Hydrokela u dieťatka

mmama
21. okt 2021

Aoj maminy.Malo niektorej z vas babo hydrokelu?vstrebala sa tekutina casom?budem rada za kazdu odpoved

miskamicha
21. okt 2021

@mmama kolko ma rokov? Aka velka je ta hydrokéla?

oslo1
21. okt 2021

Syn Mal, do roka sa vstrebala.

janapeterjana
21. okt 2021

@mmama my sme boli na operácii. Synovi sa to nevstrebalo.

keylla
21. okt 2021

@mmama aj náš ma, diagnostikovane cca v roku, nevstrebalo sa, je sledovaný na urológii a musí sa to zoperovať. Urológ tvrdí, že sa zvyčajne do 3r sama upraví. Nam žiaľ nie.
@janapeterjana ako prosím prebiehala operácia a ako to bolo po operácii? Bol v celkovej anesteze? Koľko trval zákrok a bolelo ho to po? Tiež sa chystáme. Len sme čakali, kým bude mať malý 5kg, skôr nechcel operovať, alebo len na Kramároch. Konečne ma 15kg ( a 5r🙂)
Dakujem za zdieľanie skúsenosti 🙂

dejna_
21. okt 2021

@mmama syn mal po narodeni hydrokelu a jedno vajko mal vysoko ale pekne sa mu to upravilo do 2 rokov ...väčšinou čakajú do 3 rokov a potom to až riešia

janapeterjana
21. okt 2021

@keylla u nás doktor čakal, kedy bude mať 2 roky. Nevstrebalo sa, takže to muselo ísť von. Syna operovali na Kramároch, najprv mu dali do úst nejaký oblbovák, po ktorom ostal taký malátnejší. Potom ho zobrali, uspali a cca po hodine mi ho vrátili. Veľa spal, tiekla mu infúzka kvôli tekutinám. Ale musím povedať, zaklopať si, že som si ani raz nevšimla, že by ho to bolelo, obmedzovalo, správal sa úplne štandardne (až na tú unavu). V nemocnici som s nim strávila jednu noc a potom nás pustili. Myslím že to šitie sa mu potom rozpadlo samé. Teraz už má guľky pekné, nie sú už napuchnuté. Chcem povzbudiť maminy, je to rýchly zákrok a aspoň v našom prípade to išlo fakt bez problémov a bolesti. Držte sa!

keylla
22. okt 2021

@janapeterjana ďakujem veľkí pekne ❤️