Hrčky u 22-mesačnej

patulka42
17. aug 2023

Mám 22 mesačnú dcéru ktorá ma od marca 2023 uzliny . Prvé mala len dve tak vyššie ucha sli sme na usg a že vraj nič len uzliny . Tak jej pribudli asi 4 brala jej krv a testy dopadli Ok ale že prekonala mononukleózu (úplne bez príznakov ) nič jej nebolo . Dr sa nás aj pýtala že či nebola chorá a ja že nie ale testy tak ukazali čiže pravdepodobne boli z tej choroby. Teraz sa jej nedávno začali zmenšovať čo mňa upokojilo a neriešila som . A teraz zas som jej našla asi 5 nové na inom mieste tak k strede hlavycca od úrovni uši až po koniec hlavy (jedna väčšia a štyri také ako hrasok) s zasa nevyzerá choro a net ma akurát tsk vystrašil ze takto sa prejavuje aj leukémia a mestazy . Hrcky sú také tvrdé a neviem či sú pohyblivé či nie asi skôr nie . A keď jej to chytám tak mi ruku daca het a povedala aj au čiže asi ju bolia .

simca06022011
17. aug 2023

Porad sa ked tak s lekarkou a nestlacaj jej ich zbytocne. My sme napr. doma uzlinovy, dcera mala od mala kopec uzlin, niketore aj 1+cm na krku. Ja mam aj viac ako 2cm a po celom krku az do zadu. Toto jeiba na lekara, odbery, kontrolne sona a potom nic. Moja nebola ani len na sono nikdy :D

patulka42
autor
17. aug 2023

@simca06022011 ja chápem , a pôjdem k dr ale upokojenie sa snažím nájsť aspoň tu . Keď ma vystrašil net

nikpa
17. aug 2023

@patulka42 leukémiu by jej z krvi už zistili keď jej robili testy v tom marci či kedy. Práve tá sa totiž z krvi zistiť dá... Určite chod k dr. ale aj môj malý má od narodenia veľmi veľa uzlinkiek a aj zväčšené, ma 5 rokov a je v poriadku. Všetko dobré.

patulka42
autor
17. aug 2023

@nikpa a kde ich ma? A tie metastázy ? To by asi ak by boli tak s anezmensovali tie predtým ale skôr zvacsovali a pribúdali nové či!?

nikpa
17. aug 2023

@patulka42 na krku, za ušami a na hlave. Metastázy? Veď to už by bolo aké štádium leukémie... mala by už aj iné príznaky, únava, vyčerpanie, spavost, teplota, bolesti... pisala som, že leukémiu by jej z krvi už zrejme zistili. Prosím ťa nečítaj Google a nestresuj.

patulka42
autor
17. aug 2023

@nikpa myslela som si že leukemia a metastázy sú dve odlišne typy chorôb

majamat
17. aug 2023

@patulka42 leukemia je rakovina krvi,metastazy su pomenovanie pre rozsirenie rakoviny na ine organy,
pri leukemii neviem ci byvaju metastazy, resp napr pri roznych rakovinach byvaju metastazy v uzlinach, ale pri rakovine krvi je postihnutie uzlin bezne uz ako zakladny priznak ochorenia, nei ako metastaza.

co sa tyka hrciek an krku, boli vysetrene, tak veru nemusis stresovat. na krku v roznych castiach a aj v slabinach byvaju uplne bezne zvycsene uzliny u kazdeho druheho cloveka. vznikaju z prekonanych infekcii v hrdle, usiach a pod ( na krku ) a v slabinach z mocovych ciest a gynekolog, zapaloch.
stav uzlin sa moze menit.

moja dcera ako babatko mala niekolko zvycsenych a aj volnym okom viditelnych uzlin na oboch stranach krku, pod usami. nikdy jej ich ani nikto nevysetroval. mala ich niekolko rokov, teraz ma 12r a uz ich nema a je ok, resp nic co by s tymi uzlinami suviselo.

a presne ako bolo napisane, rakovina krvi sa pomerne rychlo odhali z krvneho obrazu - je tam zvyseny pocet bielych krviniek a niektore konkretne skupiny krvinek vyrazne prevladaju ( to ukaze diferecilany krvny obraz - robi sa bezne, asi uz aj automaticky )

patulka42
autor
18. aug 2023

@majamat ona ich nemá na krku ale na hlave . A znepokojuje ma to že sa jej zmenšili tie na ktorých sme boli na vyšetrení a urobili nové . Proste či to je Ok keď ss jej robia nové preto sa bojim že či zo niesu metastázy aké to by sa asi tie predošlé nezmenšili ale asi ostali a skôr zväčšili , čiže keď sa zmenšili a urobili nové nemám sa báť , či?

majamat
18. aug 2023

@patulka42 pisala si pri usiach. kde na hlave ich ma?

patulka42
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
patulka42
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
patulka42
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majamat
19. aug 2023

@patulka42 skusam hladat,a le neviem ci v rych miestach vobec nejake uzliny su. su za uchom, do vysky ucha, tusim na nejakom obrazku som nasla aj niekde na cele, ale nei moc, len zopar a na krku vzadu, v hornej castu, ponize ucha.
no nachadzam rozne obrazky, tak ja neviem ktory je relevantny.
no toto co som teraz nasla mama aj v zdravovede, cize to by malo byt spravne a teda v oblasti, ktoru ukazujes by ani uzliny byt nemali.
https://www.wikiskripta.eu/w/Mízní_systém_hlavy...

majamat
19. aug 2023

na krku je viac uzlin,a ko an foto,a le tie su hlboko ulozene, no na halve neamju kde byt, elbo tam je uz lebka.

patulka42
autor
19. aug 2023

@majamat a čo to potom je

majamat
19. aug 2023

@patulka42 neviem. no asi nemas na vyber, len nechat to na dr

patulka42
autor
18. sep 2023

@nikpa a tie uzliny ma kde? A akej konzistencie? Boli ste sj u dr?