Dobrý deň.
Chcel by som Vás poprosiť o radu, malá dostala pred dvomi mesiacmi šiestu chorobu (teploty bez akýchkoľvek iných príznakov) bola to naša prvá skusenosť so zvýšenou teplotou v jej 22 mesiaci. Šli sme samozrejme k doktorke, ktorá urobila odber CRP, všetko v poriadku, potom jej urobila "koktail" proti teplote na 8 hodín a niečoho na ukľudneniu organizmu a sestrička ho podala injekčne, keďže malá vyvádzala, pravdepodobne do stiahnutého svalu (zadočku)....prešli dva mesiace a v mieste vpichu je stále malá hrčka, ktorá ju pri silnejšom dotyku bolí, je to normálne, vstrebe sa to, alebo to treba nejakým spôsobom riešiť a ísť k lekárovi, je to už ako som písal takmer dva mesiace.
Ďakujem
2 mesiace je už dlho, určite by som to riešila doktorkou.
a dodám,že ako matka a zdravotník si nejaký kokteil proti horúčke v injekcii "nebudem prosiť", či to bolo 40 st. a viac? v 99% horúčky stačí bežný sirup proti horúčke,vlažná sprcha,zábaly 😉
@janinah - teplota je v poriadku 36,7. Vždy bol problém v miestach vpichu, aj pri povinnom očkovaní mala na stehienku dlho (aj dva mesiace) hrčku, potom sa to vstrebalo. Proti horúčke sme s manželkou samozrejme žiadny koktail nepýtali, skrátka ho naordinovala pri teplote 39,2 aby sa predišlo febrilným kŕčom a ubezpečila nás že to pomôže, aj pomohlo, bohužiaľ ostala tá hrčka.
nemá zvýšenú teplotu?hoc len 37,0 st? môže to byť ohraničený absces /taká gulička s hnisom/- to treba chir. riešiť, ale môže sa to ešte aj veeeľmi pomalinky vstrebávať ale môže to takto ostať navždy,na tvojom mieste to idem ukázať na chirur. amb., tvoja lekárka,kde injekciu dostala ti povie,že sa to vstreba,a to môže mať pravdu ale aj nemusí