Hyperaktívne a agresívne štvorročné dieťa

inga110
21. aug 2014

ahojte, moj syn ma 4roky a uz si s nim neviem dat rady, . Je velmi hyperaktivny, vycerpava mi vsetku energiu, ani nie fyzicku, ale psychicku. Hladam sposoby a rady ako ho ukludnit, spomalit. Je aj dost agresivny, sprava sa ako nevychovany a pritom neviem odkial to ma, cely den iba vyplazuje jazyk, prdi=vydava ten zvuk, grga, stale vrieska, krici, Ja sa s nim ozaj uz hambim chodit von a pritom mam starsiu dceru, ktora je maly anjelik a je mi jej luto ze musime byt doma , koli synovi. On velmi je na mna upaty, vyzaduje si pozornost , ziarli, ale dostava vela mojej pozornosti aj lasky. Syn vie prejavit city dobre, chodi za mnou, maminka prepac, lubim ta, ...Cestujeme vela a psychologicka pripisovala toto jeho spravanie len zmenam, ale viac menej ziadne rady mi nedala. nechcem ho dat na lieky, radsej si to ja odtrpim, ale pocula som o lieku ESPRICO , PEDIAKID na upokojenie a SEDALIA. Mate niekto skusenosti, viete poradit co by som mala vyskusat? Dakujem

katy1979
21. aug 2014

Vyskusaj ineho psychologa. Podla mna zavisi ako sa sprava inde a hlavne bez teba. A hypersktivitu potvrdzuje neurolog. Zatial to je len zive dieta. Ja mam tiez doma zlobra ako ho obcas volam. Tiez velmi naviazany na mna.. Ono to moze byt len faza ktora prejde. Skus ho dat na nejaky sport potrebuje vybit energiu. Tym ze s nim nebudes chodit von nic nevyriesis. Ak si uz naozaj nevies rady naozaj skus ineho psychologa ci psychiatra.

siska53
21. aug 2014

@inga110
Ja by som zmenila psychologa...
Dalej-co to znamena,ze casto cestujete?
Tie problemy su odkedy cestujete? Dovtedy bolo vsetko ok?

Moze mat ken 2.fazu vzdoru. Mam 4r.a tiez na obcas zachvaty zurivosti,taz slabsie,to ani nepocitam,ked sa na daco nahneva,ale dakedy to trva dlhsie a je to aj riadne pocut.

Ako to vsetko riesite? Myslim nejaky system trstov a odmien?

Mozno daka motivacia vo forme tabule,ze ak za nejaky cas nevyplazi kazyk,nezvreskne,tak smajlik,po nrjakom pocte smajlikov mala odmena....
Alebo plagat,jde bude preciarknuty vyplazeny jazyk a preciarknuty nakresleny krik. Mozno takto vizualne to zaberie. Cize nepovedat,ale kvazi znackou ako zakaz vjazdu.🙂
My sme naoriklad s detmi podpisali dohodu,ze pri stole sa nehrame s hrackami....aj 2r.dcerka to "podpisala" a respektuju to...

siska53
21. aug 2014

@inga110 este otazky- chodi ci nechodi do skolky?ak ano,co vravia ucitelky?
Ako sa sprava v kolektive?

Lieky jedine homeopatika,ale po porade s homeopatom.
A asi bude treba aj to vysetrenie u neurologa,ako ti pisala mamina pred mnou.

