Hypermobilita kĺbov

monicm
5. sep 2015

8-ročný syn má hypermobilitu kĺbov. V škole by však chcel hrať hádzanú. Máte niekto s tým skúsenosti. Viem, že viac menej jediný vhodný šport pri hypermobilite je plávanie a v neskoršom veku posilňovanie. Bojím sa, aby si viac neublížil, ako športoval.

akvi
5. sep 2015

@monicm tak pokial nema ziadne problemy, tak podla mna je to ok, mne to diagnostikovali ked som mala 16 a to som dovtedy aktivne sportovala a prisli na to nahodou. Nikdy som to nepocitovala ako problem, jedine ked som lyzovala, mala som problem s bedrovymi klbmi, pri inych cinnostiach nie.

monicm
autor
5. sep 2015

@akvi Lekár na to prišiel úplne náhodou, keď sme boli na kontrolu kvôli plochým nohám. Doteraz nemal žiadne problémy, žiadne vážne zlomeniny (teda jednu mal ako cca 3-ročný), žiadne vykĺbenia.

marcelatje
5. sep 2015

Ja som hypermobilná ale nikdy ma to v ničom neobmedzovalo.

katy1979
5. sep 2015

@monicm skus sa opytat sportoveho lekara. Nasi maju obaja hypermobilitu a mladsi chodi na futbal.

akvi
6. sep 2015

@monicm tak to vobec neries, ja som robila krasokorculovanie a tanec a nikdy som nepocitovala ze by to bol problem, praveze som vedela vselijake "kusky" 🙂 s ohybnymirukami 🙂 Ja akurat tie bedra som citila, ale to ozaj len pri lyzovani a pri napr. roznozke, ked som ju prehnala 🙂 Loptove hry su podla mna uplne ok, tam sa nerobia extremne pohyby. Ak by chcel robit sportovu gymnastiku, tak to by mozno bol problem.