Ahojte mám 1,5 mesačného chlapca, trpí kolíkami a sem tam aj grcne, ale nieje to hrozne. Čo ma však trapi je, že preplače celý deň, naozaj. Okrem toho sa hrozne pučí, prehyba do luku, na brušku vydrží krátko a keď plače je akoby v krci. Stále by bol len na prsníku. Na prsníku sa niekedy prehyba do luku tiež. Môže ísť o hypertonus ? Ale v kľude tie kŕče nemá. No ale málo kedy je v kľude.
Skus to natocit na mobil, ukazat pediatrovi a posle vas na dalsie vysetrenia
My sme mali to iste, neriesila som to s pediatrickou, iba opisovala tie priznaky, a povedala; ze to netreba riesit. Ale ona zas nechcela pocut, ze mala ma vsetky priznaky ticheho refluxu, na vsetko povedala, ze je to OK. Mala to mala do cca 2,5 mesiaca a napokon to odznelo same. Ale radsej sa porad.. u nas na luk zaberalo viac umeleho mlieka a zmena mlieka. potom sa uz neprehybala do luku. Tiez mala koliky hrozne do cca toho 2,5 mesiaca.
a nema nahodou alergiu na mlieko ?
to by som tiež skusila prezistit
@minesasubu aj to ma napadlo, každý ale vraví že by mal krv v stolici a pod. Kaká pekne, ale zajtra idem k doktorovi tak sa na to popytam
Tak pediater nás poslal na neurológiu, vraj ide o tonus v končatinách, treba to určite riešiť, malý stále plače :( máte s tým skúsenosti ?
Ahoj, áno, náš mal hypotoniu bruška a končatín a hypertonus na chrbatiku. Cvičili sme vojtovku. Fyzioterapeutka nám odporučila perinku, na štýl Kiedronovej, že pri tomto type majú s tým dobré skúsenosti, že v tej paperovej perinke sa trošku upokoja detičky (ostatné od nej mi neodporúčala, že ona má aj nie dobré veci, ale toto na hypertonus áno).
Náš začal strašne zle spávať cca v 6mes, keď mu začali zuby, tak to bolo hrozne. Z toho bol nervózny a prehybal sa ešte viac. Dali sme ho do športovej časti kočíka, ale korytkoveho. To nás vtedy zachránilo, vedel sa v ňom upokojiť a spinkať. U maličkého by som skúsila tu perinku, pokojne aj nejaký vankúš alebo perinu, čo máš doma. Ale ja som bola pri ňom keď spal, nemala som z tej perinky dobrý pocit 🙈
Ale určite ku neurológovi
@snehulak77 ďakujem, a za ako dlho pomohli tie cviky ? Bol menej uplakaný ?
No, v podstate za pár mesiacov, ale celkovo tak do roka sa cvičí Vojtovka.... Ale to ti povie neurológ a fyzioterapeut, že čo bude dobre pre bábätko. Držím palce
áno... smer neurológ...rieš to čím skôr