Husté sople a mokrý kašeľ u 5-ročnej

2. jan 2025

Ahojte, dcérka mi už tri dni kašle tak, že má mokrý kašle, vykasliava, pekne sa jej to trhá akoby. Nos má plný, smrka ale má hustý soplik. Dá vám jej solmucol a do nosa nasivin. Je to správne alebo mám dať niečo iné? Teplotu nemá, starší mal covid 8 dní dozadu, možno mala aj ona ale nič jej nebolo, až teraz ten mokrý kašeľ a sople. Test má negatívny testovala som 3x. Ďakujem za rady. A ešte otázka ako dlho môže takto kašľať vykasliavat a kedy ísť k doktorke ?

basulaak
2. jan 2025

Dobry znak je ze vykasliava, ze riedis hlieny a sople spravnym liekom a ze nema teploty. Ja by som sla k lekarke tak po 5-7 dnoch ak by sa stav nelepsil. Lebo toto co opisujes vyzera na klasicky priebeh choroby. Pripadne aj skor ak by boli sople naozaj tmavo zelene, alebo by som si aspon po telefone pytala uniflox/pamycon do nosa na zmiernenie zelenych soplov ak by teda take boli. Skore uzdravenie.🍀

autor
2. jan 2025

@basulaak ďakujem krásne ❤️

henikap123
2. jan 2025

Chorobu ktorú si opísala mal môj syn 11 dni bol doma, sopel zmizol ale kašeľ zostal taký pozostatok tak už išiel do škôlky. Naparoval sa okrem toho čo si napísala.. Mladší syn to tiež dostal ten sa 2 týždne dával dokopy. Ani si nepamätám kedy tak dlho boli chori. Pamykon mi nechcela doktorka predpísať, že nemá teplotu 😀 ja píšem doktorke po 7 dňoch lebo na Nasivine sa tuším píše že po 7 dňoch už nedávať.