Hylak a Enterina - hnačka u dvojročného dieťaťa

matiska15
8. jún 2022

Dobry den. Prosim Vas 2rocna dcera. Hnacky nie casto. Skor cosi zjedla. Dr povedala Enterina plus nieco na zastavenie hnaciek. V lekarni teda dali enterinu a ze kludne k tomu hylak. Ale teda nerozumiem tomu, ci to ozaj mozem davat oboje. Ked su to vlastne probiotika.

nikpa
8. jún 2022

@matiska15 áno môžeš. Syn mal rovnakú kombináciu plus smectu k tomu keď mal salmonelu.

matiska15
autor
8. jún 2022

@nikpa dakujem moc. A ako dlho to trvalo ? Ako sa mu salmonela prejavila ? To mu lekar robil stery ???

matiska15
autor
8. jún 2022

@nikpa a tu smectu ste davali v akom case myslim cez den ? Lebo som sa docitala, ze by mal byt odstup 4h po hylaku ci enterine

nikpa
8. jún 2022

@matiska15 mladší mal stolicu ako voda asi 10x denne a starší tiež hnackoval len menej a bolelo ho brucho. Keď im to vyše týždňa z ničoho neprechádzalo tak zo stolice im dala obvodná spraviť vyšetrenie. Ale nepamätám si presne ako som im to dávala, smectu tuším doobeda a večer medzitým hylak a enterinu hneď ráno nalačno. Mladší hnačkoval asi 1,5 mesiaca ale salmonelu mal pozitívnu v stolici ešte po 3 mesiacoch. Staršiemu hnačka prešla asi za 2 týždne ale brucho ho bolievalo ešte veľmi dlho potom, niekoľko mesiacov.

katarinka1991
18. jún 2022

@nikpa ahoj prosím ta ako dlho ste mali pozitívne výsledky na salmonelu ??Co vám pomohlo.....Dcéra prvýkrát chytila salmonelu po Veľkej noci a od vtedy stále máme pozitívne výsledky....Viem ze to v tele môže sa držať dlhšie tak aspoň nejaká rada co vám pomohlo ??Skúšam probiotika a stále zatiaľ pozitívne výsledky....

nikpa
20. jún 2022

@katarinka1991 mladší mal dlhodobo problém s tým, že mal riedku a silno zapáchajúcu stolicu, dostával Enterinu 2x za sebou, inak mu dávam probiotika vlastne až doteraz, teraz už striedam rôzne. Pozitívnu salmonelu mal aj po 3 mesiacoch, potom mu viac testy nerobila ale asi po 4 mesiacoch zrazu tie riedke, smradľavé stolice ustali. Takže predpokladám, že vtedy sa to dalo dokopy. Straší mal negatívny výter po 3 mesiacoch. Dávala som tiež len probiotiká. A mladšiemu občas ešte aj Hylak keď mal moc riedke.