Dobre rano, chcem sa opytat, ci nahodou neviete poradiť alebo nemate skúsenosť. Dcerka sa mi pred par dňami zacala stazovat, ze ju boli prsnik, ja reku sa buchla, moc som neriesila. Vcera som jej ale nahmatala hrcku priamo na bradavke. Hned som googlila a vraj to môže byť žľaza alebo predcasna puberta? Nemáte skúsenosť?? Urcite s nou zajdem aj k dr. Dakujem
Začína jej rast prsnikov, dajte si do Googlu je veľa článkov k tomu. Žiadnu rakovinu nemá 🙈
Ja si myslím že jej začínajú rásť prsia 🙂 ja si pamätám ako som bežala za mamou že preboha čo to mám 😅 tiež také hrčky
Dakujem vam za odpovede, ukludnili ste ma 😘😘😘. V pondelok s nou ale pre istotu zajdem k dr.
zdravim. ako ste dopadli u Dr. ? dnes moja 8 rocna dcerka sa stazovala na to iste hrcka priamo na bradavke.
@iveta1612 My sme s tým tiež boli u pediatričky , dve doktorky nám potvrdili, že je to úplne normálne v tomto veku, že sa začínajú aktivovať hormóny.
Vela deti aj halanov ma hrcku z kuracieho mesa kt je plne hormonov a deti tieto hprmony nevedia tak vstrebat . Bolo tu na tu temu xy diskusii a po vynechani mesa to same zmizlo. Neboj sa drzim palce
@iveta1612 ahoj, nakoniec sme ani nesli k dr...za 4 dni jej to zmizlo, len som jej to natierala calciovou mastičkou.....odvtedy sa jej to uz nespravilo🙏
@diaszoky ahojky, ja maso nejem vôbec, a malej kupujem odmala len fakt kvalitu.... jahňacie, morčacie... Ku kuraciemu sa dostane len v škole, ale tam maju maso 2-3 krat v tyzdni
Neviem teda pisem iba co som citala v ex diskusiach
Dakujem za odpoved. som z toho v strese dufam ze to tiez coskoro zmizne🙏
@stanulienkat Dakujem za odpoved budem dufat ze to zmizne pockam do piatku🙏
@iveta1612 nezmizne.🙂 Nasa to ma uz skoro rok. Vraj nastup puberty.
@stanulienkat a iba na jednej? neboli ju to? moja sa prvy den stazovala na pocity ako ustipnutie komarom dnes je to 3 den a hrcka je tvrda a neboli ju to.
Aj moja to tiež má len na jednej zatiaľ a dr tiež povedala, že začína puberta.
Choďte k dr. Moja dcéra to mala tiež a presne, výsledok bol, že prsné žľazy sa začínajú aktivovať a môže to aj byť nepríjemné a bolestivé (a tiež, že je úplne normálne, že len jedno prsko a druhé je ok, proste žiaden človek nie je úplne symetrický, že možno o mesiac spuchne zas to druhé). Ale dr mi povedala, že dobre, že som prišla, radšej zbytočne, ako neskoro. Dala jej na to octanovú masť a prikázala kúpiť športové podprsenky pre dievčatá (také len ploché), aby sa jej bradavky nešúchali o tričko/tielko a naozaj to pomohlo. Takže choďte radšej k dr, ale nemaj stres, asi sa nič nedeje.
@iveta1612 nebolí ju to, iba keď sa trošku silnejšie do toho oprie, alebo buchne. Hrčka je veľká asi ako jednoeurovka.
Určite k doktorovi. Ale keď to bolí, tak je to dobré znamenie v zmysle, že rakovinové hrčky nebolia. Bolia uzlinove a žľazove.