Hrčka v slabine pravdepodobne od plaču

sylvia217
22. jan 2015

Dobrý den, maly skoro troj ročný mi včera tak vrieskal.. Ked pomaly prestaval, ze mu treba cikat, vyzleciem ho a na slabine taka hrca.. Volam priatelovi, ze kedy príde, musím s malým k doktorovi.. Ani nie 10 min a hrča preč, ako by tam ani nikdy nebola.. Volám bratovi a priateľka jeho, ze jej sestra ked plakala tak silno tiez sa jej stále taká spravila.. Myslite, ze to môže byt z toho, alebo z čoho?? Na nete som nic nenašla.. Vďaka..

lulu19
22. jan 2015

to je pruh slabinovy .treba ist s tym ku doktorovi mz to mame tiez od narodenia

sylvia217
autor
22. jan 2015

Ďakujem.. A co to znamená?? Treba s tým niečo robiť??

stefka33
22. jan 2015

@sylvia217 Má zostúpené vajíčka dole? Niektorí chlapci majú aj blúdivé vajíčko, že im vyskočí do slabiny a potom zostúpi dole. Alebo ten pruh to je. Určite to treba spomenúť lekárovi, nech ho pošle na sono. Ale k svojmu pediatrovi, nebež teraz na pohotovosť.

qwerty81
22. jan 2015

Podla mna je to ten pruh - hernia. Moj syn to mal. Spravilo sa mu to ked mal asi 6 tyzdnov. Neboli to, ale vzdy ked mu to vylezie, tak mu to jemne vmasiruj naspat. My sme to zatlacali do dvoch rokov. Po 2 narodeninach ho operovali. Skor to velmi robit nechcu. Keby si spozorovala nejake vyrazne bolesti brucha, alebo podobne problemy, utekajte k lekarovi. To crievko sa mu moze zauzlit a to musia operovat okamzite.
Inak, operacia je jednoduchy zakrok, boli sme v nemocnici len 3 dni. Ak mas otazky, kludne sa pytaj.

sylvia217
autor
22. jan 2015

Ďakujem vam.. On ked sa nArodil tak mal vodu v ľavom vajku, ale to mu zmizlo.. Toto teraz som si všimla prvý krat.. Ďakujem vam este raz.. Určite pôjdem k doktorovi..

qwerty81
22. jan 2015

@sylvia217 Skus mrknut tuto stranku: http://www.hernia.sk/ Tam sa toho docitas viac.

mery552
23. jan 2015

@sylvia217 ahoj,no malemu to mali v utorok operovat on to ma v zostupene dolu vo vajicku je to slabinovy pruh ale bohuzial nam odmietli operaciu lebo na predoperacnom zakaslal tak teraz musime nahradny termi dat

sakura77
23. jan 2015

@sylvia217 je to pruh.aj mojmu sa to presne takto stalo,kedze bol nervosko riadny v tej dobe..treba to ist pozriet,ja som sa zlakla a palila som hned na pohotovost..lekar ti povie v akom je to stadiu,ono sa to niekedy stiahne naspat a znova vylezie ked sa napina ,jeduje a tak...pri namahe...nam vtedy hovorili ze je to bezne a niekto to tak ma aj 5 rokov kym je potrebna operacia...ale ze same to nezmizne,ked uz je to tam raz prerusene,moze to kedykolvek sa zacviknut a uz je zle...tak ze mame to sledovat.ja som chcela operaciu naplanovat,nech to ma hotove a hlavne aby sme vylucili nejaku akutnu situaciu.nechceli moc,nakoniec sme si to vybavili v TN u jednej chirurgicky,naplanovali termin o mesiac. o tyzden sme mali ist na dovolenku do Turecka a v den odletu sa mu to veru zacviklo,rychlo prevoz na Kramare a okamzita operacia..len mi rano o 5tej voalli z letiska ze kde sme....takze pozor na to...drzim palce....inak operacia je jednoducha,rychla a maly na druhy den behal po oddeleni jak keby mi nic nebolo,jazvicka tenucka,ani nie je vidiet..jedine blbe bolo ze bolo leto,40tky vonku a on sa nemohol dva tyzdne kupat....
daj vediet ako ste dopadli,drzim palce 😉

sylvia217
autor
26. jan 2015

Dnes sme boli u doktora a teraz uz len čakať na kedy nás objednajú.. Dúfam, ze to nebude dlho trvať..