Dobrý deň, prosím o radu. Syncek ma komunikujucu hydrokelu, ma 3 mesiace. Urologicka mi kazala baliť ho semennikmi nahor, ale nech sa snažím akokoľvek, nedarí sa mi to. Je veľmi živý a už sa pretaca na bruško sám. V perinke uz nie je, nevojde do nej. Chce sa nosit na rukach, pretacat sa, jednoducho vzdy mu spadnu a ked nespadnu, tak sa bojim, ze mu "to pricvaknem". Nejake vaše skúsenosti, jednak s tým balenim,jednak so samotnou hydrokelou, či sa sama vstrebala a uzavrela, alebo bola potrebná operácia. Ďakujem.
Môj syn to mal tiež, nič sme mu s tým nerobili, v dvoch rokoch sa mu to vstrebalo.
Aj moj syn to mal. A dosť veľké, poslala nás naša pediatrička aj do Nr k urológovi. Tam nič podstatné nepovedal, ani ho nevyšetril. Bolo nám len povedané, že máme počkať do 2 rokov. A v 5.mesiaci to malému samé zmizlo.
Aj nas mal hydrokelu. Lekarka to len pozerala na poradniach s tym, ze sa to zvykne vstrebat. V pol roku uz bolo vsetko v poriadku a tiez sme nic specialne nerobili...
@ivi175 Ahoj, aj náš má hydrokelu..bude mať o pár dní 4 mesiace a zväčšila sa mu..u urológa sme boli keď mal 2 mesiace, pozeral mu to s utz a je to iba vodové, čiže máme sledovať a o pol roka kontrola. Ale to, že je to väčšie sa mi nepozdava, aj keď ho to nebolí ani nijak neobmedzuje...Povedal, že ak sa to nevstrebe vyrieši sa to operačne
Syn mal tiez komunikujucu hydrokelu. Nic specialne sme s tym nerobili, akurat bol s tym raz za sone. Vstrebalo sa mu to, fakt uz neviem dokedy, ale v roku to uz urcite nemal.