Hypoglykémia u novorodenca

20. aug 2024

Ahojte, všetky potrebné informácie samozrejme mám od lekára, ale som tak vyplašená, že by mi dobre padlo ak by mi niekto povedal, že si tým s bábom prešiel a nebolo to nič vážne.
Malá sa narodila ako 4kg dieťatko a trpí hypoglykemiou. Tehotenskú cukrovku som nemala. Majú ju na JISke už tretí deň a hodnoty stále hraničné, hlavne bez infúzie. Takze vždy keď sa zdá, že to začína byt v poriadku, cukor jej klesne. Doktorka povedala, že sa to zvykne same upraviť, ale môžu za tým byť nejaké metabolické poruchy atd. Ja viem, že mi nikto z vás nedokáže povedať, kedy a či to bude v poriadku, ale možno nejaké slova podpory, aby som sa necítila tak mizerne. Ďakujem

aliaray1
20. aug 2024

Ahoj, nasa prva mala hypoglykemiu ale z hladu, nemala som mlieko (nevedela som) a v porodnici na 2.den na to prisli pri vizite a az som plakala ako ju ratovali. Porod zacal v 36+4 a bola drobunka, ustocka ako maly vtacik a ani len bradavku nevedela dat dnu, stale spinkala.
Dalsiu hypoglykemiu mala doma, zasa z hladu, kojila som + prikrm UM Beba Supreme pro HA. Skoro ma porazilo, mala aj zltacku...pediatricka na to uplne hodila bobek. Rozjedli sme ju chvala Bohu, mala 3 mesiace.

Pisem to preto, ze si viem predstavit co prezivas. Ten strach, to odcudzenie, ze by si chcela byt s nou.

Lekari vedia co robia, napis si otazky na papier, mne to pomahalo. Napriklad ci vedia aspon predpokladat (orientacne) pricinu.

Kolko ma mala? Vek?

katie253
20. aug 2024

Ahoj, verím, ze to dobre dopadne. Syn je od 1,5 roka diabetik. Ma hypoglykemie aj hyperglykemie. Nie je to to isté, ale viem si predstaviť čo prežívaš. Drzim prsty, aby sa z toho dostal...

lenkakoc444
20. aug 2024

Moj mal glycku 1.1 ked sa narodil (mam DM1). Bol na infuzii den a pol ak sa dobre pamatam, ale potom dostal zltacku, nejedol a mal trochu nizky cukor zase cely sa triasol. Uz nesial na infuzku, ale sestricky mu narvali mlieko do ust tak to ustal. Potom ho uz len premeriavali a vsetko bolo ok. Ma skoro 2r a nema ziadne problemy.

autor
20. aug 2024

@aliaray1 my sme tretí deň od pôrodu, takze je na jiske od prvého dňa narodenia