Ahojte mamičky.Idem vám sem napísať moju prvú hroznú skúsenosť z pohotovosti v Žiline.Dcerka(10m) začala mať teploty povedala som si však idú zúbky do večera ale štyridsiatky tak ráno o tretej (z piatka na sobotu) na pohotovosť že však čosi urobia, ale opak bol pravdou pani doktorka Yvetta Kurimska ak sa tak dá nazvať že doktorka nám povedala že to je len chrípka že aj tak nám nedá nič iné ako máme doma a že ju mám 5 minút sprchovať v studenej vode a ráno jej kúpiť vitamíny že na čo som vôbec chodila.Pristup taký že do plaču keby som mala silu tak tam narobím také poriadky že až.Teploty neklesli.V pondelok naša dr a teraz ležime v nemocnici so zápalom obličiek.Stacilo vyšetriť.Od teraz budem s každým prdom chodiť k dr a na pohotovosť ani za boha 😀
nase zdravotnictvo!!!
@linda8877 dajte podnet na urad pre dohlad. skor nez nejake dieta vdaka nedbanlivosti umrie ...
podla hodnoteni to nebude jedina zla skusenost ... https://lekar.pluska.sk/5763/mudr-yvetta-kurims...
@linda8877 to mi je ľúto, aj my máme nie extra príjemnú skúsenosť s detskou pohotovosťou v Žiline, ale pomohlo, že tam bol so mnou aj muž a stačil jeho jeden pohľad smerom k doktroke a sestričke a už sa milo správali. No, zároveň mám skúsenosť z normálnej pohotovosti (ja ako pacientka), keď mi lekárka nevedela nasadiť liečbu, vzhľadom k tomu, že som mala teplotu len krátko (poobede mi vyskočila teplota na 40, večer sme boli na pohotovosti, keďže som ju nevedela zraziť, tiež vikend), keďže len na základe teploty nevedela určiť, či ide o virózu, chrípku, alebo niečo iné... Tak som dostala len lieky od teploty a o dva dni (ak by neklesla) som sa mala hlásiť u doktorky, keďže ďalšie príznaky sa mohli pridružiť neskôč. Neviem posúdiť, či to bol správny postup, nie som lekár. Možno by sa k tomu mohol niekto tu od fachu vyjadriť.
fuuu ta ma viac zleho nez dobreho...ale su viac take lekarky
@linda8877 Neuveris..nam sa stalo PRESNE to iste. Na Kramaroch. Cez vianoce...dobehli sme a odbili nas, vsade su virozy. Mame 40tky!! znizovat kupelom, obkladmi a antipirotikami.
Nezobrali ani CRP, a ze bravaju moc, ale ona ako mojej rocnej nema teraz ako odobrat moc.
to bolo 25.12. Hned 27dmeho sme utekali nasej pedine...vzala CRP a vysoke - hned indikacia zapalu, dala ATB. Po 2 dnoch stale neustupovala teplota ..znova vzala CRP a to uz bolo strasne vysoke 140.
Tak smer nemocnica a tam hned do zily ATB a zistene oblicky.
Ja som neverila, ze sa takto da odflaknut dieta...ze sme asi siroko daleko pripad, no ked citam tvoj, uplne presne ako moj pribeh.
Neskutocne nieco..a to sme na Kramaroch cakali 2h!!!! v cakarni. Vnutri sme boli 3 minuty a aj to bolo cele jej pokec o viroze bla bla, nic ine na nej nevidi.
Boli sme tyzden v nemocnici a este budeme brat mesiac ATB doma... :(
Presne POHOTOVOSŤ NIKDY!Som s Martina a naša pohotovosť tiež stoji za veľký prd.Antibiotika predpisuju ako lentilky a neberu vobec ohlad nato že tym deťom ničia teličko!Veľa krat som sa poučila že nikdy viac na pohotovosť. Skore uzdravenie prajem
@sosovica Predpisu ATB, zle je... Nepredpisu ATB, zle je. Tak si zeny vyberte. Kazda choroba ma svoj vyvoj. a urcity cas trva, kym sa z toho nieco vykluje. Napr aj pri tych vysokych horuckach moze byt nizke crp 1., 2. den ale postupne sa moze zvysovat. Potom je i ta diagnostika jednoduhsia. Vies co, mozno sa im ani necudujem. Ak pride matka s dietatom s vysokymi horuckami, radsej daju sirokospektralbe atb, aby zabrala na kazdu katastrofu, lebo dnes sa vsetci vyhrazaju len uradom pre dohlad.
