Maminky ako často čistíte vasim detom uška (5ročne) robím to stale skoro každý deň tyčinakmi do uši utriem okolo nezatlačam dnu do uška ale príde mi to stašne často.Vždy má hnedý maz ktroy mu ide z uška.Nebolia ho s tým sme nikdy nemali ziadne problemy .
Ja čistím len povrchovo, to, čo vidno vonku, mne to príde neestetické, keď ma špinavé ušká.
@vyrovnanaosoba však prave preto to robim aj ja len mi to pride ze kazdy den ma špinave neviem
Dobrý je Aurecon peroxid, kvapky na čistenie uší.
Raz.tyzdenne ked zmyvame vlasky vtedy sa jej.dostane viac vody do usi spinky sa vyplavia vytriem zvonku a viac neriesim.
Ma 3.5 roka a tycinku som mu tam pichla asi 10x. Ja som si kedysi denne cistila usi, furt zlty maz. Zacali sme zit ekologickejsie a tycinky som prestala pouzivat. A zrazu vobec nepotrebujem cistit usi, lebo sa mi tolko mazu nerobi. Maz ma svoju funkciu.
Záleží od dietata. Ja mám 2 a jedno ani nemusím čistiť a druhé každý den radšej, aby si nemysleli, že sme totálni humusaci, lebo ma taký tmavý maz a nevyzerá to vôbec dobre. A skúšala som aj teóriu nečistit, ale nepotvrdila sa mi 🥴
Ono je to tiež geneticky dané... Niekto má nadmernú tvorbu mazu, niekto málo... Potvrdila mi to aj ORL doktorka. U nás, ak by sme si po umytí vlasov nevysušili uši, hneď by sme dostali prievan... Stačí vyfenovat si vlasy bez toho, aby som si ich predtým nevysušila (neutrela maz) a hneď cítim uši niekoľko dní...
@22021987 čistíme raz, dvakrát za týždeň, vždy po kúpeli. Čím viac budeš čistiť, tým viac mazu sa bude tvoriť.