Ahojte, chcela by som sa popytat ci nahodou niekto nema skusenosti s vysledkom krvi u 3r dietata , ze " hranicne hodnoty na cierny kasel a hranicne hodnoty na protilatky" . Maly kasle 3 tyzdne, lieci sa 1 tyzden ATB a doktorka povedala, ze treba za 2 tyzdne zobrat kontrolny odber, ci hodnoty klesaju alebo stupaju. Co to vlastne znamena ? Mame cierny kasel, alebo nie ? Prekonal ho alebo nie ? Je zaockovany 2 vakcinami ( v 12mesiaci a v 16 mesiaci).
Dakujem
@ushuaia Nemala som zaujem riesit, ci je spravne ockovat alebo nie. Len som chcela vediet ako to riesili one mamicky / doktori ked mali take vysledky. Ale predpokladam, ze vela ludi ani nevie, ze prekonali cierny kasel a len cakali pokial to prejde.
Aj tak dakujem za tvoj nazor.
@matusik111 ahoj, myslim ze na tuto otazku ti tu niekto velmi tazko odpovie a najma moze sa tu zacat ,,nevraziva tema ockovanie,, asi by som konzultovala nejake specializovane pracovisko...bud infekcne al. cestovnu medicinu...tam sa zaoberaju tymito ,,problemami,, Chodi do skolky , cierny kasel sa moze vyskytnut prave v kolektive...Kedze je syncek ockovany a ak by ho aj dostal, mal by byt priebeh mierny, ja vsak niesom lekar, ale dost som o tychto temach citala...moj nazor