Hyperkyfóza

andoras
28. okt 2021

Ahojte. Môj syn má dosť zlu hyperkyfóza. Má nosiť korzet a strašia nás aj s operáciou. Ma 14 rokov. Máte niekto skúsenosť? Čo ste s tým robili okrem cvičenia? Pomohla by aj masáž?

akzuzs
22. apr 2022

Ahoj,teraz čítam Tvoj príspevok.Sme na tom podobne.Syn (14) ma 62 stupňov hyperkyfozy a vraj 70 stupňov sa operuje.Od júna bude mať korzet.Ako ste na tom dnes

andoras
autor
18. apr 2023

@akzuzs a ja teraz tvoj po roku 😄.
Syn nosí korzet už druhý rok zatiaľ tvrdí Dr ze sa to zlepšuje. Cvičí každý deň. Teraz ideme zase na kontrolu v apríli tak uvidíme co bude. A vy ako????

akzuzs
18. apr 2023

@andoras no predstav si,môj sa tomu vyhol,lebo pol roka poctivo vkusne každé ráno pol hodinu cvičil a sa mu to zlepšilo...len neviem ako bude v lete na ďalšej,lebo zas zlajdacil....to jak nad ním nestojím,tak dovi dopo...a Tvoj ho nosí poctivo?Aj cvičí?je super,že sa to zlepšuje

andoras
autor
19. apr 2023

@akzuzs áno môj cvičí každý deň a nosí stále korzet, len keď majú telesnú tak nemá ho. Potom napíšem ako kontrola ideme pondelok.

andoras
autor
25. apr 2023

@akzuzs ahojky. Tak boli sme včera v tých Košiciach. Maroš ma 88 stupňov kyfozu za rok si to zlepšil na 81,mame ešte rok na opravu pod 70 ale neviem ci sa nám to podarí. Inak operácia v Žiline. 😩😭😥

akzuzs
26. apr 2023

@andoras fuuuuha...no to je teda...inak skús konzultáciu u MUDr.Vereša v Ziline,vraj je veľmi dobrý a k nemu chodia mnohy zo Slovenska...Mne by v prípade operácie nestačilo iba od jedného lekára. Syn má ešte problémy so zubami (myslela som si,že ma predkus,vyzeral ako Freedie Merkury)a keď sme pred cca 4rokmi boli 1x v súkromnej klinike v ČR a tam mi povedali že nemá predkus ale ma celú sánku posunutú,že to treba operovať,tak som bola ešte na ďalších troch konzultáciách (Hlohovec,Žilina a Bratislava)a všade mi povedali,že nebude treba operovať sánku.A syn je už skoro tri roky v liečbe na ortodencii v BA a bez operácie...sánka sa pomaly posúva....určite by som sa na Tvojom mieste neuspokojila iba s jedným názorom doktora v prípade operácie chrbtice.

tyli
29. máj 2024

@andoras
@akzuzs ahojte dievčatá. Aj môj syn, 16 r. má vážnu kyfozu. Spôsobil to prudký rast, cca 15 CM za pár mesiacov. Syn nosí korzet, cvičí SM systém. Stav sa nezlepšil a doktor odporúča operáciu. Chodíme do SNOP v Bratislave. Vraj ak syn nebude operovaný kým je vo vývoji, neskôr ho už toľko nevystrú. Ja sa ale operácie bojím. Poraďte prosím kde a u koho ste boli na konzultácii? Ako sa držíte po roku?