Hrčka - výrastok v oblasti spánku mesačnej dcérky

olinka13
29. dec 2012

Ahojte!
Chcem Vas poprosit o radu. Mojej mesacnej dcerke som nedavno na pravej strane v oblasti spanku, konkretne v mieste, kde sa celova kost stretava s takou tou priehlbinkou u spanku, nahmatala nieco ako vyrastok alebo hrcku. Velkostou je to nieco medzi hraskom a spendlikovou hlavickou, je to prakticky nepohyblive, tvrde a nerastie to. Neviete mi prosim poradit, co by to mohlo byt? Neda sa povedat, ze by to malo nejaky konkretny tvar, kazdopadne to v porovnani s druhou stranou malinko vycnieva pod kozou. Dakujem za ochotu a pomoc!

dukokatka
29. dec 2012

a co tak opytat sa doktora?

katy1979
29. dec 2012

@olinka13 neviem sice co to je ale urcite by som sa opytala lekarky

olinka13
autor
29. dec 2012

Samozrejme, k doktorovi ideme v prvom moznom termine, zaujimali ma Vase nazory, pripadne skusenosti.

bamb27
29. dec 2012

@olinka13 spomenut pediatricke, posle vas na sono, pripadne na detsku chirurgiu,, to tazko takto riesit,, my sme mali na oboci, od narodenia, ale bolo to pohyblive, v 3m to vybrali von..bola to nejaka upchata zliazka,, ked sa to ale nehybe, tak to skor fakt o vyrastok na kosti moze ist,, tu to nikto nevyriesi,, zbehnite s tym niekam

emchuana
18. jan 2018

Mame to iste mojej 4mesacnej dcére som nahmatala to iste. Na poradnu idem za 2 týždne uvidime čo povie dr. Vy ste vtedy ako pochodili? Čo vam zistili?

sulinecka
14. okt 2018

@emchuana ahoj a co vám povedali

emchuana
15. okt 2018

@sulinecka ahoj nám povedali ze je to vyrastok ale ze ako rastu kosti na hlavičke sa ro rozplynie. Mame rok s ešte to trochu citit nám hmat. 🙂 takze ničoho sa netreba báť. Ale určite to spomeň dr ja som to spomenula a som bola spokojnejšia.

marianaraj
31. máj 2020

Ahoj ,dcerka to ma tiez taku hrcku ale skor tak pred uskom.Skor tam kde sa spaja sankova kost.Dcerka ma 2r a ma to uz cca 3m.Doktorka povedala ze vraj uzlinka a mame to sledovat a ak sa to bude menit tak prist.🤷
Neviem.Nemeni sa to ale nemam z toho dobry pocit.