Ahojte, pls, syn 9. r. má kŕče v bruchu, dala som mu Hylak, ale nezabralo, doma mám ešte buscopan, vie mi niekto poradiť, či to môžem skombinovať?
Ďakujem
terrmofor na bruško, alebo niečo teplé a skôr by som zostala u hylaku, len ten pozor sa nesmie kombinovať s mliekom, hylak kľudne možete dávať 30-40 kv. 3x denne a poriadne zapiť vodou, ak to neprejde tak zajtra k dr.,
Devať ročnemu dieťaťu možeš dať kĺudne buscopan, alebo nospu.
Hylak- na hnačku a kŕče
Buscopan,Degasin, Nospa( najlepšie zabera) iba na kŕče
Ja osobne by som s dietatom isla na pohotovost, pretoze tie bolesti mozu byt hoc- čo( žlčník, slepák, obličková kolika atd..) alebo si tam aspon zavolaj, ze čo este podat.
Hylak je probiotikum, nie liek. Už sa to konečne naučte. Buscopan je od krčov, ale len tak svojvoľne by som ho nedával. Raz hej, viackrát nie, navštívil by som lekára.
@thirstymonk ďakujem, viem, že Hylák je probiotikum, buscopan na kŕče. Šlo vyslovene o to, či to môžem nakombinovať jednorazovo.. Brucho máva vždy precitlivene, pri každej viróze, nie to, ešte keď svokor doma ma črevnú virózu.. dnes už je skoro fit..
no ale trebalo aj to napísať, že dedko má črevnú virózu, lebo bolestí brucha netreba podceňovať, čo ak by išlo o slepé črevo a život visí na vlásku, u dieťaťa ked bolesti neutíchajú o pár hodin môže byť neskoro, vždy radšej zajst na pohotovosť ako riskovať, hocaka brušná prihoda je životu nebezpečná, ked bolí bruško ani utlmovat bolesť nieje dobré, radšej ist ku dr. začasu ako neskoro, vždy treba sledovat intenzitu bolestí, ci sa nestupnuju, či sú vkuse alebo vlnovité ci je tam zapcha alebo hnačka, akej farby je stolica, či nezvracia, neteplotuje, nemyka ho, netrasie....pokial bruško pobolieva a bolest sa nestupnuje zaberie hylak buscopan nospa a pood. tak ako som pisala termofor a nejaky caj na upokojenie bruska a sledovať, pokial bolesti pretrvavaju smer lekár, no fakt zeny nepodceňujte bolesti brucha, predstavte si, ze aj zapal.pluc môže začínať bolesťou a krcami v brušku nieto ine nebezpečné situácie, tak som rada autorka ze maly je v poriadku a je mu lepšie, len vždy je lepšie napísať aj bližšie k tomu, lebo nie každá bolesť či kŕče sú viróza, skoré uzdravenie aj dedkovi aj synovi
matovy alebo harmančekovy čajík upokoji bruško, len pozor o ake bolesti ide, kde ho to boli, mal stolicu, hnačku, nezvracia?