Ahojte. Moj malý ma 5 týždňov a po narodení sme boli na neonatológií lebo ho ťahali zvonom. Žiadnu zmenu činnosti mozgu však nezaznamenali. Ja však doma pozorujem také vystieranie nožiek ale potom si ich ťahá až hore k brušku. Na brušku miluje byť dokáže tak aj spinkať,ale aj v bdelom stave vydrží aj hodinku. Ručičky v päsť ma tak normálne ako každé bábätko nemá ich kŕčovito normálne mu ich dokážem roztvoriť a aj on v poslednej dobe otvára viac a viac sám- aj tak spinká. Len to vystieranie a nekoordinované pohyby nohami ma strašne desia že by to mohol byť hypertonus.
Malý plače len keď je hladný alebo sa mu nedá vykakať.
Aj to s tými nohami robí len v nekľudnom stave napríklad pred jedením alebo keď mu je teplo,ale hlavne pred večerník spaním keď sa mu nedarí zaspať. Myslite že to môže byt hypertonus? Ďakujem
@fantaghiro21 je to ale fakt take kŕčovité a nekoordinovane pohybovanie nohami do úplného vystretia až hore k brušku skŕča pohybuje pri tom aj ručkami ale nie do strán. A pästičky v 90% času nemá zaťaté. Spáva v takej klasickej babätkovskej polohe nôžky prikrčené
Pokial to robi len pri nekludne tak je to normalny prejav. U 5 tyzdnoveho urcite, hypertonus by sa prejavil (aj) inak. Kazdopadne, ak mas podozrenie, ze nieco s dietatkom nie je tak ako by malo byt alebo by mohlo byt lepsie, tak v prvom rade navstiv lekara, alebo este lepsie v takychto pripadoch dobreho detskeho fyzioterapeuta, ktory stav posudi na zaklade toho co vidi a rovno ak najde najlepsie riesie. To my tu na MK posudit nevieme, nemame ako. 🙂
@anavixy jasne my ideme teraz v júli na rehabilitačné a sme objednaný aj k neurologovi v auguste. To všetko musíme absolvovať skrz toho že sme ležali v Martine. A áno robí to len v neklude. Pokial je napapany vykakaný tak leží v úplnom klude usmieva sa a všetko je v poriadku
Ako to dopadlo ? Náš tiež posielajú na neuro, vraj ide o tonus v končatinách, malý stále len plače :( ako sa to lieči ?
Nie,je to nornalne...