateter. Ale odvtedy klop klop nemusime ani cievkovat len sledovat cikanie. Boli sme operovany na Kramaroch. Vavsinou to tam robi mlady dr. POLAK ale teraz sme natrafili na doktorku. Meno uz neviem ale tiez taka mlada.

katka123kst
autor
17. apr 2024

@ijuska1982 a čo znamená na 2 doby? Čo robili v tej prvej?Ja mám totižto dvojičky, jeden už operáciu mal. Majú vyústenie močovej rúry na spodu dalej od žaluďa a predložku len zvrchu, neviem teda aký stupeň to je. Ide o to, že toho jedného už operovali na Kramároch, no operácia dopadla tak, že sa mu urobila nova dierka, už skoro tam, kde to mal mat po operácii. Teraz sme to boli trosku opravovat a chudiatko môjmu ten pipicek vyzerá všelijako. len ja už akosi nemám doveru v Kramáre a zaujma má aj iná alternatíva, prezoze to druhé dvojča to ešte len čaká a chcem, aby to dopadlo dobre

ijuska1982
17. apr 2024

Tak u vas je to asi prvy stupen. My sme mali dierku az pri vajkach. A v 1.dobe robili obriezku, vyrovnavali pipika a robili ai step z ktoreho potom pouzili kozu na tu moc.ruru. a o pippikovi ako vypada ani nehovodim. Ked som videla akej dlzky ma rocny chlapec a pozrela na mojho 4 rocneho tak som si v duchu povedala keby mal aspon polovicu. Nerastie a mam pocit ze sa aj zmensil. Vraj mam pockat do puberty....no neviem. Ved ani do prstov pri cikani sa mu neda chytit.

katka123kst
autor
19. apr 2024

@ijuska1982 no môjmu to robili v 4r prvý krát a tiež sa mi zdá, že nerastie a je maličký. Nám teda asi nerobili step, lebo zobrali z kožíčky, čo mal hore navyše. Tak preto to asi robili naraz. Tiež mal tu dierku až pri vajkach. Ale teda urobila sa mu aj tak nova inde ako mal mat. S tým už sme nič nerobili, vraj to už nevadí, lebo je skoro namieste. Takze asi teda mame tiež 3 stupeň.