Hydrokela u trojmesačného syna

ivi175
7. júl 2020

Dobrý deň, prosím o radu. Syncek ma komunikujucu hydrokelu, ma 3 mesiace. Urologicka mi kazala baliť ho semennikmi nahor, ale nech sa snažím akokoľvek, nedarí sa mi to. Je veľmi živý a už sa pretaca na bruško sám. V perinke uz nie je, nevojde do nej. Chce sa nosit na rukach, pretacat sa, jednoducho vzdy mu spadnu a ked nespadnu, tak sa bojim, ze mu "to pricvaknem". Nejake vaše skúsenosti, jednak s tým balenim,jednak so samotnou hydrokelou, či sa sama vstrebala a uzavrela, alebo bola potrebná operácia. Ďakujem.

oslo1
7. júl 2020

Syn mal tiez komunikujucu hydrokelu. Nic specialne sme s tym nerobili, akurat bol s tym raz za sone. Vstrebalo sa mu to, fakt uz neviem dokedy, ale v roku to uz urcite nemal.

mmoonna
7. júl 2020

Môj syn to mal tiež, nič sme mu s tým nerobili, v dvoch rokoch sa mu to vstrebalo.

ria133
7. júl 2020

Aj moj syn to mal. A dosť veľké, poslala nás naša pediatrička aj do Nr k urológovi. Tam nič podstatné nepovedal, ani ho nevyšetril. Bolo nám len povedané, že máme počkať do 2 rokov. A v 5.mesiaci to malému samé zmizlo.

lucynecka
7. júl 2020

Aj nas mal hydrokelu. Lekarka to len pozerala na poradniach s tym, ze sa to zvykne vstrebat. V pol roku uz bolo vsetko v poriadku a tiez sme nic specialne nerobili...

yvanielka
9. júl 2020

@ivi175 Ahoj, aj náš má hydrokelu..bude mať o pár dní 4 mesiace a zväčšila sa mu..u urológa sme boli keď mal 2 mesiace, pozeral mu to s utz a je to iba vodové, čiže máme sledovať a o pol roka kontrola. Ale to, že je to väčšie sa mi nepozdava, aj keď ho to nebolí ani nijak neobmedzuje...Povedal, že ak sa to nevstrebe vyrieši sa to operačne