Ahojte!
Chcem Vas poprosit o radu. Mojej mesacnej dcerke som nedavno na pravej strane v oblasti spanku, konkretne v mieste, kde sa celova kost stretava s takou tou priehlbinkou u spanku, nahmatala nieco ako vyrastok alebo hrcku. Velkostou je to nieco medzi hraskom a spendlikovou hlavickou, je to prakticky nepohyblive, tvrde a nerastie to. Neviete mi prosim poradit, co by to mohlo byt? Neda sa povedat, ze by to malo nejaky konkretny tvar, kazdopadne to v porovnani s druhou stranou malinko vycnieva pod kozou. Dakujem za ochotu a pomoc!
Samozrejme, k doktorovi ideme v prvom moznom termine, zaujimali ma Vase nazory, pripadne skusenosti.
@olinka13 spomenut pediatricke, posle vas na sono, pripadne na detsku chirurgiu,, to tazko takto riesit,, my sme mali na oboci, od narodenia, ale bolo to pohyblive, v 3m to vybrali von..bola to nejaka upchata zliazka,, ked sa to ale nehybe, tak to skor fakt o vyrastok na kosti moze ist,, tu to nikto nevyriesi,, zbehnite s tym niekam
Mame to iste mojej 4mesacnej dcére som nahmatala to iste. Na poradnu idem za 2 týždne uvidime čo povie dr. Vy ste vtedy ako pochodili? Čo vam zistili?
Ahoj ,dcerka to ma tiez taku hrcku ale skor tak pred uskom.Skor tam kde sa spaja sankova kost.Dcerka ma 2r a ma to uz cca 3m.Doktorka povedala ze vraj uzlinka a mame to sledovat a ak sa to bude menit tak prist.🤷
Neviem.Nemeni sa to ale nemam z toho dobry pocit.
a co tak opytat sa doktora?