@vodomilka ...no ono je v podstate jedno v tomto pripade ci predpise ATB, ci nie. Pointa je, ze nevysetri CRP ani moč. A uz nemusim byt ani lekar...som uz zistila, ze male deticky su casto nachylne k zapalom mocovych ciest a obliciek. A to je prave pripad, ze maju strasne vysoke horucky a ziadne ine priznaky v podstate. Ked uz nie CRP, tak MUSI vysetrit moc. Nie, ze nevysetrim NIC.
Dospeleho by som este pochopila, ze odbije virozou...
@kllamarka a detskarka vam vzdy pri kazdej teplote berie crp? aj moc? vies ono diagnostika sa niekedy v uvode tazko rovi, nakolko ako som uz pisala crp moze byt v uvode ochorenia nizke. . . . ides na pihotovost, zoberu ti crp, lebo mas vysoke trploty. to ne nizke. co spravis? beries moc? mozno. ale vela krat nie, pockam ako sa choroba vyvinie.
Mňa tak odbila doktorka na pohotovosti, vyzjapala sa na mamku, načo tam somnou prišla, že je chrípkové obdobie a poslala nás prec. Mala som 40 horúčky. Na druhý deň som skončila v nemocnici so zápalom mozgových blán, 2 týždne som bola na jiske, kvôli doktorke, ktorá sa na mňa ani nepozrela a ešte sa vyzjapala. Kvôli tej krave ( titul MUDr. si nezaslúži) mám trvalé následky. Druhá skúsenost s pohotovostou. Boli sme na svadbe a mne prišlo strašne zle, odpadla som tak ma priateľ bral na pohotovosť. Čakali sme pol hodiny pokiaľ prišiel lekár, ktorý očividne spal. Pozrel na mňa, videl že som v šatách a muž v obleku tak sa opýtal, kde sme boli a neodpustil si poznámku, že najskôr sa mladý ozeru a potom chodia na pohotovosť. Ja som nevypila ani prípitok nič, priateľ mu vyčistil žalúdok a doktor sa stiahol. Od vtedy som si povedala, že má na pohotovosť nikto nedostane, lebo ma tam viac poškodia ako mi pomôžu. A to nepíšem, čo s nami robili, keď dcéra spadla a rozbila hlavou stolík. Posielali nás kade tade len nie tam, kde mali. Katastrofa.
@vodomilka nasa dr robi pri horuckach bez inych priznakov moc aj krv-crp. zapal mocovych ciest/obliciek je to prve na co mysli. ktovie ci ta dr kontrolovala vobec meningiticke priznaky. a rada dat dieta na 5 min do studenej vody je tiez za 100 bodov ... to je skor navod ako spustit febrilne krce ...
@linda8877 drzim palce, nasa tiez presla zapalom obliciek v 9tich mesiacoch, teraz ma trasie pri kazdom naznaku teploty, fakt sa bojim ☹ a uz len cakam, kedy sa odplienkuje, lebo pravidelne jej musim nosit moc na kontroly, je to zabava ho odchytavat ☹ nasa to mala asi z toho, ze velmi malo pila, nic nechcela. inak isla som s nou vtedy k detskej dr, doniesla som aj moc, to mala asi 2 dni horucky a v ambulancii nezistili z mocu nic, respektive sestricka dlhsie studovala ten pasik, ale podla vzoru povedala, ze moc je cisty, akurat crp mala velmi vysoke, tak nas poslali hned do nemocky. ja teda neviem, ci to moze byt, ze by mala ten moc este bez zapalu, alebo mali cudne pasiky u detskej...
@vodomilka niektore ani nepopočuvaju a hned medzi dverami trestnu antibiotika.....bola som zo synom na pohotovosti 5dni vysoke horučky a keďže sme tam boli s malou preventivne sme ju dali pozriet(nebolo jej absolutne nič ale preventivne či nahodou).Ma anginu a velmi zapálené hrdlo a my sme s mužom ostali obareny.
@sosovica Neviem, co robis v zdravotnictve, ale ked sa tomu tak strasne rozumies, mala si si zobrat decko ku sebe do prace, vziat mu krv a moc a dat si to k sebe do labaky vysetrit. Ako mozes vediet, ako boduju pacienta? ci je to za vykon, kapitacia na hlavu alebo DRG? A ak uz za vykon. pocet bodov sa zvysuje, ak dr. predpise atb? neviem o tom. robim tiez v zdravotnictve. takze tiez trosku do toho vidim. A na zaver.... Co by si chcela asi tak do oka na prievan? Asi len ATB kvapky.
@linda8877 to mi je luto, dr. mala urobit crp test a podla vysledku postupovat