Hospitalizácia so zdravým súrodencom. Dá sa to?

cairka
25. aug 2010

Ahojte. Neviete niekto poradiť, či je možné, hoc aj za poplatok (viacmenej s tým rátam) hospitalizovať dieťa s rodičom aj so zdravým súrodencom? Som s babami sama a zajtra nám hrozí (podľa výsledkov) hospitalizácia staršej, 4apol ročnej dcérky. Problém je, že malú -10m, nemôžem nechať u nikoho a "veľkú" odmietam nechať samú v nemocnici 🤐 Pevne verím, že to nebude nutné, ale necíti sa moc dobre a teda sa chcem pripraviť na každú možnosť. Dík za typy, respektíve vaše skúsenosti, ak ste riešili podobný problém.

andika10
25. aug 2010

ak kojiš tak zzoberu určite, ale ak nie, to neviem. Ja mam dvojičky a malá mala mesiac keď mi ju hospitalizovali, a ja som zostala doma s malým, a ktomu som každý deň chodila za malou ju kúpať, a tak to išlo 3 týždne, dufam že sa vyhnete nemocnici

katecameron
25. aug 2010

zalezi od nemocnice ale skor nie ako ano ja mam vela skusenosti s nemoc.16krat som lezala s detmi 2krat s obidvomi ale to boli chory aj dcera aj syn dcera mala zapal stredneho ucha syn zas zapal pluc podla mna Ti to nedovolia 10mesiacov je velke dietatko relativne 😖 dufam ze sa hospitalizacii vyhnete skoda ze nepises o co ide ale fakt zalezi od nemocnice a personalu

cairka
autor
25. aug 2010

nekojím, ale sú isté dôvody, prečo nemôže ísť k niekomu inému...
3tt, to muselo byť ťažké 🤐

cairka
autor
25. aug 2010

u staršej je podozrenie na zápal obličky, takže ak sa potvrdí, tak musí nastúpiť liečba infúziami.

andika10
25. aug 2010

treba isť za primárom a dohodnuť sa, asi to trocha záleží aj od nemocnice,

olivova
25. aug 2010

no, myslim, ze to tak nedovolia - bud nechas starsiu samu, alebo mladsiu das na strazenie - moja skusenost...

cairka
autor
25. aug 2010

pravdupovediac som si to aj myslela ☹ dúfam, že ked vysvetlím našu situáciu... 😒 trocha sa spolieham na to, že ked som bola so staršou, ked sme ešte malú nemali, tak sme boli na izbe - taký slížik akurát na jednu posteľ a postieľku detskú, tak by im nemuselo až tak vadiť, či tam je jedno dieťa alebo dve 😕 a ked budem pri nich aj na kresle spať... ale tak najlepšie bude, ked to ustojíme doma

bebel
26. aug 2010

@cairka nemáš rodičov alebo súrodencov?
Keď Brunovi hrozila hospitalizácia, kvôli výberu mandlí- tak sme boli s mojimi rodičmi dohodnutí, že by 1 z nich ostal s ním v nemocnici miesto mňa, keďže plne kojím.

bebel
26. aug 2010

@cairka fyi napr. v BA na Kramároch ani nemáš vlastnú posteľ ako matka...spíš len v kresle vedľa dieťaťa alebo chodíš na iné odd.

cairka
autor
26. aug 2010

dakujem všetkým za skúsenosť 😵 . my sme doma, jupí. hoci ešte stále je nad nami otáznik, ale už je to lepšie. Výsledky má dosť na figu, krv na 1x, leukocyty 2-3x, prítomnosť baktérii pozitívna - išlo to na kultiváciu ale teda s tým, že teplota od včera sa výrazne znížila (o 2 stupne), tak asi zabrali ATB a budeme teda pokračovať v načatej liečbe. V prípade opätovného zvýšenia teploty je smer jasný 😒 ale verím, že už to nebude treba .