svatava74
21. aug 2014

@inga110 mas uplne normlane dieta...nas maly mal vcera 4 roky a ako keby si opisovala marcusa...ale ako spec pedagog ti mozem povedat, ze pojem hyperaktivny sa spaja s inymi prejavmi a presne ho zdiagnostikuje len clovek , ktory pracuje s takymi detmi...
cestujete,maly si hlada miesto, potrebuje domov, zamestnanie,....ziarli na sestru....a preco ste doma?potrebuje ventil, je to chlapec a aj z pohladu marie montessori chlapci v jeho veku potrebuje ovela viac pohybu ako dievcata....boal si zvyknuta na dcerku anjelika a teraz mas certika...
nas marcus reaguje na moj casovy stres presne opacne ako by mal, neoblecie sa sam, nenaranajkuje a proste zdrziava a caka kedy bucnem, ked sa rano ponahlam na nejake stretnutie...ale naucila som sa zachovat chladnu hlavu, aj ked som razna astrikna a radikalna zena, moj muz vrravi : muz v sukni ze som....nemate v okolil nejaku cyklisticku cesticku? dostan z neho energiu, behavaj s nim, len ty....ved dcera uz ide do skoly asi, tak bude mat povinnsti, ty s mu venuj, len jemu, mojkaj ho, najdi cinnost ktora ho bavi.....aj vyplazuje jazyk, neries, ze prdi??je to chlapec...moc ho riesis a on to vie a preto ide po teb, vytaca ta umyselne....v skolke ma soc kontakty, ty snim nemusis chodit medzi ludi, deti, ON TA CHCE PRE SEBA a dosiahol to , tym ze je zly vonku a ty si s nim doma teraz...cize je vitaz....chod k nemu dole!!!!sklon sa k nemu...
verim ze o par tyzdnov to bude dobry poslusny chlapcek....lubi ta a chce t apre seba...je to chlapec, oni su mojkoši...ty si daj nieco na ukludnenie, staci aj magne B6 a bude ti lepsie....drzim palce, myslim na teba 🙂

almea
21. aug 2014

Mna napadlo, ze by mozno pomohlo, keby si mu doma casto kazala robit tie zvuky a vyplazovat jazyk. Mozno by sa mu to sprotivilo, keby to mal prikazom. Ale ako hru, napr. ze ho das pred zrkadlo a prikazes mu vyplazovat jazyk a grgat. Aby si zvykol, ze to moze robit tak sam na seba, ked sa mu to paci 🙂 A po par dnoch sa na to vykasle hadam.

siska53
21. aug 2014

@inga110 a este,striedajte aktivity -citanie ci kreslenie s pohybovymi..ako pisu,von urcite chodte,nas je tiez jak z divych.ked sa neda ist von...

A obmedzila bybsom sladke,ak jedava,aj v napojoch,aj sladke vyvolava aktivitu a i daktore ecka v strave....

Napisala si dost malo..ale mas tu nazor aj specialnej pedagogicky,aj nas obycajnych mam.
Drzim paste..

maaaria3
21. aug 2014

Preboha, len nie lieky... je to normálne živé, fixované dieťa.... ktoré má dosť roboty samé so sebou... ja osobne mám jedno dieťa a tiež ma to veľa naučilo... aj to, že deti sú naozaj každé iné a to moje mi teda dáva riadne zabrať odmalička... až som mala pocit, že druhé by som jednoducho nemohla mať, lebo toto by ma najradšej zožralo celú... myslím, že sa stalo len párkrát, žeby sme doobeda aj poobede neboli niekde vonku... asi by som... no, skrátka... treba to nejak vydržať... deti sa menia a je skoro hovoriť o niečom ako hyperaktivita a poruchy správania... to posúdia až v kolektíve a v škole - kompetentní... isto dobrého psychológa, ktorý Vás bude učiť zvládať isté konkrétne situácie, postupy, ako reagovať... dieťa reaguje veľmi citlivo na všetko, stačí trošku iný prístup a je otočka obrovská...

inga110
autor
22. aug 2014

Dakujem zienky, pomohli ste mi vasimi radami, len este na upresnenie, jasne ze doma nesedime, chodim s nimi von, ale veruze sa bojim chodit von, ze kedy chyti hisak a vsetci sa budu pozerat. S cestovanim je to tak ze nezijeme na SR, aj teraz sme na SR u starkych, deti zili v zahranici od narodenia, minuly rok sme zili na SR ale iba na 6mesiacov a naspat do zahranicia. Dakujem vyskusam, a asi aj to Magne B6 sa mi zide 😀 😀