Hrčka na penise u dvojročného chlapca

monika2525
22. mar 2020

Dobrý deň, prosím vás,chcela som sa spýtať či nemá niekto skusenost s hrčkou na penise u 2 ročného chlapca.Dnes som si všimla, že má syn na penise niečo ako hrčku a zalud má trošku červený zapálený.Samozrejme, že budem stav konzultovať s lekárom,no len som sa chcela spýtať, či neviete čo by ti mohlo byť.dakujem

123zuzana
22. mar 2020

@monika2525 nebude to maz, spina pod nestiahnutou predkozkou?

kikulienkadd
22. mar 2020

@monika2525 Ahoj,uvar repikovy čaj a oplachni mu pipina,ak je to zapálené,malo by sa to zahojiť. Ale potrvá to pár dní. Hrčka môže byť nahromadený maz,nečistota,mne povedali, že to zatiaľ nevadí. Keď bude predkozka pretiahnuta,bude to s hygienou lepšie,už sa to nebude mať kde zadržiavať. Toto je taká 1.pomoc z mojich skúsenosti, určite sa poraď s pediatrom/urologom.

xlucia
22. mar 2020

povymacat v repiku a ked pojdes lekarovi davaj velky pozor aby mu tu predkozku nestrhli nasilu. u nas teda velmi oblubeny zakrok, bolestivy a zbytocny

lenqua_12325
22. mar 2020

Treba to lepšie čistiť. Na urológiu by som sa bala ísť ale nieje to sranda. Uz od dverí ale krič, ze si neželás aby mu to nasilu sťahovali. Pre nich sekunda no pre dieťa trauma ma cely život. Skus zatiaľ doma stiahnuť kolko sa sa a umyť to. Ak by to nešlo naspäť tak pohotovosť 😓 brat mal zapal chudáčik ked bol maly a bez umrtvenia mu predkožku nástrihavali.

lindusss2016
22. mar 2020

Asi to bude smegma

john3535
22. mar 2020

@monika2525 ako už bolo spomenuté, uvariť repík povymáčať dvakrát do dňa a za pár dní bude po zapále. Skúste,ale jemne stiahnuť predkožku a opláchnuť,no len pokiaľ ide,ak nepôjde nechajte tak.Následne zvýšiť hygienu, čistá voda na to apelujem,po cikaní opláchnuť pinďura a samozrejme snažte sa nechať chlapčeka aj na voľno aby bol pinďur na vzduchu nato nezabúdať u chlapcov.
Zrejme sa jedná o balanitídu tá sa rieši ambulantné vyplachom (pomocou katedra), žiadne sťahovanie, naťahovanie a preťahovanie! Toto je národný šport na SK!

kika831
23. mar 2020

@monika2525 syn ako 4 rocny mal toto iste- zacala sa mu ta hrcka hrozne zvacsovat- rychlo to postupovalo- skoncili sme na pohotovosti- precistili mu to nejakym roztokom, potom sme isli na urologiu- bol tam zapal a kedze mu predkozka neisla este vtedy stiahnut az uplne, tak mu to bohuzial musel stiahnut doktor . V tomto pripade nebola ina moznost. Dostali sme antibioticku mast a cele dni sme macali v repiku. Nastastie po 1 tyzdni uz syn fungoval uplne bez problemov a nic ho nebolelo . Najhorsie boli prve 4 dni.