Kvôli vyšetreniam budem hospitalizovaná s mesačným dieťaťom v DFN na Kramároch. Zatiaľ sme sa nemocniciam úspešne vyhýbali 😉 , takže neviem, čo si mám zobrať so sebou a čo tam dostaneme. Malý bude v erárnom oblečení, alebo mu mám zabaliť aj oblečenie? Takisto ja - budem tam v nočnej košeli, alebo môžem byť vo svojom civilnom oblečení? Ako sa to rieši s dokrmovaním? Mám si zobrať naše UM, alebo tam funguje nejaká mliečna banka?
Možno primitívne otázky, ale naozaj vôbec nemám skúsenosť s nemocnicami...
A ešte čosi - je možné byť v samostatnej izbe len s dieťaťom? Za koľko?
Ďakujem!
oliverka co sa tyka nemocnice na kramaroch detskej mam 8 mes syna a lezal tam na koznom oddeleni mliecko mu zaobstarali aj vsetko ine co papa polievky a ovocie a na tomto oddeleni musel mat ich oblecenie takze tolko odomna prajem skory navrat domov 😉
@oliverka Ja by som si na tvojom mieste zavolala rovno na oddelenie, budes mat info z prvej ruky 🙂
@oliverka my sme uz boli na viacerych.... UM ti daju ale zasa zavisi ake davas doma ja by som si vzala aj svoje ziadna mliecna banka... ta je v inej budove a pre nedonosencov.... ja doporucujem aj rychlovarnu konvicu pokial si nezaplatis nadstandard ale aj tak over ci tam maju... kozmetiku, plienky vsetko svoje, aj oblecenie som ja bravala nase.... zober si aj nejaku zavinovacku lebo na vysetrenia sa budete presuvat v ich erarnych kocikoch... a predsa len tam je prievan po chodbach.... ja som vzdy byvala oblecena normalne v teplakoch a tak.... ciapocku tiez cena samostatnej izby zavisi od oddelenia.. ja osobne doporucujem najma pri takom malom dietatku lebo inak ti ho mozu ostatne deti budit a tak...
pokial idete na kozne.... tak tam vyzaduju aby ste si doniesli len cisto biele bavlene oblecky....
Ďakujem všetkým veľmi pekne! Neviem presne, kde budeme ležať, lebo ani Dr. to sám presne nevedel. Buď na novorodeneckom alebo na odd. patologických novorodencov. Takže radšej všetko zoberiem!
@oliverka pre seba pyzamo, uterak, kozmetika, toaletne potreby, papuce, klasika teplaky a tricko na den, nabijacka na mobil, kniha 🙂 ....pre babo oblecenie, zavinovacka, vlastna flasa aj mlieko, /aj ked o mlieko o by sa mala postarat nemocnica, ale nevies ci to bude prave to na ktore je zvyknute ono/ plienky, kozmetika, preukaz poistenca, lieky ak nejake uziva...na odd.patologickych s najvacsou pravdepodobnostou nebudete, tam su iba deticky do 2500 gramov... ak na novorodeneckom, tak to iste co si mala po porode...
take male babo bude s tebou na izbe urcite plus este jedna mamicka s babom minimalne, ak by si chcela byt sama, musela by si si zaplatit nadstandard, na kazdom oddeleni je ich iny pocet, vacsinou su vzdy plne...
