Malej idú zuby, hnačkuje už týždeň, doktorka nám kázala dávať Hylak, ale príbalový leták je nezrozumiteľne napísaný - "Dojčatá od 2 rokov - 15-20 gutt. 3x/deň". Dvojročné dojča som ešte nevidela :P. O toto mi ide, poraďte mi prosím Vás tie, ktoré ste dávali takýmto malým deťom Hylak, po koľko kvapiek a koľkokrát za deň. Ďakujem
@kamanima Pozerala som ten letak... deti od 2 rokov 15-20 kvapiek 3x denne. A kedze ty mas 7 mesacne dieta zvolila by som radsej probiotika - infant dophilus, alebo biogaia, alebo ine co ti odporucia v lekarni.., alebo sa spytaj priamo lekarky ako mas davkovat takemu malemu dietatu a ci vobec je to pre neho vhodne.
@kamanima bud probio, alebo ja som malej zvykla davat espumisan i ked je na naduvanie, ale sem tam som dala..no ked to je hnacka zo zubkov tak skor len dietka..neviem teda ci je este len na mlieku alebo uz papa...ak uz papa, tak mrkvova vyziva cista, mrkvovy vyvar a tusim aj ryzovy sa dava, nechcem trepat. ja som malej davala tu mrkvovu vyzivu..a dietu len. mlieko som vtedy dala pomenej..a v podstate mala ani vtedy nejako mlieko nechcela ked hnackovala. dokazala fungovat na tej mrkve a zemiakoch 2-3 dni a potom to preslo 🙂
@kamanima neviem ako mohol pediater odporúčiť ani nie ročnému dieťaťu Hylak. Hylak by som určite nedávala pokiaľ nemá dieťa aspoň tie 2 roky. Proti hnačke pre deti do 1 roka je vhodná Smecta. Pokiaľ idú zúbky tam Camiliu. Camilia sa používa pri prerezávaní zúbkov, účinkuje aj proti hnačke. Nám pomohla.
Tak jej kúp iné probiotika, v lekárni majú pomaly sto druhov