Dobrý deň, ja sa chcem iba opýtať, nestretol sa niekto s hrčkou na krku u dieťaťa? Má 1 rok a nahmatala som jej hrčku na krku o veľkosti hrášku, taká tvrdá, pohyblivá a pri dotyku ju to neboli, no mám obavy. Obvodnej lekárke som o tom povedala, ale ona tam vraj nič necíti a ak aj niečo má, je to normálne kvôli štruktúre krku. Neviem čo teraz robiť, samozrejme že ako matku ma to trápi. Vopred ďakujem za vaše odpovede.
Uzlina
Záleží na akom mieste sa nachádza. Tiež som nahmatala môjmu chlapcovi hrčku o veľkosti hrášku ,pobehali sme vyšetrenia, nakoniec sme museli ísť s tým na operáciu a keď mu to vybrali ,tak záver bol ,že sa mu upchala žlaza ktorá produkuje maz do vlasov a nechtov a keďže to nemalo kam odtekať ,tak sa to hromadilo na jenom mieste a pomalinky rástlo. Tak aj s takýmto niečim sa človek môže stretnúť.
Pravdepodobne to bude neškodná uzlinka alebo naozaj len taká štruktúra krku. Ale ak sa bojíš, pýtaj sa na sono
@sisa1820 aj tam su uzliny, hocikde sa mozu zdurit. Mas vyrazku a hned aa zduri uzlinka
Moze to byt zdurena uzlinka, moja ma tiez uzlinku a ma ju stale, ja mam tiez od narodenia viditelnu a ked som chora, zvacsi sa mi. Myslim, ze to nic nebude a ked to videla lekarka a nepovedala nic, tak by som to len tak sledovala, ci sa nezvacsuje, pripadne neobjavuju dalsie...