Už neviem ako to mám ďalej riešiť proste.
Staršia dcéra má 10r ale hygiena 0 bodov. Vôbec jej nevadí, že má na sebe celý deň jedno tričko a ešte sa v ňom vyberie aj spať, sprcha tak 1x za týždeň by pre ňu kľudne stačila, ja nehovorím, že je špinavá, alebo že smrdí, to v žiadnom prípade ale aké návyky bude v živote mať keď nie teraz 🙈 môžem sa opakovať koľko chcem proste akoby som hádzala hrách na stenu. Jasné, že keď jej poviem, choď do sprchy , ide ale sama od seba vôbec, vôbec jej nevadí, že je spotená, že sa treba dať do čistého, že treba prezliecť spodné prádlo. Ja viem, že 10r deti sú ešte deti, ale má síce 10r ale v správaní a vyspelosti je tak na 15, doma to máme tak proste, že sa o všetkom rozprávame atď , pomáha mi , je rozumná, vyspelá, ovláda domáce práce atď. Ale teda táto jedna vec je niečo hrozne, páčia sa jej chlapci, obliekala by sa, paradajka, primalovala, mobil má svoj, má prístup na internet, nič jej veľmi nezakazuje, kontrolujeme ale či nerobí niečo zlé atď ... Ale hygiena jej nič nehovorí. Prosím Vás, ako ju usmerniť aby naozaj začala o to dbať? Mi všetci doma sa sprchujeme každý deň a zuby si umývame tiež ráno a večer. Ešte tie zuby si umyje ale aj to ako kedy. Nezaobchadzam s ňou už ako s 5r lebo ako píšem je už ďaleko ďalej na jej vek, je veľmi samostatná a keby som začala za ňou chodiť za riťkou, že toto urob, a s mojou asistenciou to by som vôbec neuspela. Menzes ešte nemá
@fashionshop88 moja ma 11a je to podobne.. stale riesime vybrala si krabicku a flasku z tasky, prezlec sa, ulohy, chod do sprchy, zuby,spinave veci si dala do prania? a staaale dokolecka🙈🙈🙈snad to raz prejde ale asi az pri tom frajerovi🙈
A ja ze to je len u nas🤦♀️ co nepoviem, to sa nespravi, uz si pripadam jak dilino nirkedy
Moja má 11 a máme to rovnako, čo nepoviem to nespraví. Ešte sprcha a zuby to zvláda aj bez toho aby som povedala, ale odložiť si veci po sebe, špinavé dať do prania to aby som sto krát povedala
co cakas od 10r. dietata? tam sa zodpovednost este len buduje...
Presla som si tym, hreben tiez chytila len z donutenia... vyrastla z toho...
Však 200 x jej každý deň všetko hovor a bude robiť, keby nechám toto na zodpovednosti dieťaťa tak si ani zuby neumyje
Veď je to dieťa, tak jasné že takéto úkony musí v dieťati podporovať rodič.. je určite bežnejšie že v tomto veku sa musí dieťaťu pripomínať co má robiť ako to, že by samé od seba napadlo ísť do sprchy..
Mám tri deti v podobnom veku a teda ja vydávam príkazy večer na hygienu, inak by na to celé prdeli.. vôbec mi to neprišlo divné.. a napriek tomu viem že keď budu mať 16 tak sa budú biť o kúpeľňu..
@fashionshop88 ked si najde prveho frajera, tak sa zacne kupat, ze nebudes stihat mydlo kupovat...