Ahojte, mám pomaly 2 mesačnú dcérku ktorej diagnostikovali hydronefrózu obličky s nutnosťou operácie, chcem sa opýtať aká je doba zotavovania po operácii u takéhoto bábätka a aká je domáca starostlivosť o dieťa po tejto operácii?
Tak my sme v nemocnici koli vyšetreniu ktore sme včera postupili nejaky scan špecialny a oblička bola raz taká veľká ako druha lebo skoro vobec nefunguje a treba to operovať lebo by mohla odumrieť.
A neviete mi poslať link na túto tému lebo ja to neviem nájsť? Ďakujem
Moja dcéra je zoperovaná v bratislave ale už je tomu takmer 14 rokov (mala 3 roky vtedy)...jej urobili instiláciu čo je zmiešanie nejakej látky s jej vlastnou krvou a cez močovú rúru napichali okolo močovodov na zúženie, bola som tam vtedy 4 dni, zotavila sa neskutočne rýchlo ale na nefrológiu chodíme do teraz a vždy bude, teda celý život musí byť sledovaná, neviem akou metódou idú robiť tej tvojej a možno sa vela zmenilo za tie roky, ja len že nemusíš mať strach, nepíšeš či má len rozšírené močovody alebo je tam aj nejaká prekážka ano aj od toho záleží aký bude postup a či je to len jedna oblička alebo obidve-čo mala moja dcéra
@barbie89
Ahoj 🙂 ja cakam dievcatko a v 20tt jej zitili hydronefrozu oblicky 4st. Ma dokonca zdvojenu tu oblicku. Takze aj nas caka operacia po narodeni. Ja som sa tu vela docitala pohladaj si v starsich temach.. Nasla som baby co im deticky operovali takto malinke a vsetko je teraz ok. Tak verim zeaj nase dievcatka budu v poroadku 🙂
Moj syn mal hydornefrozu zistenu hned po porode na jednej oblicke. Hydronefroza je iba priznak a znamená, že z obličky neodteká moč, t.j. že pravdepodobne je niekde nižšie v močových cestách nejaká prekážka. Museli zistiť kde. Zistili, že v močovode má zúžené miesto. Takže toto miesto mu operačne odstránili na Kramároch, keď mal 6 mesiacov. S obličkou ako takou nám nerobili nič. Zotavil sa veľmi rýchlo, po operácii sme boli ešte pár dní v nemocnici kde mal vývod moču do sáčku, ale domov sme už šli bez toho, t.j. cikal nnormálne. Len bral dlho ATB preventívne po tej operácii. Napriek toľkým ATB nie je chorľavý 🙂 Potom sme chodili často na kontroly na urológiu, kde mu obličku sonom vyšetrujú a pozerajú, či rastie normálne aj napriek tomu, že v začiatkoch bola tou hydronefrózou trochu poškodená. Krpec má už 9 rokov a už chodíme iba raz za 2 roky na kontrolu. Keby mu to však nezistili včas a nereišili to, tak oblička by časom odišla. Preto sa obličky vyšetrujú už v pôrodnici, čo je dobre. Držím vám palce 🙂
Zo srdca vám ďakujem dievčatá veľmi sme upokojili aj nám na tom vyšetrení povedali že sme prišli ešte včas že sa tá oblička dá zachráni len treba tú operáciu a bbude dobre niektori vraj prídu a oblička je odumretá a s tým sa už nedá nič robiť no viem že aj s jednou sa dá fungovať ale takto je to určite lepšie. Držím aj vám palce nech sú vaši drobci zdraví
nájdeš info v archíve,tiež som to riešila,ale dávnejšie,my sme sa napokon operácii vyhli.