@habibi78 na odd. patologickych novorodencov nie su len deti pod 2500 g, su tam vsetky deti, ktore maju nejaky problem, a to nie len po narodeni, ale aj neskor
ja som tam bola so svojim malym, ako 6 tyzdnovym a mal vyse 3500 g, ale musel ist na operaciu, takze sme tam celkom logicky boli obaja hospitalizovani
mamicky vobec nie su s detmi na izbe, deti su na oddeleni s inymi detmi a mamy su ubytovane v ubytovni pre zamestnancov nemocnice (je tam 5 izieb, 2-postelovych pre mamy deti), nic sa tam neplati, neexistuje ziadny nadstandard, vsetky byvaju v rovnakych izbach, ktore su vsak na ovela vacsej urovni, ako bol nadstandard v porodnici, vyzera to skor ako v hoteli (sucastou izby je kupelna, je tam aj chladnicka a TV), jedine co si musia mamy zaplatit, resp. zabezpecit samy je strava
mamy chodia kazde 3 hodiny svoje deti nakrmit (bud sa krmi vlastnym materskym mliekom, ak ho mama ma, a ak nema tak UM zabezpecuje nemocnica, a da sa zabezpecit aj zenske mlieko z mliecnej banky, ktora je o poschodie nizsie, vlastne UM nikomu nedovolia doniest) a prebalit, ak je to mozne, ale inak sa da chodit za detmi nonstop, na deti dozeraju sestricky a sluzbukonajuci lekar
pre deti treba priniest len plienky a vlhcene obrusky, pripadne nejake lieky, ktore tam nemaju, ale vacsinu maju, ani ziadnu kozmetiku pre deti netreba, na celom odd. sa pouziva Bioderma
mozem povedat, ze toto oddelenie je na vysokej urovni, co sa vybavenia tyka, je to vsetko uplne nove, a velmi pekne a ciste,
@liz_lemon oddelenie patologickych novorodencov na Kramaroch ani nespominaj,to bolo oddelenie ako za prvej replubliky-uplna katastrofa,ja ked som tam bola v 2006 bola jedna sprcha na chodbe -uplne katastrofa,na izbach mamiciek vsetko stare rozpadavajuce,deti na druhej strane oddelenia-ja som sice dochadzala ale podmienky pre mamy po porode strasne-som rada ze sa to tam zmenilo
@titkovamiriam teraz je to tam naozaj na urovni, ako niekde v zahranici, sama som bola velmi prekvapena, lebo som tam isla s obavami, ake to tam bude, ale nastastie to bolo velmi prijemne prekvapenie, teda najma co sa vybavenia tyka, s personalom to uz bolo horsie, ale ludia su jednoducho vselijaki, aj ked si myslim, ze na tomto oddeleni by mali pracovat len ludia, ktori zboznuju deti a vedia citlivo komunikovat s vystrasenymi rodicmi
@liz_lemon ani nehovor personal-ako primarka,doktorky suprove-laktacne poradkine perfektne no sestricky to bola hroza -vynervovane,neochotne,jedna dokonca vyhukovala ci si ma 8600 sk nohy polamat ked sme ju upozornili ze miminko je mimo plochu inubatora a ten piskal aj 10 min:( a ine rozne ,,maličkosti,,...velmi nerada na to spominam,no a pomocne pracovničky horsie ako pomocne kucharky v kuchyni - ja som z toho bola na nervy a to si myslim ze niesom narocna,ja som tam nechala vsetko od plienol az po utierky a ked sme boli na kontrole som tam zaniesla este utierky a miminkovske oblecenie lebo s nim bolo teda katastrofa...
@titkovamiriam no, sestricky sa tam nejdu pretrhnut ani teraz, aj ked su tam svetle vynimky, ale nie je ich vela
deti su teraz napojene na take monitory, ktore meraju saturaciu a tep, a nonstop to tam pipa, lebo staci, ked sa dieta natahuje alebo puci, a tym padom sa sestricky nad tym ani nepozastavia, kludne nechaju doslova vrestat mesacne babo, ktore sa lieci na vysoky tlak!!! a ani sa nedvihnu od internetu, to sa vsetko deje v noci, cez den sa snazia viac, lebo je tam viac lekarov, ale v noci tam maju idylku za kompami a deti nech si robia co chcu...
@oliverka tvoje otazky o tebe utvaraju obraz zodpovednej mamy. rozhodne nie su primitivne. avsak kazde ddelenie funguje po svojom. bud napis kde a precdo budete hospitalizovani, alebo rovno zavolaj na to odd. a informuj sa. sestricky ti povedia co a ako. a moja skusenost je ze vsade sme mali svoje oblecenie, ja aj syn.