Ahojte. Dneska som nahmatala synovi (14m) dosť veľké hrčky za oboma ušami. Veľmi som zlaknutá. Môže to byť niečo vážne?
@domka222 po ktorom očkovaní? Môj mal teraz minulý týždeň mmr
To kľudne môže byt tým mmr, tusim nám aj lekárka vravela vtedy že môžu byt zväčšené uzliny 7-14 dni po
@doris11 mne dr povedal že bude bez problémov po očkovaní.. Snáď to bude len tým :/ dosť sú veľké tie hrčky
Odvazny doktor, povedat pri najproblematickejsej vakcine, ze bude bez problemov. Cely pribalovy letak tomu oponuje.
@babulkomale myslel tým bez teploty atď.. A to tak ak bolo
Pri predchádzajúcich vakcinách upozornil na vedľajšie účinky a boli.
No ono vacsinou býva bez problémov zevraj, syn nemal žiadne reakcie na neho. Tiež mi dr vravel že vacsinou žiadna reakcia nieje.
Keby sa to nezlepsovalo tak sa spýtaj dr radšej 🙂
@doris11 a nevieš kedy by to asi mohlo prejsť ak sú to tie uzliny? Do kedy čakať a sledovať? Nechcem behať k dr, nieže ešte tam niečo chytím. Keď už sú tie ,,,staré "choroby späť
Vravím, jasnovidec.
@babulkomale nebuď ironická
Tiež po mmr. Po 7 dňoch po vakcíne teplota a potom hrčka. Do 2 týždňov od objavenia boli preč
uzliny. su bezne po ockovani, chorobe, pri alergii. Pockaj tyzden, dva a potom chod.
Ja mám bežne hrče za ušami ako dospelá, moje deti to majú niekedy tiež. Sú to lymfatické uzliny. Stačí natierať octanovou masťou a zmizne to. Nič iné na to nepomáha. Môže to byť keď je napr sopel, ale mne dr povedala že to mám zo stresu. Teraz to má akurát môj 3 ročný syn na ruke. Len natieram.
@monita7 beriem, len on to doteraz nemal. Ka si svoju tiež viem nahmatať ale on ju tam nemal a je tá hrčka viditeľná. Tak som sa prelakla
Po očkovaní môže byť že sa mu zduria uzliny, telo reaguje na vakcinu.. dôležité je, či sú pohyblivé, poddajne, veľké asi ako hrášok - také bývajú pri reakcii na vírus či očkovanie.. niekedy môže byť že nemiznu aj 14dni.. sleduj cez víkend, nestlacaj ich pričasto, ani silno.. v pondelok zavolaj dr, nech ťa uisti o Tom či to je normálne.. ale nemusíš sa báť, toto býva u detí bežné.. moja dcéra mala uzliny za ušami mesiace, bola len sledovaná a neskôr to zmizlo.. je úplne ok, už má 10r..
Baby a keď má za jedným uškom 2 hrčky? Tiež uzliny?
Môžu to byt uzliny zväčšené