Hypertonus u 6 týždňového bábätka - systém pri cvičení

veronika_0
17. jún 2021

Ahojte, je tu viac príspevkov ohľadom zvýšeného svalového napätia, ale nenašla som žiadny s mojou otázkou.
Aký systém ste mali pri cvičení? Pred krmenim, po krmeni? Koľko krát za deň? My cvičíme podľa neurologičky 3 cviky, máme cvičiť aspoň 20x za deň, avšak netuším akým spôsobom to nastaviť aby sme cvičili aspoň 10-15x za deň. Zatiaľ sa nám podarilo maximálne 5x cvičiť.
Ďakujem za každú reakciu.

deedol
17. jún 2021

urcite 20x? my sme mali z vojtovky 2-3 cviky a cvicili sme 3x za den (zvykne sa cvicit 3 alebo 4x denne). v ramci tohto jedneho cvicenia malo byt este x opakovani (napr. 5-10). opakovania znamenali, ze babo urobilo dany pohyb. takze napr. pri prvom cviku som ho chytila, urobil dany pohyb 10x, cele to trvalo asi 30 sekund, a islo sa na druhu stranu. zas 30 sekund, a potom druhy cvik na obe strany. cele cvicenie zabralo par minut.

co sa tyka toho, ze kedy cvicit, moj maly mal koliky a reflux, takze sme cvicili vzdy po spanku, ale este pred jedlom.

veronika_0
autor
18. jún 2021

@deedol no nám povedala, že aspoň 20x. Ja som tiež prv s ním cvičila po spanku pred jedlom, ale strašne mi plakal, tak som skúsila po jedle, ale tiež sa mu občas vratilo mliečko a ani tak necvicil ako pred jedlom. My necvicime vojtovu metodu. Prvy cvik máme na brušku, hlavku na jednu stranu a potom po par minutach na druhú stranu. Druhý cvik na chrbatiku a na striedačku chytiť nôžku ohnutu a s druhou aby kopal a treti cvik chytiť hrudnik a aby kopal s oboma nozkami.

deedol
18. jún 2021

@veronika_0 tak to asi myslela pri hre hocikedy, nie?