Ahojte, mali ste prosim niektora babatko s podobnou diagnozou? Vraj atopia hypertonus este zhorsuje. Vyrastlo z neho zdrave,,normalne,, dieta bez nasledkov? Musime chodit na vojtovku, dost ma to cele polozilo, lebo vsade citam, ze hypertonus je na cely zivot. 3 mesacnemu syncekovi sme dali teraz pred urcenim tejto diagnozy strihat uzdicky lebo sme mysleli, ze zle papa kvoli tomu, poradilo to laktacna, avsak syncek zacal byt ovela podrazdenejsi a papat este horsie. Bonim sa ze mu to sposobilo traumu a natrvalo zhorsilo hypertonus. Aky mate na to nazor?
@1991michaela1991 neviem ti uplne odpovedat, ale poznala som deti s hypertonusom a su ok. co sa tyka diastazy, dcera ju mala v 4r. ked zacala vviac lozit po preliezkach, viac sahybat a zapajat brusne svaly, diastaza zmizla. kedysi sa diastaza neriesila a uz vobec nie u deti. mam pocit, ze ju ma kazde druhe dieta. deti rastu a ak nemaju vyslovene ochorenie, ktore by k tomu viedlo, je to vo velkej miere o tom, ako sa pouziva brusne svalstvo.
mali sme niektoré z vašich diagnóz... Je potrebné cvičiť vojtovku, len aj to cvičenie by malo byť na úrovni - nie ako poniektorí fyziot. na SK. Odporúčam ti Corpus Olomouc, alebo aspoň na ich stránke nájdeš ich absolventov, ktorí cvičia vojtovku. Veľa absolventov je aj zo Slovenska tak pozri niekoho čo najbližšie k tvojmu bydlisku...
Veľa detičiek z týchto diagnóz sa pozviecha, len po čase sa môže pridať autizmus, epilepsia, mentálna retardácia rôzneho stupňa a pod. Držím palce aby vás všetko zlé obišlo...
@1991michaela1991 náš syn sa narodil a mal Apgarovej skóre 2. 40 minút ho ozivovali. Presne ako vravíš asfyxia pri pôrode.... Prognózy hrozné, okrem iného diagnostikovany aj hypertonus končatín a hypotonus na bruchu. Od 6tyyzdnov sme cvičili Vojtovku. Ver tomu ci nie je to zázrak. Dieťa bude možno aj plakať lebo je mu to nepríjemné, ale určite ho to neboli. Cvičili sme pol roka a v 6m náš syn stvornozkoval, v 9m stál a v 10m začal chodiť. Vyradili nás od všetkých doktorov a prognozy sa nenaplnili. Máme úplne zdravého syna. Má 2,5r a jediná "chyba" je že nerozpráva podľa tabuliek, ale rozumie všetko a nevie ešte povedať niektoré hlásky.... Lenže to môže a nemusí mať súvis s pôrodom. Respektíve aj niektoré zdrave deti v 2,5r ešte poriadne nerozpravaju podľa tabuliek..... Držím palce a verím, že aj budete cvičiť, budete chodiť na nejaké plávanie a podporovať ho v jemnej aj hrubej motorike určite bude z neho zdravé dieťa 🙏💪😉
@1991michaela1991 dakujem vam velmi pekne. Zial kvoli atopii do bazena nemoze:(( boli sme len na kramaroch na sone mozgu a neurologii, kde nam stanovili lahsi hypertonus, no v tetise v dunaj.luznej ortopedicka povedala ze je s prizmurenym okom stredne tazky. Najradsej by som sla aj k inej neurologicke, len ledze mame aj ine diagnozy, nevhcem chodit s malym furt po doktorich kedze nie je este ockovany a aj manzel sa k tomu stavia az prilis optimisticky, ze netreba nic ine isto uz s tou vojtovkou bude za par mesiacov v poriadku. Ja zas nechcem nic viac podcenit. Hneva ma, ze nasa pediatricka si to nevsimla, stale tvrdila, ze to ma len zaplynovane brusko😡pritom vedela aky ma porod a v porodnici mi zas povedali ze k neurologovi ma ist az v tretom mesiaci. Mohlo to byt ovela skor podchytene. Vsade mi ti lekari pridu o nicom a nechcem aby maly na to doplatil...
Naša malá má len časť z týchto diagnóz - hypotonus a diastaza. Diastaza sa pekne stiahla cvičením Vojtovky asi do 6 mesiacov (cvičili sme od jej 7 týždňov). Teraz má rok a hypotonus je na ústupe, chodím s ňou aj na baby plavanie a baby cvičenie a pomaly sa dúfam rozštvornožkuje. Rozumovo a jemná motorika je ok, kvôli hypotonu má sklz v hrubej motorike oproti iným deťom.