Hospitalizácia s 1,5 ročným dieťaťom

8. feb 2022

Ahojte maminky, idem si tu opäť po radu. Už som tu pár krát riešila, s dcérkou sme minulý rok podstúpili množstvo hospitalizácii, v novembri ťažkú operáciu. Dcérka samotné hospitalizácie znášala veľmi dobre, mala som pocit že si to užíva, smiala sa, bolo s ňou veselo, hrala sa, robili blbosti so sestrickami.... teraz o ďalšie tri mesiace sme tu opäť...po operácii potrebujú doriešiť ešte jednu vec a sme tu na päť dní.. ja chápem že dieťa sa za tri mesiace zmení, že sa vyvíja ale zažila som šok čo sa týka jej správania a ja sa začínam báť či sa v nej nezačína prebúdzať nejaký psychologický problém alebo či to môže byť normálne správanie takto starého dieťaťa. Strašne sa boji, už nie je kamarátka. Má hysterické amoky, drží sa ma ako kliešť, nespolupracuje. Musí spať len pri mne, začína si cmúľať prsty čo nikdy nerobila, keď je zle má cumlík. Keď počuje zvuk napr že došla infúziá a pipa to tak sa zvinie do klbka. Keď idem na wc a nechám ju chvíľku samú v postieľke tak sa v nej hojda keď sa vrátim. Úplne je vydesená s nechápem prečo, neviem čo mám robiť, bojím sa aby to s ňou nemalo nejaké následky... hráme sa, vymýšľam jej program, vkuse som tu pre ňu... čo robiť?

diamond007
8. feb 2022

Napíš do poradne radšej...
Spracováva to, môže to mať rôzne formy

tinka_1807
8. feb 2022

Hmm, možno už viac vníma. Ja som mala dva roky, keď som bola v nemocnici a je to prvá spomienka, ktoru mám. Bohuzial nie je príjemná, asi preto si to pamätám už z takého skoro veku. Skús sa opýtať psychológa.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
titla
8. feb 2022

Okolo 1,5 roka sa u mnohych deti objavuje obdobie tzv. druhej separacnej uzkosti. V tomto obdobi sa moj syn na mna prilepil ako kliest, manzel, babka sli na druhu kolaj. Zacal sa bat veci, ktore dovtedy znasal bez problemov (mixer napr.) a podobne. A to ani nezazil zmenu prostredia, akym nemocnica je.
Ja by som za tym nehladala traumu z nemocnice. Skor si myslim, ze je to vekom. Dieta je uz vsimavejsie a to, ze bola v nemocnici uz pred tym si ona pravdepodobne uz nepamata. Moze to byt pre nu nove prostredie.