Mám 22 mesačnú dcéru ktorá ma od marca 2023 uzliny . Prvé mala len dve tak vyššie ucha sli sme na usg a že vraj nič len uzliny . Tak jej pribudli asi 4 brala jej krv a testy dopadli Ok ale že prekonala mononukleózu (úplne bez príznakov ) nič jej nebolo . Dr sa nás aj pýtala že či nebola chorá a ja že nie ale testy tak ukazali čiže pravdepodobne boli z tej choroby. Teraz sa jej nedávno začali zmenšovať čo mňa upokojilo a neriešila som . A teraz zas som jej našla asi 5 nové na inom mieste tak k strede hlavycca od úrovni uši až po koniec hlavy (jedna väčšia a štyri také ako hrasok) s zasa nevyzerá choro a net ma akurát tsk vystrašil ze takto sa prejavuje aj leukémia a mestazy . Hrcky sú také tvrdé a neviem či sú pohyblivé či nie asi skôr nie . A keď jej to chytám tak mi ruku daca het a povedala aj au čiže asi ju bolia .
@simca06022011 ja chápem , a pôjdem k dr ale upokojenie sa snažím nájsť aspoň tu . Keď ma vystrašil net
@patulka42 leukemia je rakovina krvi,metastazy su pomenovanie pre rozsirenie rakoviny na ine organy,
pri leukemii neviem ci byvaju metastazy, resp napr pri roznych rakovinach byvaju metastazy v uzlinach, ale pri rakovine krvi je postihnutie uzlin bezne uz ako zakladny priznak ochorenia, nei ako metastaza.
co sa tyka hrciek an krku, boli vysetrene, tak veru nemusis stresovat. na krku v roznych castiach a aj v slabinach byvaju uplne bezne zvycsene uzliny u kazdeho druheho cloveka. vznikaju z prekonanych infekcii v hrdle, usiach a pod ( na krku ) a v slabinach z mocovych ciest a gynekolog, zapaloch.
stav uzlin sa moze menit.
moja dcera ako babatko mala niekolko zvycsenych a aj volnym okom viditelnych uzlin na oboch stranach krku, pod usami. nikdy jej ich ani nikto nevysetroval. mala ich niekolko rokov, teraz ma 12r a uz ich nema a je ok, resp nic co by s tymi uzlinami suviselo.
a presne ako bolo napisane, rakovina krvi sa pomerne rychlo odhali z krvneho obrazu - je tam zvyseny pocet bielych krviniek a niektore konkretne skupiny krvinek vyrazne prevladaju ( to ukaze diferecilany krvny obraz - robi sa bezne, asi uz aj automaticky )
@majamat ona ich nemá na krku ale na hlave . A znepokojuje ma to že sa jej zmenšili tie na ktorých sme boli na vyšetrení a urobili nové . Proste či to je Ok keď ss jej robia nové preto sa bojim že či zo niesu metastázy aké to by sa asi tie predošlé nezmenšili ale asi ostali a skôr zväčšili , čiže keď sa zmenšili a urobili nové nemám sa báť , či?
@patulka42 skusam hladat,a le neviem ci v rych miestach vobec nejake uzliny su. su za uchom, do vysky ucha, tusim na nejakom obrazku som nasla aj niekde na cele, ale nei moc, len zopar a na krku vzadu, v hornej castu, ponize ucha.
no nachadzam rozne obrazky, tak ja neviem ktory je relevantny.
no toto co som teraz nasla mama aj v zdravovede, cize to by malo byt spravne a teda v oblasti, ktoru ukazujes by ani uzliny byt nemali.
https://www.wikiskripta.eu/w/Mízní_systém_hlavy...
na krku je viac uzlin,a ko an foto,a le tie su hlboko ulozene, no na halve neamju kde byt, elbo tam je uz lebka.
Porad sa ked tak s lekarkou a nestlacaj jej ich zbytocne. My sme napr. doma uzlinovy, dcera mala od mala kopec uzlin, niketore aj 1+cm na krku. Ja mam aj viac ako 2cm a po celom krku az do zadu. Toto jeiba na lekara, odbery, kontrolne sona a potom nic. Moja nebola ani len na sono nikdy :D